Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

     Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


Σ Ε Ι Ρ Ι Ο Σ

Τρίγωνα Ενέργειας – Αστερισμοί

Πίσω από όλα τα πολλά αλληλοσυμπλεκόμενα τρίγωνα του ηλιακού μας συστήματος και ρυθμίζοντάς τα σε πολύ μεγάλη έκταση (παρότι σήμερα πιο δυναμικά παρά εκφραστικά) βρίσκονται τρεις ενέργειες που προέρχονται από τρεις κύριους αστερισμούς. Είναι οι εκπορεύσεις από τη Μεγάλη Άρκτο, από τις Πλειάδες και από τον Σείριο. Θα μπορούσε να τονιστεί ότι: [416]

1.         Οι ενέργειες που έρχονται από τη Μεγάλη Άρκτο σχετίζονται με τη θέληση ή τον σκοπό του ηλιακού Λόγου και είναι για τη μεγάλη αυτή Ύπαρξη ό,τι είναι η ενάδα για τον άνθρωπο. Είναι ένα βαθύ μυστήριο και ένα μυστήριο που ούτε ένας ανώτατος μυημένος δεν μπορεί ακόμη να συλλάβει. Οι επταπλές ενοποιημένες ενέργειές της διέρχονται από τη Σαμπάλλα.

2.         Οι ενέργειες που έρχονται από τον ήλιο Σείριο σχετίζονται με την όψη αγάπη-σοφία ή την ελκτική δύναμη του ηλιακού Λόγου, με την ψυχή της Μεγάλης αυτής Ύπαρξης. Η κοσμική αυτή ψυχική ενέργεια σχετίζεται με την Ιεραρχία. Σας ειπώθηκε ότι η μεγάλη Λευκή Στοά στον Σείριο βρίσκει την αντανάκλασή της και έναν τρόπο πνευματικής υπηρεσίας και εξόδου στη μεγάλη Λευκή Στοά του πλανήτη, την Ιεραρχία.

3.         Οι ενέργειες που έρχονται από τις Πλειάδες, ένα άθροισμα επτά ενεργειών, συνδέονται με την όψη της ενεργού νοημοσύνης της λογοϊκής έκφρασης και επηρεάζουν τη μορφική πλευρά της εκδήλωσης. Εστιάζονται κυρίως μέσα από την Ανθρωπότητα.

Με το κύριο αυτό τρίγωνο συνδέεται και επηρεάζει ισχυρά ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα μια τριπλή αλληλο-συσχέτιση μεγάλου ενδιαφέροντος, που έχει μια ειδική και ιδιάζουσα σχέση με την ανθρωπότητα. Αυτό το τρίγωνο δυνάμεων σχετίζει έναν από τους κύριους αυτούς αστερισμούς, ένα από τα ζωδιακά σημεία και έναν από τους ιερούς πλανήτες με το ηλιακό μας σύστημα:

Πρώτο Τρίγωνο:

Οι Πλειάδες    Καρκίνος         Αφροδίτη.

                   Ανθρωπότητα.

Δεύτερο Τρίγωνο:

Η Μεγάλη Άρκτος      Κριός      Πλούτων.

                              Σαμπάλλα. [417]

Τρίτο Τρίγωνο:

Σείριος        Λέων            Δίας.

                Ιεραρχία.                                  (Ε.Α 415-416-417)

Μέσα σε αυτό το άθροισμα των ενεργών, εξειδικευμένων ενεργειών έχουμε επιρροές και ώσεις (που δρουν σήμερα) από τρεις κύριους αστερισμούς. Αυτές διαχύνονται μέσα από ορισμένους άλλους σχετιζόμενους αστερισμούς και πλανήτες στα τρία κύρια πλανητικά κέντρα: τη Σαμπάλλα, την Ιεραρχία και την Ανθρωπότητα. Είναι τα τρία κέντρα με τα οποία θέλω να ασχοληθώ και αναφέρομαι διαρκώς σε αυτά και στις αλληλο-συσχετίσεις τους. Θα σας ζητούσα να έχετε κατά νου ότι αυτές οι ενέργειες διαβιβάζονται από το ένα σημείο στο άλλο, ή διέρχονται με μετουσιωτικό αποτέλεσμα από το ένα κέντρο στο άλλο, μεταδίδοντας έτσι την κραδασμική τους ποιότητα, αλλά μεταφέροντας επίσης και εκείνη του κέντρου διαβίβασης. Στη μετάδοση ενέργειας από ένα κύριο κέντρο σε ένα ανθρώπινο ον και όταν η ενέργεια γειωθεί τελικά στο κέντρο του μαθητή, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει τότε μια συγχώνευση έξι ενεργειών. Οι τρεις αυτές ομάδες ενεργειών (που καθεμιά είναι συγχώνευση έξι ενεργειών) ανεβάζουν σε δεκαοκτώ τις δεσπόζουσες ενέργειες που ελέγχουν το ανθρώπινο ον? αυτό κρατά το κλειδί για το μυστήριο του “αριθμού του θηρίου” που είναι 666. Είναι ο αριθμός του ενεργού νοήμονα ανθρώπου και διακρίνει τη μορφική του φύση από την πνευματική του φύση που είναι 999. 

 [E.A.428]

Δεν υπάρχουν σχόλια: