Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

 «ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20.30 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

Κυριακή 1 Oκτωβρίου 2023


ΝΟΕΚ

Στον Νέο Όμιλο Yπηρετών του Κόσμου λαμβάνει χώρα η εκγύμναση των αναγκαίων μαθητών για τα Άσραμ των Διδασκάλων. Είναι ένα νέο ιεραρχικό εγχείρημα. Σ’ αυτόν τον όμιλο αποδεγμένοι μαθητές μαθαίνουν να εργάζονται όπως η Ιεραρχία ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏΝΤΑΣ την τεχνική της Ιεραρχίας που είναι εκείνη της μετάδοσης & της έμπνευσηςΟι Διδάσκαλοι δεν μιλούν ούτε διδάσκουν δημόσια στις μεγάλες πόλεις του κόσμου· εργάζονται ολοκληρωτικά δια των μαθητών και μυημένων Τους.

Ο κύριος τύπος ενέργειας που ως τώρα χρησιμοποιείτο από την Ιεραρχία είναι η ενέργεια της αγάπης. Τώρα σ’ αυτή πρέπει να προστεθεί η ενέργεια της ζωοδότριας θέλησης.

Προκύπτουν έτσι νέες μέθοδοι, νέες προσεγγίσεις στα προβλήματα της Ανθρωπότητας και νέοι τρόποι εργασίας. Η μετατόπιση από το ατομικό στο ομαδικό, από τη διανόηση στην ενόραση, από τη συνείδηση στη θέληση, από την υπερέμφαση στην ψυχή στην εστίαση στη Μονάδα, από τον εσωτερισμό στον αποκρυφισμό, η μετατόπιση της εστίασης από τους διανοούμενους/διανοητές στις μάζες, η μετατόπιση από την υπερέμφαση στην Υπηρεσία στην  Μύηση (το έργο της προετοιμασίας για Μύηση δεν αφορά στην Υπηρεσία στον κόσμο, αν και δεν υπάρχει Μύηση χωρίς αυτήν. Η ζωή της Υπηρεσίας είναι στην πραγματικότητα η έκφραση της ιδιαίτερης Μύησης για την οποία το άτομο ή ο όμιλος προετοιμάζεται)

Η διαφορετική αυτή προσέγγιση βρίσκεται πίσω απ’ τις νέες ικανότητες που αναφαίνονται μεταξύ των μαθητών· εργάζονται με μεγαλύτερη ταχύτητα, με άμεση αναγνώριση των γεγονότων, με εκλεπτυσμένη σκέψη, βεβαιότητα κι απομάκρυνση της αμφιβολίας και με μια ζωική δυναμικότητα που είναι ασυνήθιστη γιατί ανταποκρίνονται στην Υδροχοϊκή ενέργεια που διαχύνεται τώρα στην Ιεραρχία.

Η Υδροχοϊκή αυτή επίδραση προκαλεί κυρίως την εντατικοποίηση της ιεραρχικής σχέσης με τη Σαμπάλλα κι επομένως επηρεάζει κάθε μέλος του Άσραμ Του, από τον Χριστό μέχρι και τον πιο πρόσφατα αποδεκτό μαθητή. Συνακόλουθα:

1.    Ολόκληρη η τεχνική της εκγύμνασης μαθητών για μύηση και για απορρόφησή τους στα διάφορα Άσραμ έχει μεταβληθεί

2.     ένα ορισμένο τμήμα της εκγύμνασης έγινε αντικειμενικό κι εξωτερικό. Απ’ όπου και η ίδρυση του Νέου Ομίλου Yπηρετών του Κόσμου. Είναι κυρίως ένας όμιλος ο οποίος, ενώ εργάζεται στο εξωτερικό πεδίο της καθημερινής, φυσικής ζωής, διατηρεί ωστόσο μια στενή ασραμική ολοκλήρωση· παρέχει πεδίο υπηρεσίας για αποδεγμένους μαθητές που επιζητούν έκφραση υπηρεσίας και σημείο συνάθροισης για όλους τους αποφασισμένους ζηλωτές όπου μπορούν να δοκιμασθούν πριν την άμεση αποδοχή. Αυτό είναι κάτι νέο, γιατί μετατοπίζει την ευθύνη των προετοιμαζόμενων ζηλωτών για αποδεγμένη μαθητεία στους ώμους του δεσμευμένου μαθητή και μακριά από την άμεση προσοχή του Διδασκάλου. Έτσι ελευθερώνεται για άλλα πεδία υπηρεσίας. Αυτό από μόνο του είναι μια από τις μεγαλύτερες ενδείξεις της επιτυχίας της εξελικτικής διαδικασίας όπως εφαρμόσθηκε στην ανθρωπότητα. Αυτή η “μετατόπιση” εγκαινιάσθηκε από τον ίδιο τον Χριστό και τους μαθητές του που συμβολικά ορίζονται ως ο «Χριστός κι οι 9.000 μυημένοι Του». Ο Βούδδας με τους 900 αρχάτς Του δοκίμασε το ίδιο σύστημα, αλλά η σχέση του ομίλου Του ήταν κυρίως προς Αυτόν κι όχι τόσο προς τον κόσμο των ανθρώπων. Ό,τι θέσπισε ο Βούδδας, έγινε πραγματικό και υπαρκτό κάτω από τις απαιτήσεις της Ιχθυακής Εποχής.

3. Η τρίτη μεγάλη αλλαγή έγινε στη σχέση της Ιεραρχίας με τη Σαμπάλλα. Η ενέργεια που εκπορεύεται από τη Σαμπάλλα έχει διαιρεθεί σε δύο ρεύματα. Το ένα ρεύμα που ενσωματώνει τη δυναμική του σκοπού, διαχύνεται τώρα στην Ιεραρχία και στα επτά κύρια Άσραμ της· το άλλο ρεύμα που ενσωματώνει τη δυναμική της απόφασης ή της φωτισμένης ενθουσιώδους θέλησης, προσεγγίζει άμεσα την ανθρωπότητα δια του Νέου Ομίλου Yπηρετών του Κόσμου.

Έτσι  όμιλος που “υπηρετεί όπως υποδεικνύει ο Υδροχόος” είναι η Ιεραρχία·

Ο όμιλος ο οποίος “σπεύδει πάνω στον ανοδικό Δρόμο” είναι ο Νέος Όμιλος Yπηρετών του Κόσμου.

Ο όμιλος αυτός κυβερνάται από τον Ταύρο και σ’ αυτόν η θεία αυτή Ταυρική ενέργεια “φέρνει φώτιση και την επίτευξη του οράματος”. Ο όμιλος αυτός, μιλώντας σχηματικά, είναι ο “ταύρος που ορμά μπροστά σε ευθεία γραμμή με το ένα του μάτι προσηλωμένο στο στόχο και ακτινοβολώντας φως”. 

(Ακτίνες και Μυήσεις: 12ος Κανόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: