Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

    «ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20.30 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

Κυριακή 8 Oκτωβρίου 2023

Oμιλία πριν από τον διαλογισμό από τον αδελφό Λ.Μ.



 Επιστολές προς ένα Όμιλο Μαθητών

 4 Αυγούστου 2014

Η διαδικασία της ομαδικής εντρύφησης στις Επιστολές μας θα αποκαλύψει πολλές δυνατότητες που είναι ακόμη μη αφυπνισμένες. Με τον καιρό θα παρατηρήσετε ένα υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας που θα βασίζεται στον αμοιβαία γενόμενο αντιληπτό λογισμό της Καρδιάς. Αυτή είναι μια νέα iεξέλιξη, που μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί, κι αυτό οφείλεται στην έλλειψη ανθρώπων που να συντονίζονται με την αλήθεια με παρεμφερή τρόπο και να είναι πρόθυμοι να σταθούν αντάξιοί της. Γιατί ακριβώς η αλήθεια είναι αυτό που πυροδοτεί την πρόοδο της ψυχής υπό την εντύπωση της Μονάδας.

Η από κοινού αγάπη για την υψηλότερη αλήθεια και η από κοινού δέσμευση να προσεγγιστεί η αλήθεια πιο σθεναρά, θα χαρίσει τόλμη στην ψυχή του Ομαδικού Μαθητή, αναζωπυρώνοvτας τη φλόγα της καρδιάς, κατακαίοντας τα απομεινάρια των εμποδίων της ενότητας. Στο επίπεδο συνείδησης ενός ομίλου σε αυτό το στάδιο επί της ατραπού απαιτείται μονάχα η διάλυση των αρχαίων θυμαπατών και πλανών προκειμένου ο ανθός της ομαδικής ψυχής να κάνει την παρουσία του μέσα στον ευρύτερο κόσμο.

Αυτό για το οποίο Εμείς εργαζόμαστε είναι ακριβώς να γίνει αυτό το άνθισμα ορατό "εν δήμω". Το αποκορύφωμα των δικών σας πνευματικών επιτευγμάτων κατά το παρελθόν συνιστά το ορόσημο από το οποίο θα αρχίσουμε να ταξιδεύουμε μαζί προς νέους ορίζοντες. Αυτό είναι εφικτό να γίνει επειδή οι αναγκαίες ιδιότητες προς τούτο είναι ήδη αφυπνισμένες και ζωηρές μέσα σε εκείνον που επιλέγει συνειδητά να λάβει μέρος από κοινού σε αυτό το μεταξύ της ανθρωπότητας και της Ιεραρχίας εγχείρημα. Εσείς έχετε ανταποκριθεί στο δικό Μας κάλεσμα, διότι αυτό αναζωπυρώνει εντός σας την αγάπη για τους Ανώτερους Κόσμους. Τώρα θα πρέπει να στήσουμε ένα προγεφύρωμα για το ταξίδι προς την πληρέστερη μεταξύ μας συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού μπορείτε να περιμένετε τα εξής: Να ακούσετε το κάλεσμα της δικής σας ψυχής να διατηρηθείτε προσηλωμένοι στα υψηλότατα των προτύπων πνευματικής ζωής που είναι γνωστά σε εσάς. Τις φευγαλέες εντυπώσεις από την κλήση του Άσραμ να μείνουμε προσηλωμένοι ακόμα πιο έντονά στην σοφία του Διδασκάλου. Την κλήση από την καρδιά του ομίλου για ανάληψη ακόμα μεγαλύτερης ευθύνης για την ευημερία του Ομίλου Μαθητή. Αυτή η ευημερία θα εξαρτηθεί από την διαρκή εκλέπτυνση εκ μέρους σας του τρόπου με τον οποίο κατανοείτε σε τι αποσκοπεί ο σχηματισμός αυτού του ομίλου εκ μέρους της Ιεραρχίας, στην παρούσα στιγμή.


5 Αυγούστου 2014

Καθώς η ψυχή ξυπνάει και η Ατραπός ξεδιπλώνεται, εκδηλώνεται η φυσική επιδίωξη να μάθεις πού ακριβώς βρίσκεσαι πάνω σε αυτό το δρόμο της επιστροφής. Και αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να αποκτηθεί αυτή η γνώση, μέσω της εσωτερικής όρασης, ενώ ο νους αποκομίζει την εσωτερική θέαση των μυήσεων, ως σταδίων πάνω στην ανώτερη οδό της ανθρώπινης εξέλιξης. Παρουσιάζεται ένας εσωτερικός χάρτης και ξεκαθαρίζει για τον ζηλωτή η διαδρομή, μαζί με όλες τις απαιτήσεις και τις δοκιμασίες της. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να αναμένεται η ανάδυση μιας παρόμοιας επιδίωξης μέσα από έναν ομαδικό οργανισμό καθώς αφυπνίζεται απέναντι στην σπάνια ομορφιά της δικής του [ομαδικής] ψυχής.

Ωστόσο, καθώς τα πέταλα του ομαδικού λωτού αρχίζουν να ανοίγουν, η απόσταση· που έχουν να διανύσουν μικραίνει πάρα πολύ μέχρι τότε που το ίδιο το άνθος θα γίνει μια μονάδα δραστηριότητας μέσα στην αλυσίδα της ιεραρχικής ζωής. Απέναντι στον μοναχικό προσκυνητή που πραγματοποιεί το ταξίδι προς το δικό μας Ενδιαίτημα, οι πύλες προς τους εσωτερικούς κόσμους ανοίγουν αργά, σταδιακά, και κατά καιρούς σχεδόν αδιόρατα. Η διαδρομή είναι γεμάτη γρίφους, οδυνηρές αναγνωρίσεις και από πολύ παλιά ριζωμένα συναισθηματικά κατάλοιπα, που καθυστερούν και συχνά αποτρέπουν την προς τα κάτω ροή του φωτός της Ψυχής. Επιπλέον, οι έμμονες θυμαπάτες και πλάνες που ενεργούν σαν λεπτοφυείς χίμαιρες, αποδεικνύεται ότι γίνεται ακόμη πιο δύσκολο να εξαλειφθούν και να ξεριζωθούν ολοκληρωτικά.

Μέσα σε ένα όμιλο περισσότερο προηγμένων μαθητών δεν είναι και πολλή η δουλειά προπαρασκευής που απομένει να γίνει. Το "Δέντρο της Ζωής", έχει ήδη ριζώσει μέσα στην Ψυχή. Το βασίλειο του Πνεύματος δεν είναι πλέον ανοίκειο. Η ατραπός έχει διανυθεί για τα καλά. Αυτό που απομένει είναι η εξευγενισμένη και εκλεπτυσμένη ρύθμιση της καρδιάς, η οποία θέτει τέρμα στο γύρισμα του τροχού του κάρμα. Παραμένει μονάχα το έργο που επιβάλει το ντάρμα. Όταν αυτή η συνθήκη ισχύει για τους πιο πολλούς μαθητές μέσα σε έναν όμιλο, τότε αποκαλύπτεται σε όλους η δόξα του Μυημένου Ομίλου, του οποίου οι κλάδοι ανάγονται πίσω, ως τον [εν Ουρανοίς] Πατέρα, ψάλλοντας τον ύμvο της ανάστασης.

Στη συγχώνευση των βασιλείων, μεγάλη οικονομία μπορεί να επιτευχθεί με έναν τέτοιο όμιλο. Όταν αυτός λειτουργεί σωστά, ελαχιστοποιούνται οι εντάσεις που βιώνονται από τον μαθητή ατομικά κατά την δόμηση του επάνω τμήματος της ανταχκαράνα, και ο βηματισμός στο ταξίδι προς το Άσραμ επιταχύνεται εξαιρετικά. Ο ίδιος ο όμιλος αρχίζει να λειτουργεί σαν ένα διαπασών. Άμα το κρατάς κοντά στο [πνευματικό] "αφτί" εκείνων που διαθέτουν λεπτή [πνευματική] "ακοή" [μέσα στον όμιλο], η νότα του Άσραμ καταγράφεται και συντονίζει ολόκληρο τον όμιλο, και μέσω του κραδασμού αυτού επέρχεται πιο γρήγορα η συνήχηση. Με το που συντονίζεται το κάθε μέλος του ομίλου στην δεδομένη συχνότητα, η συχνότητα ανεβαίνει κατά μισή νότα, ξανά και ξανά, μέχρι που κρούεται ο τόνος της σύνθεσης και ο όμιλος ο ίδιος απορροφάται εντός των πτυχών της Αδελφότητας του Φωτός.

Να έχετε το νου σας για τυχόν αξιοσημείωτες αλλαγές [ρυθμού] ανεπιθύμητου χαρακτήρα εντός του ομίλου. Καθώς ο ήχος του κάθε μέλους του ομίλου θα σμίγει μέσα σε ένα τόνο ολοένα και μεγαλύτερης σύνθεσης, η δύναμη του κραδασμού του ομίλου θα επαυξάνεται εκθετικά. Ενδεχομένως τότε κάποιες προσωπικότητες, ενώ θα είχαν ακόμα την ανάγκη για περαιτέρω ολοκλήρωση, θα μπορούσε [πρόωρα] να προσελκυστούν στο [ταχέως και πολύ] εντεινόμενο ενεργειακό πεδίο πιο γρήγορα και πιο ξαφνικά από το επιθυμητό. Τότε ίσως κάποιοι να χρειάζονται ενθάρρυνση για να μπορέσουν να συμβαδίσουν με το ταχύτατο ξεδίπλωμα της ομαδικής Ψυχής.

/

Η μοίρα αυτού εδώ του πειράματος θα εξαρτηθεί από δύο δυνάμεις: Μία δύναμη προσδιορίζεται πάνω στο ανθρώπινο επίπεδο. Η άλλη προσδιορίζεται πάνω στο Βασίλειο των Ψυχών. Εμείς θα συνεχίσουμε να εφελκύουμε την προσοχή σας στο βαθμό που θα σας τραβάμε πιο κοντά μας, μέσα στις τάξεις μας. Άπαξ και έχετε εισακούσει το κάλεσμα και έχετε καταγράψει την ποιότητα της δόνησής του, επαφίεται στον καθένα από εσάς, καθώς σε μεγάλο βαθμό εξακολουθείτε να παραμένετε μέσα στο 4ο Βασίλειο, να ανταποκριθείτε στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων σας. Η ζωή της Ιεραρχίας δεν αποκτήσει πρόσβαση μέσα στο ανθρώπινο βασίλειο μονάχα με ευσεβείς πόθους.

ΑΠO ΤO ΒΙΒΛΙΟ «ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΕΔΩ  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: