Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

  «ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20.30 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

Κυριακή 8 Oκτωβρίου 2023


 Ποιος είναι ο ΝΟΠΕ/ΝΟΕΚ;

(Συλλογή από τα έργα της Αλ. Μπέιλη)

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΩΝ

Γι` αυτό διερχόμαστε από ένα ενδιάμεσο στάδιο χάους κι αμφιβολίας, εξέγερσης κι επακόλουθης προφανούς ασυδοσίας. Οι μέθοδοι της επιστήμης – έρευνα κι ανάλυση, σύγκριση κι επαγωγή – εφαρμόζονται στη θρησκευτική πίστη. Η ιστορία των θρησκειών, τα θεμέλια του δόγματος, η προέλευση των ιδεών και η ανάπτυξη της ιδέας του Θεού υποβάλλονται σε έρευνα και μελέτη. Αυτή οδηγεί σε μεγάλη αμφισβήτηση· στην απόρριψη των παλιών εδραιωμένων ιδεών για το Θεό, την ψυχή, τον άνθρωπο και το πεπρωμένο του. Πάντα υπήρχαν σχολές σκέψης που διέφεραν στις ιδέες και τις μεθόδους τους και οι έξι Σχολές της Ινδικής Φιλοσοφίας ενσωμάτωσαν πρακτικά όλες τις βασικές θεωρίες του ανθρώπου ως προς το γιατί και το πόθεν της εκδήλωσης. Ελάχιστα νέα πράγματα προστέθηκαν από τη Δύση στις έξι αυτές θεωρητικές σχολές, μολονότι ο Δυτικός νους με την ιδιοφυία του στην επιστημονική τεχνική και μέθοδο επεξεργάσθηκε τις ιδέες και διαφοροποίησε τις έξι θεωρίες σε μια πολλαπλότητα μικρότερων προτάσεων. Απ’ αυτό το σύμφυρμα ιδεών, θεωριών, υποθέσεων, θρησκειών, εκκλησιών, θρησκευμάτων, αιρέσεων και οργανώσεων προβάλλουν δύο κύριες γραμμές σκέψης – η μια καταδικασμένη τελικά να σβήσει και η άλλη να ισχυροποιηθεί και ν’ αναπτυχθεί ωσότου με τη σειρά της προκαλέσει τη γέννηση εκείνης της υπέρτατης (για μας) διατύπωσης της αλήθειας, που θα επαρκέσει για τον επόμενο αιώνα και θα μεταφέρει τον άνθρωπο σε μια υψηλή κορυφή του Ναού και στο Όρος της Μύησης. Οι δύο αυτές γραμμές είναι:
1. Εκείνοι που κοιτάζουν πίσω στο παρελθόν, που προσκολλώνται στους παλιούς τρόπους, στις αρχαίες θεολογίες και στις αντιδραστικές απορριπτικές μεθόδους εξεύρεσης της αλήθειας. Είναι οι άνθρωποι που αναγνωρίζουν την αυθεντία, είτε ενός προφήτη, μιας βίβλου ή μιας θεολογίας. Είναι εκείνοι που προτιμούν την υπακοή στην επιβαλλόμενη αυθεντία αντί στην αυτοεπιβαλλόμενη καθοδήγηση μιας φωτισμένης ψυχής. Είναι οι οπαδοί κάποιας Εκκλησίας και κάποιας κυβέρνησης, που διακρίνονται από μια αγνή αφοσίωση και αγάπη, αλλά αρνούνται ν’ αναγνωρίσουν τη θεία νοημοσύνη με την οποία είναι προικισμένοι. Η αφοσίωσή τους, η αγάπη τους για το Θεό, η αυστηρή αλλά παραπλανημένη συνείδησή τους, η αδιαλλαξία τους τους καθιστούν οπαδούς, αλλά είναι τυφλωμένοι από την ίδια τους την αφοσίωση και η ανάπτυξή τους περιορίζεται από το φανατισμό τους. Ανήκουν κυρίως στην παλιότερη γενιά και η ελπίδα γι’ αυτούς βρίσκεται στην αφοσίωσή τους και στο γεγονός ότι η ίδια η εξέλιξη θα τους προωθήσει στη δεύτερη ομάδα.
Στην πρώτη αυτή ομάδα ανατέθηκε το έργο της αποκρυστάλλωσης που θα καταλήξει στην ολοκληρωτική καταστροφή της παλιάς μορφής· σ’ αυτούς δόθηκε το χρέος του ορισμού των παλιών αληθειών, έτσι ώστε ν’ αποσαφηνισθεί η διάνοια της φυλής, τα ουσιώδη και τα επουσιώδη ν’ αναγνωρισθούν για ό,τι είναι και οι θεμελιώδεις ιδέες ν’ αντιπαραβληθούν με τη διατύπωση των δογμάτων ώστε εκείνο που είναι βασικό να γίνει ορατό και οι δευτερεύουσες και ασήμαντες πίστεις ν’ απορριφθούν, αφού μόνο το βασικό και το αιτιώδες θα έχει αξία στην επερχόμενη εποχή. [...] [...]

Tην συνέχεια του άρθρου και άλλων αποσπασμάτων που αφορούν τον Νέο Όμιλο Εξυπηρετητών του κόσμου, μπορείτε να δείτε στο blog μας:

  http://nopehellas.blogspot.com/p/blog-page_12.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: