Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

     «ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20.30 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

Κυριακή 15 Oκτωβρίου 2023

Oμιλία πριν από τον διαλογισμό από τον αδελφό Λ.Μ.



 Επιστολές προς ένα Όμιλο Μαθητών

6  Αυγούστου 2014

 Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός ο όμιλος έχει επιτύχει έναν υψηλότερο βαθμό συνοχής. Αυτό θα συνεχιστεί όσο το κάθε μέλος θα ανεβαίνει, ας πούμε, στο νέο επίπεδο "ισάλων". Κι εδώ επίσης έχουμε ένα χωνευτήρι [και το μάγμα] πνευματικής ανάπτυξης, αλλά χωρίς τα βάσανα των προηγούμενων. Έχετε φτάσει στο στάδιο της εκμάθησης μέσα από αγάπη και χαρά της ψυχής, μετά από το στάδιο της οδυνηρής μαστίγωσης εκ των καρμικών μαθημάτων της ατραπού ολοκλήρωσης και ευθυγράμμισης με την Ψυχή. Αυτή η ευθυγράμμιση είναι αρκετά σταθερή ανάμεσα στα μέλη του ομίλου (ο Υιός του Θεού καλά κρατεί) προκειμένου οι Δυνάμεις της Έλξης να μπορούν να πάρουν τη θέση των Κυρίων του Κάρμα, ως ο κύριος παράγοντας της ώθησης για πνευματικό ξεδίπλωμα [και  άνθιση].

 Αξίζει να επεκταθούμε λίγο σε αυτό το σημείο, μιας και η γλυκύτητα του ήχου αυτών των λέξεων αντιμάχεται την σημασία της επίτευξης. Η ατραπός για ακόμα πιο άφθονη Ζωή(6) αρχίζει εκεί όπου η καθαρότητα της καρδιάς εκτοπίζει την απορροφημένη, μέσα στις δικές της αναζητήσεις, διάνοια. Αυτό το στάδιο που σηματοδοτείται ως "Χρίσμα Αγάπης" γίνεται αντιληπτό αν αναλογιστείς το μεγαλείο αυτής της διακλάδωσης του δρόμου. Είναι εκεί όπου το ερίφιο, καθώς ανεβαίνει στο όρος, διαχωρίζεται από τους αμνούς που παραμένουν πιο κάτω. Κατά την προετοιμασία του για την ομαδική μαθητεία ο κάθε ένας σας ξεχωριστά έχει βιώσει αμέτρητες φορές τον αμνό, έχει εισακούσει τη φωνή της ένταξης του στην χωριστικότητα, προτού να εισακούσει [τελικά] το Κάλεσμα Ψυχής [για ανάβαση] σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα της πραγματικότητας.

 Χρίσμα  Αγάπης είναι το βίωμα της δύναμης της Ψυχής όταν μεταμορφώνει τον μικρότερο εαυτό σε όργανο της θείας έκφρασης. Είναι η συνειδητοποίηση του εαυτού ως αγγελιοφόρου φωτός, και η αναγνώριση της αδυναμίας να ακτινοβοληθεί πνευματικό φως μακριά από την εκχυνόμενη προς τα κάτω Αγάπη του Χριστού και του Ασραμ Του, και μακριά από το ρεύμα ζωής που συνεχώς θρέφει τη διψασμένη ψυχή που αναρριχάται στην κορυφή του βουνού.

 Το πυρ της αγάπης αυτής το γνωρίζεις, όταν η σκωρία [ό,τι είναι σκάρτο] έχει επαρκώς καεί και ο Ένοικος έχει αντιμετωπισθεί με σθένος, έστω και αν ως φλόγα μπορεί να τρεμοπαίζει ακόμα λίγο, μέχρι τουλάχιστον να ξεπεραστεί ολότελα η κατακλυσμική επίδραση της προσωπικότητας. Οπωσδήποτε είναι εφικτό ένας όμιλος μαθητών που επιδεικνύουν το ζήλο να στεριώσουν συνειδητά τη σχέση με την Ιεραρχία να βιώσουν το Χρίσμα Αγάπης ως ένας και ενιαίος οργανισμός. Όσοι το έχουν βιώσει θα μοιραστούν ενορατικά τη θεραπευτική του δύναμη με εκείνους των οποίων η φλόγα τρεμοπαίζει ακόμα, [κι αυτό συμβαίνει] έως ότου η ομαδική Ψυχή περιέρχεται υπό την άμεση και αβίαστη εντύπωση του πλανητικού κέντρου καρδιάς [δηλαδή της Ιεραρχίας].

 Ένας όμιλος που έχει γνωρίσει την δύναμη του χρίσματος της αγάπης με τον καιρό θα αποβεί Μυημένος ως όμιλος και αντεπιστέλλον μέλος της πνευματικής Ιεραρχίας της Γης. Αλλά ακόμη και τώρα, αυτός ο όμιλος έχει ενστερνιστεί και έχει εκτιμήσει καλύτερα αυτό που είναι εφικτό όταν πλέον η Ατραπός της Επιστροφής έχει αποβεί η Οδός της Αγάπης και της Χαράς, και έχει αντικαταστήσει την μακρά σειρά των βίων της θλίψης και του πόνου. Όταν το φως του νου ενώνεται με την καρδιά της θυσιαστικής υπηρεσίας, ανοίγουν διάπλατα οι πύλες για την Νέα Ιερουσαλήμ.

 6 Ιωαν. 10.10: «έγώ ήλθον ίνα ζωήν έχωσι καί περισσόv έχωσιν»


  Αυγούστου 2014

 Όπως αντιλαμβάνεστε, όλοι οι Διδάσκαλοι μέσα στο Άσραμ του Χριστού υπηρετούν το Σχέδιο, που εκτυλίσσεται μέσα από πλήθος όσους τρόπους σε κάθε δεδομένο κύκλο. Κάθε ένας από Εμάς έχει επιφορτισθεί με καθήκοντα και ευθύνες προκειμένου να έλθουν εις πέρας συγκεκριμένοι μεν, αλληλένδετοι δε ιεραρχικοί στόχοι. Το δικό μου Άσραμ έχει το καθήκον να ποιμάνει έναν όμιλο μαθητών προς τις δικές μας Μονές προκειμένου να αγκυροβοληθεί η δική Μας παρουσία μέσα στην ανθρώπινη οικογένεια αυτή την μεταβατική περίοδο προς μια νέα εποχή. Η έμφαση θα πρέπει να αποδοθεί στην δική Μας παρουσία, μιας και Εμείς προεκτείνουμε μια ιεραρχική γραμμή φωτός εν μέσω της δικής σας [επί γης] σκοτεινιάς αποβλέποντας στην εφέλκυση μιας δυναμικής ανταπόκρισης.

 Ο ιδιαίτερα δικός μου ρόλος στην αποκατάσταση αυτής της σύνδεσης έγκειται σε δύο σφαίρες για τις οποίες έχω από καιρό αναλάβει την ευθύνη. Η μία αφορά την ενεργοποίηση των εσωτερικών διδασκαλιών που παραδόθηκαν με αφθονία από την Ιεραρχία στην ανθρωπότητα κατά τον περασμένο αιώνα. Πολύ συχνά αυτές έχουν βαλτώσει [και έχουν κρατηθεί] στο επίπεδο της διάνοιας. Οι εσωτερικές σχολές του μέλλοντος θα εξειδικεύονται στην αποκόμιση εκ μέρους των σπουδαστών τους ικανοτήτων που θα εξακολουθούν να παραμένουν απρόσιτες για την ανθρωπότητα στο σύνολό της, και ιδίως εκείνων των ικανοτήτων που απορρέουν από την καρδιά και την ενόραση. Η δική μου ανειλημμένη ευθύνη στην προώθηση του Σχεδίου είναι η εφέλκυση μέσα στον [καθημερινό ανθρώπινο] βίο της πραγματωμένης Ψυχής, η οποία μέχρι πρόσφατα φώλιαζε στο μισοσκόταδο, στα απόνερα του ανθρώπινου πολιτισμού.

 Η δεύτερη σφαίρα που αφορά το δικό μου Άσραμ και που είναι η αιτία γιατί αυτό έρχεται όλο και πιο κοντά στην ανθρωπότητα, είναι η επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για ένα αγωγό άμεσης επικοινωνίας, καθώς σκοτεινιάζει ο ουρανός πάνω από την παρούσα τάξη πραγμάτων, σε βαθμό τέτοιο, που ελάχιστοι πέρα από εκείνους των οποίων το φως ξεπηδά από μέσα τους, να μπορούν να βλέπουν το φως. Έχει έρθει η ώρα να γίνει γνωστή η παρουσία Μας, προς ενίσχυση της ανθρώπινης ψυχής μέσα στις οδύνες της γέννησης ενός νέου κόσμου. Προς τούτο έχουμε εκπαιδεύσει αρκετούς μαθητές επί πολλά χρόνια, και μερικοί εξ αυτών έχουν αναπτύξει αυτά που απαιτούνται για την επικοινωνία μαζί Μας. Η ψυχή του ατόμου που μεταδίδει αυτές τις οδηγίες είναι στην Πρώτη Ακτίνα, και ως εκ τούτου διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για την εργασία του καταγραφέα μέσα σε μια περίοδο κρίσης.

 Έχει τεθεί ένα ζήτημα σχετικά με τον χρόνο [της διάρκειας] κυοφορίας [ή επώασης] του ομίλου μαθητή. Η δική Μας απάντηση είναι ότι προκειμένου να μετακινηθούν βουνά απαιτούνται οι ικανότητες του λευκού Μάγου. Ο αληθινά Μάγος, ο απαλλαγμένος από κάθε αυταπάτη και φιλοδοξία, είναι ικανός για κάθε κατόρθωμα που μπορείς να φανταστείς πάνω στο επίπεδο της πλανερής πραγματικότητας. Μπορεί να εξασφαλίσει τη βοήθεια του Άσραμ πάνω σε εκείνες τις επιδιώξεις που εντάσσονται στο σχέδιο της εξέλιξης. Σε ένα όμιλο με αρκετούς λευκούς Μάγους, που θα εργάζονται ενιαία προς ένα ιεραρχικό στόχο, ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να υλοποιηθεί μια τέτοια [ομαδική] οντότητα [υπηρεσίας] θα μπορούσε να είναι αμελητέος.

 Το έργο που θα πρέπει να γίνει σημειώνεται πάνω στο επίπεδο της ψυχής, εκεί όπου ο χρόνος δεν έχει ύπαρξη. Αυτό επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό μέσω εξευγενισμένων και εκ νέου ευθυγραμμίσεων της σοφής καρδιάς, η οποία γνωρίζει ποια είναι η ορθή [σειρά και] προτεραιότητα όλων των πραγμάτων. Όταν η ψυχή διατηρεί τον έλεγχο του φορέα της, μπορεί να προκύπτει η ευθυγράμμιση μεταξύ σοφής κατανόησης και σοφής δράσης, μέσα από μια αστραπή διαφώτισης. Απαιτείται το άγρυπνο μάτι της ψυχής και η μετουσίωση των παρορμήσεων που δεν διαθέτουν [από ψυχής] προσανατολισμό, όσο φευγαλέες κι αν είναι αυτές, και οι οποίες θα μπορούσαν να επιφέρουν το λοξοδρόμισμα από την ευθεία και στενή ατραπό προς το Άσραμ του Χριστού.


  ΑΠO ΤO ΒΙΒΛΙΟ «ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΕΔΩ  


Δεν υπάρχουν σχόλια: