Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019


Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Συνεπώς ο όμιλος που «υπηρετεί όπως υποδεικνύει ο Υδροχόος» είναι η Ιεραρχία· ο όμιλος ο οποίος «σπεύδει πάνω στον ανοδικό Δρόμο» είναι ο Νέος Όμιλος Yπηρετών του Κόσμου. Ο όμιλος αυτός κυβερνάται από τον Ταύρο και σ’ αυτόν η θεία αυτή Ταυρική ενέργεια «φέρνει φώτιση και την επίτευξη του οράματος». Ο όμιλος αυτός, μιλώντας σχηματικά, είναι ο «ταύρος που ορμά μπροστά σε ευθεία γραμμή με το ένα του μάτι προσηλωμένο στο στόχο και ακτινοβολώντας φως». Αλλά ποιος είναι αυτός ο στόχος; Δεν είναι ο στόχος της Αυτοφώτισης, γιατί αυτός βρίσκεται πολύ πίσω· είναι ο στόχος της παροχής ενός κέντρου φωτός μέσα στον κόσμο των ανθρώπων και της διατήρησης του οράματος μπροστά στους υιούς των ανθρώπων. Ας μην το ξεχνάτε ποτέ κι ο Νέος Όμιλος Yπηρετών του Κόσμου ας αντιληφθεί την αποστολή του κι ας αναγνωρίσει τις απαιτήσεις της ανθρωπότητας απ’ αυτόν. Ποιες είναι αυτές οι απαιτήσεις; Θα τις απαριθμήσω κι έπειτα θα σας ζητήσω να τις δεχθείτε με κάθε απλότητα και να δράσετε σύμφωνα μ’ αυτές:
  1. Να δέχεται και να διαβιβάζει φώτιση από το βασίλειο των ψυχών.
  2. Να δέχεται έμπνευση απ’ την Ιεραρχία κι επομένως να προχωρεί για να εμπνεύσει.
  3. Να διατηρεί το όραμα του Σχεδίου μπροστά στα μάτια των ανθρώπων, γιατί «όπου δεν υπάρχει όραμα, ο λαός αφανίζεται».
  4. Να δρα σαν ενδιάμεσος όμιλος μεταξύ της Ιεραρχίας και της ανθρωπότητας, λαμβάνοντας φως και δύναμη κι έπειτα χρησιμοποιώντας τα αμφότερα υπό την έμπνευση της αγάπης για να οικοδομήσει τον αυριανό καινούργιο κόσμο.
  5. Να μοχθεί στους Ιχθείς, φωτιζόμενος απ’ τον Ταύρο κι ανταποκρινόμενος βαθμηδόν στην Υδροχοϊκή ώθηση που έρχεται από την Ιεραρχία.

(Aλίκη Μπέιλη, Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις, σελ. 233)
(Φωτογραφία: Francis Donald)

Δεν υπάρχουν σχόλια: