Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΕΚ


Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Σήμερα υπάρχουν εκείνοι σε κάθε χώρα που αποκτούν γοργά επίγνωση της ψυχής σαν ελέγχοντα παράγοντα στη συνείδηση, ανταποκρίνονται στις παγκόσμιες υποθέσεις και συνθήκες αυξανόμενα σαν ψυχές και μπορούν επομένως να εκπαιδευθούν να εργασθούν πάνω στο φυσικό πεδίο. Όταν γίνει αυτό, είναι δυνατό να μεταδοθούν κάποιες Λέξεις Δύναμης και μάντραμ και να θεσπίσουν εκείνη τη νέα και δυναμική δραστηριότητα που θα φέρει την Ιεραρχία και την Ανθρωπότητα σε συνειδητή κι άμεση συνεργασία, [150] καθώς και τη Σαμπάλλα και ορισμένες μεγάλες Δυνάμεις που είναι εξωπλανητικές ή ηλιακές κι επίσης μεγάλες κοσμικές Ενέργειες. Είναι πια εφικτό ν’ ανακαλυφθούν εκείνοι οι οποίοι – όντας ελεύθεροι μέσα τους και μαθαίνοντας γοργά να είναι αποσπασμένοι και ανιδιοτελείς – μπορούν να εγκαινιάσουν και να προωθήσουν το έργο της επίκλησης των ανώτερων αυτών πνευματικών δυνάμεων κι έτσι να ενισχύσουν τις προσπάθειες της Μεγάλης Λευκής Στοάς. Αυτή η διαδικασία της πνευματικής επίκλησης θα υποκινήσει τη νέα και επερχόμενη παγκόσμια θρησκεία. Δεν είναι μαγική επίκληση όπως την κατανοεί ο άνθρωπος και η οποία αφορά την επίκληση και τον έλεγχο των ουσιαστικών και στοιχειακών δυνάμεων του εκδηλωμένου κόσμου, αλλά την επίκληση που θα εφελκύσει την επαφή με τις πνευματικές Ζωές και τις θείες ενσωματωμένες Ενέργειες καθώς και με την Ιεραρχία (που είναι ο μεσολαβητής Τους) προκειμένου να επιφέρει την εκδήλωση στη γη της ψυχής της ανθρωπότητας και τις ποιότητες της υποκειμενικής κι εσώτερης θείας ζωής την οποία καλύπτουν όλες οι εξωτερικές μορφές. Αυτό γίνεται τώρα για πρώτη φορά εφικτό στη ζωή του πλανήτη.
O αντικειμενικός σκοπός αυτών των διαδικασιών της επίκλησης είναι […]:
1. Να επικαλεσθεί την ψυχή της ανθρωπότητας κι έτσι να επιφέρει την πιο ελεύθερη έκφρασή της πάνω στο φυσικό πεδίο. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:
α.  Με τη διέγερση των ψυχών των ανθρώπων παντού με την αυξημένη επιρροή της Χριστικής αρχής της αγάπης, η οποία θα εκφρασθεί σε παγκόσμια κατανόηση, καλή θέληση, συνεργασία και ειρήνη.
β.  Με την εδραίωση ενός κραδασμού μέσα στην ίδια την ανθρωπότητα, που θα έχει τέτοια δυναμικότητα ώστε θα ελκύσει μαγνητικά μια ανταπόκριση από την αναμένουσα, παρατηρούσα Ιεραρχία και θα επιφέρει μια πιο στενή σχέση κι επίσης συνειδητή επικοινωνία μεταξύ των δύο πλανητικών κέντρων, της Ιεραρχίας και της Ανθρωπότητας.
Αυτό καλείται η επίκληση της Μεγάλης Λευκής Στοάς...
(Aλίκη Μπέιλη, Η Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας, σελ. 150)
(Η φωτογραφία είναι από Duane Carpenter)

Δεν υπάρχουν σχόλια: