Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΕΒΔΟΜΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΕΚ


ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

Oι σπουδαστές δεν πρέπει να προχωρούν με την υπόθεση ότι στη διαδικασία εξωτερίκευσης συμβαίνει μια γενική προώθηση ολόκληρης της Ιεραρχίας στο φυσικό πεδίο. Δε συμβαίνει αυτό.
…… καθώς ο πρώτος όμιλος αγωνίζεται με τα άμεσα προβλήματα στον εξωτερικό κόσμο κι
…… ο δεύτερος όμιλος –που είναι ακόμη μέσα στα όρια της ίδιας της Ιεραρχίας– κάνει την κατάλληλη ενδότερη προετοιμασία κι εφαρμόζει στα επιλεγμένα μέλη του την αναγκαία εκγύμναση και τον επιθυμητό αναπροσανατολισμό,
….. ο Χριστός και οι Διδάσκαλοι ασχολούνται με το έργο της προετοιμασίας για την αποκατάσταση των Μυστηρίων.
Η αποκατάσταση αυτή θα χωριστεί σε τρεις φάσεις και θα καλύψει και θα συμπεριλάβει στο συμβολισμό της όλες τις φάσεις της ανθρώπινης ανέλιξης. Θα απεικονισθεί η ιστορία του ανθρώπινου γένους. Οι τρεις αυτές φάσεις αντιστοιχούν πλατιά και με γενικό τρόπο στους τρεις βαθμούς της Κυανής Στοάς του Τεκτονισμού. Η αναλογία δεν είναι εντελώς ακριβής εξαιτίας του αναπόφευκτου εκφυλισμού του Τεκτονισμού, αλλά με την αποκατάσταση των Μυστηρίων ο Τεκτονισμός θα συνέλθει. Αυτές οι φάσεις είναι:
1. Το στάδιο της γενικής αναγνώρισης του φωτός σ’ όλα τα τμήματα της ανθρώπινης διαβίωσης. Αυτό υπονοείται στην πρώτη στροφή της νέας Επίκλησης. Αν το τυπικό του Μ. μελετηθεί στο φως αυτών των πληροφοριών, θα προβάλει η σημασία.
O φτωχός και στερημένος υποψήφιος αναδύεται μέσα στο φως.

2. Το στάδιο του πλήρως οικονομικού αναπροσανατολισμού· σ’ αυτό η ανθρωπότητα θα ανακουφισθεί από κάθε οικονομική αγωνία και θα είναι ελεύθερη να λάβει την ανάλογη πληρωμή και την ορθή ανταμοιβή κάθε υπηρεσίας που δίνεται για τη δόμηση του Ναού του Κυρίου· η δόμηση αυτή βαίνει με ταχύτητα.
3. Το στάδιο στο οποίο λαμβάνεται η ανταμοιβή του φωτός και αποδίδεται η ανταμοιβή της υπηρεσίας· αναγνωρίζεται η πνευματική θέση με το μέσον εκείνου που θεωρείται κύρια μύηση, για την οποία οι δύο πρώτοι μυητικοί βαθμοί είναι απλώς προπαρασκευαστικοί. Αυτή η πρώτη μεγάλη μύηση θα εκτελείται αντικειμενικά και το ευρύ κοινό θα την αναγνωρίζει σαν το κύριο τυπικό και τελετή του νέου θρησκευτικού θεσμού της περιόδου. Είναι το στάδιο όπου οι δυνάμεις της ανάστασης είναι ενεργές, όταν ο Κύριος είναι με το λαό Του και ο Χριστός έχει επιστρέψει στη γη. Τότε η θρησκεία θα αναγνωρίζεται σαν μια στάση που διέπει κάθε φάση της ανθρώπινης εμπειρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: