Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019



Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ «ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ». 

Η ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΘΕΛΗΣΗ: ΝΟΕΚ.

(Α.Μπέιλυ, Ακτίνες & Μυήσεις, 238-240)

Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Είδαμε με πολλούς τρόπους ότι –αυτή την εποχή– η Ιεραρχία, επειδή είναι το Άσραμ του ίδιου του Σανάτ Κουμάρα, περιέρχεται ιδιόμορφα και με μια νέα έννοια υπό την επίδραση της βουλητικής Του φύσης. Αυτό σημαίνει ότι τα Μέλη της Ιεραρχίας, καθώς είναι εξοικειωμένα με το Σχέδιο για τον άμεσο κύκλο που αντιμετωπίζουν μαζί με την ανθρωπότητα, οδηγούνται σε μια νέα και πιο “πρόσφορη” αντίληψη του θείου Σκοπού ο οποίος βρίσκεται πίσω από το Σχέδιο και το υποκινεί. Η θέληση του Θεού γίνεται σαφέστερη σ’ Αυτούς. Προσλαμβάνει πιο συγκεκριμένες γραμμές. Καθώς ο πλανητικός μας Λόγος πλησιάζει το κορυφαίο σημείο της μύησης που υφίσταται τώρα, το Άσραμ Του, η Ιεραρχία, πρέπει και πράγματι (σαν μέρος μιας κανονικής ανάπτυξης) νιώθει το αποτέλεσμα. Από τον Χριστό μέχρι το νεότερο και πιο πρόσφατα αποδεγμένο μαθητή, ο καθένας στη θέση του, όλοι ανταποκρίνονται αυξητικά στη «θέληση του Θεού».

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ «ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ»
Ολόκληρη η τεχνική της εκγύμνασης μαθητών για μύηση και για απορρόφησή τους στα διάφορα Άσραμ που αποτελούν το μεγάλο Άσραμ του Κυρίου του Κόσμου, έχει μεταβληθεί.
Είναι έκδηλο στην Ιεραρχία ότι με την έλευση της Υδροχοϊκής Εποχής η ομαδική προετοιμασία, η ομαδική μύηση και η ομαδική αποδοχή πρέπει και θα αντικαταστήσουν τις παλιότερες μεθόδους. Επί δύο χιλιάδες χρόνια περίπου οι μέθοδοι αυτές αποδείχθηκαν τόσο επιτυχείς, ώστε η ένταση της ανταπόκρισης της ανθρωπότητας είναι τέτοια ώστε εκατοντάδες είναι τώρα έτοιμοι “για απορρόφηση”

Η ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΘΕΛΗΣΗ: ΝΟΕΚ
Όχι μόνο η ατομική προσέγγιση στην Ιεραρχία αντικαταστάθηκε από μια ομαδική προσέγγιση, αλλά διαπιστώθηκε πλέον ότι είναι δυνατό να γίνει ένα ορισμένο τμήμα της εκγύμνασης αντικειμενικό κι εξωτερικό. Απ’ όπου και η ίδρυση του Νέου Ομίλου Yπηρετών του Κόσμου.
Η τρίτη μεγάλη αλλαγή έγινε στη σχέση της Ιεραρχίας με τη Σαμπάλλα και γι’ αυτή αναγκαστικά γνωρίζετε και κατανοείτε λίγα. Θα μπορούσα ίσως να σας εκφράσω την υποκείμενη σημασία με συμβολική γλώσσα. Η ενέργεια που εκπορεύεται από τη Σαμπάλλα έχει διαιρεθεί σε δύο άμεσα και ξεχωριστά ρεύματα. Το ένα ρεύμα που ενσωματώνει τη δυναμική του σκοπού, διαχύνεται τώρα στην Ιεραρχία και στα επτά κύρια Άσραμ της· το άλλο ρεύμα που ενσωματώνει τη δυναμική της απόφασης ή της φωτισμένης ενθουσιώδους θέλησης, προσεγγίζει άμεσα την ανθρωπότητα δια του Νέου Ομίλου
Yπηρετών του Κόσμου.
(Α.Μπέιλυ, Ακτίνες & Μυήσεις, 238-240)

Δεν υπάρχουν σχόλια: