Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

ΠΕΜΠΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΕΚ




Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ


Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι όταν έρθει Αυτός που περιμένουν άγγελοι και άνθρωποι και του Oποίου το έργο είναι να εγκαινιάσει τη νέα εποχή κι έτσι να ολοκληρώσει το έργο που άρχισε στην Παλαιστίνη πριν δύο χιλιάδες χρόνια, θα φέρει μαζί Του μερικούς μεγάλους Αγγέλους, καθώς και ορισμένους Διδασκάλους. Στη Βιβλική ιστορία οι άγγελοι ήταν πάντα δραστήριοι και θα ξαναμπούν στη ζωή των ανθρώπινων όντων με περισσότερη δύναμη απ’ ό,τι συνέβαινε τελευταία. Η κλήση να προσεγγίσουν πάλι την ανθρωπότητα τους έχει σταλεί και με τον εξυψωμένο κραδασμό τους και την υπέρτερη γνώση τους ενώνουν τις δυνάμεις τους μ’ εκείνες του Χριστού και των μαθητών Του για να βοηθήσουν τη φυλή. Έχουν, για παράδειγμα, να μεταδώσουν πολλά σχετικά με το χρώμα και τον ήχο και το αποτέλεσμα των δύο αυτών δυνάμεων πάνω στο αιθερικό σώμα των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών. Όταν αυτό που έχουν να μεταδώσουν γίνει κατανοητό από τη φυλή, οι φυσικές ασθένειες και αρρώστιες θα εξουδετερωθούν. Η ομάδα των ιωδών αγγέλων ή ντέβα που εργάζεται στα τέσσερα αιθερικά επίπεδα θα είναι ειδικά ενεργή και θα εργασθεί με τις τέσσερις κύριες ομάδες ανθρώπων που είναι σε ενσάρκωση σε κάθε δεδομένη εποχή. Σε κάθε περίοδο δεσπόζουν τέσσερις ακτίνες, με μια απ’ τις τέσσερις να είναι πιο δυναμική απ’ τις άλλες τρεις. Έχετε το συμβολισμό αυτής της ιδέας στις τέσσερις κάστες της Ινδίας και θα βρείτε επίσης ότι οι τέσσερις αυτές κάστες απαντώνται παγκόσμια σ’ όλο τον πλανήτη.
Αυτές οι τέσσερις ομάδες αγγέλων είναι μια ομάδα υπηρετών, δεσμευμένων στην υπηρεσία του Χριστού και το έργο τους είναι να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους και να τους διδάξουν πάνω σε ορισμένες γραμμές:
α.  Θα διδάξουν την ανθρωπότητα να βλέπει αιθερικά κι αυτό θα το κάνουν ανυψώνοντας τον ανθρώπινο κραδασμό με την αλληλεπίδραση με το δικό τους.
β.  Θα δώσουν οδηγίες για το αποτέλεσμα του χρώματος στη θεραπεία της ασθένειας και ιδιαίτερα για την αποτελεσματικότητα του ιώδους φωτός στη μείωση των ανθρώπινων ασθενειών και στη θεραπεία εκείνων των ασθενειών του φυσικού πεδίου που έχουν την προέλευσή τους στο αιθερικό σώμα. [509]
γ.  Θα καταδείξουν επίσης στους υλιστές διανοούμενους του κόσμου το γεγονός ότι υπάρχει ο υπερσυνείδητος κόσμος κι ότι οι άγγελοι κι οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ενσάρκωσης και δεν κατέχουν φυσικά σώματα μπορούν να προσεγγισθούν και να γίνουν γνωστοί.
δ.  Θα εκπαιδεύσουν τα ανθρώπινα όντα στη γνώση της υπερανθρώπινης φυσικής, ώστε το βάρος τους να μετουσιωθεί. Η κίνηση θα γίνει πιο γοργή, η ταχύτητα θα συνοδεύεται από έλλειψη θορύβου κι από μια ομαλότητα κι επομένως θα εξαλειφθεί η κόπωση. Στον ανθρώπινο έλεγχο των αιθερικών επιπέδων βρίσκεται η υπερνίκηση της κόπωσης και η δύναμη να υπερβαίνεται ο χρόνος. Μέχρι η προφητεία αυτή να γίνει γεγονός και ν’ αναγνωρισθεί σαν τέτοιο, η έννοια των παραπάνω λέξεων θα παραμένει σκοτεινή.
ε.  Θα διδάξουν την ανθρωπότητα πώς να τρέφει σωστά το σώμα και να προσελκύει από τους περιβάλλοντες αιθέρες την απαιτούμενη τροφή. O άνθρωπος θα συγκεντρώσει την προσοχή του πάνω στο αιθερικό σώμα και το έργο και η υγεία του φυσικού σώματος θα γίνει αυξανόμενα αυτόματη.
ζ.  Θα διδάξουν επίσης τα ανθρώπινα όντα σαν άτομα και σαν φυλή να επεκτείνουν τη συνείδησή τους για να συμπεριλάβουν το υπερφυσικό. Σ’ αυτή την εκπλήρωση ο διαχωριστικός ιστός (το πέπλο του ναού) που χωρίζει το φυσικό πεδίο από τον αόρατο κόσμο θ’ αναγνωρισθεί από τους επιστήμονες σαν γεγονός στη φύση. O σκοπός του θα γίνει αποδεκτός. Τελικά θα καταστραφεί από τον άνθρωπο ο οποίος θα ανακαλύψει πώς να διεισδύει σ’ αυτό. Η μέρα επίκειται.
 (Aλίκη Μπέιλη, Η Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας, σσ. 508-9)

Δεν υπάρχουν σχόλια: