Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019



«Η αναγνώριση του κόσμου της έννοιας, η αναγνώριση Εκείνων που πραγματοποιούν τις παγκόσμιες υποθέσεις και μεθοδεύουν εκείνα τα βήματα που θα οδηγήσουν το ανθρώπινο γένος προς τον προκαθορισμένο του στόχο μαζί με τη σταθερά αυξανόμενη αναγνώριση του Σχεδίου εκ μέρους των μαζών».


Ποτέ δεν υπήρξε περίοδος της πλανητικής μας ιστορίας, στην οποία να διαγράφηκε τόσο μεγάλη ευκαιρία, ή στην οποία τόσο πολύ πνευματικό φως και δύναμη μπορούσαν να προσεγγισθούν και να χρησιμοποιηθούν από την ανθρωπότητα.
Η πρώτη ένδειξη αυτής της μαζικής και διαθέσιμης ενέργειας προκάλεσε το συντονισμό του Νέου Oμίλου Υπηρετών του Κόσμου πάνω στο φυσικό πεδίο. [163]
Η δεύτερη ένδειξη δημιούργησε ένα έντονο χάσμα μεταξύ των δυνάμεων του κακού και των Δυνάμεων του Φωτός· το χάσμα αυτό κατέληξε στον παγκόσμιο πόλεμο (1914-1945) και εγκαινίασε την κοχλάζουσα, συναισθηματική και ψυχιστική αναταραχή στην οποία βρίσκεται σήμερα η ανθρωπότητα.
Η τρίτη ένδειξη ήταν η αποδέσμευση της ατομικής ενέργειας και η ανακάλυψη της μετουσίωσης της ενέργειας σε ύλη και της ύλης σε ενέργεια.
 Oι πνευματικές ενέργειες λοιπόν διείσδυσαν, απρόσωπα και με “ζωντανή εντολή αγνής πρόθεσης”, απ’ το ανώτατο σημείο του πνευματικού σκοπού στην κατώτατη όψη της ύλης, το άτομο· απέδειξαν έτσι την αλήθεια της δήλωσης ότι η ύλη είναι πνεύμα στο κατώτατο σημείο του και το πνεύμα είναι ύλη στο ανώτατο σημείο της και ότι η φαινομενική αυτή δυαδικότητα δεν αποτελεί παρά ουσιαστική ενότητα.
Η συγκέντρωση των πνευματικών δυνάμεων εντός και διαμέσου του Νέου Oμίλου Υπηρετών του Κόσμου, η πρόκληση της παγκόσμιας διαμάχης με το διασπαστικό και ταυτόχρονα ενοποιητικό της αποτέλεσμα και η αποδέσμευση ορισμένων εντυπωτικών ενεργειών της καθαυτής ύλης προς όφελος όλων των δημιουργημένων πραγμάτων στη Γη – αυτά είναι τα άμεσα αποτελέσματα της πίεσης των επισκιαζουσών πνευματικών πηγών.
Oι δυνάμεις αυτές επηρέασαν τα πνευματικά και ανθρωπιστικά άτομα του πλανήτη, σμίγοντάς τα σε έναν όμιλο στα εσωτερικά πεδία (ακόμη κι αν αυτό παραμένει ακόμη εξωτερικά μη αντιληπτό) κι έδωσαν έτσι ένα θανατηφόρο χτύπημα στη μεγάλη αίρεση της χωριστικότητας. Αυτό θα γίνει αργότερα αδιαμφισβήτητα εμφανές. Έφεραν στην επιφάνεια καθαρό κακό με τέτοιο τρόπο ώστε τα ζητήματα του καλού και του κακού έγιναν εμφανή σ’ ένα διαυγέστερο φως και οι αιτίες της ανθρώπινης δυστυχίας έλαβαν μια νέα και οξύτερη αναγνώριση· η γνώση και η ευθύνη του ανθρώπινου γένους παντού δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί. Κατέστησαν επίσης εφικτή τη χρήση της ενέργειας που ήταν φυλακισμένη στην καθαυτή ουσία· αυτή, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί και θα τροποποιήσει και θα μεταβάλει ολοκληρωτικά τη στάση του ανθρώπου έναντι της ζωής, την αίσθησή του για τις αξίες και την από μέρους του χρήση του χρόνου.
Όλα αυτά προκλήθηκαν απ’ ό,τι θα μπορούσαμε να ονομάσουμε με ακρίβεια πρώτη καταστάλαξη. Τα αποτελέσματά της ήταν μαζικά αποτελέσματα σε πολύ μεγάλη έκταση. [164] Επηρέασαν τους πνευματικούς εργάτες και τους ανθρώπους καλής θέλησης, παράγοντας τα εξαγνιστικά πυρά του πόνου και της αγωνίας διαμέσου του πολέμου και καθιστώντας επίσης διαθέσιμη την ουσία του υλικού κόσμου. Προσπάθησα να εκφράσω το μεγαλείο των πρόσφατων γεγονότων με διάφορους τρόπους προκειμένου να εντυπώσω πάνω σ’ όλους σας την εκπληκτική φύση εκείνου που συνέβη.
Η δεύτερη καταστάλαξη πρέπει να προκληθεί πιο συνειδητά από την ίδια την ανθρωπότητα και προκειμένου να διευκολυνθεί, δόθηκε η νέα Επίκληση και για το λόγο αυτό πρέπει να διαδοθεί πλατιά.
Η καταστάλαξη πρόκειται να επέλθει με τη βαθμιαία γέννηση της θείας ιδέας στην ανθρώπινη συνείδηση. Πάνω από καθετί άλλο που χρειάζεται αυτή την εποχή είναι η αναγνώριση του κόσμου της έννοιας, η αναγνώριση Εκείνων που πραγματοποιούν τις παγκόσμιες υποθέσεις και μεθοδεύουν εκείνα τα βήματα που θα οδηγήσουν το ανθρώπινο γένος προς τον προκαθορισμένο του στόχο μαζί με τη σταθερά αυξανόμενη αναγνώριση του Σχεδίου εκ μέρους των μαζών. Oι τρεις αυτές αναγνωρίσεις πρέπει να καταδειχθούν απ’ την ανθρωπότητα και να επηρεάσουν την ανθρώπινη σκέψη και δράση, αν πρόκειται ν’ αποτραπεί η ολική καταστροφή του ανθρώπινου γένους. Πρέπει να αποτελέσουν το θέμα όλου του προπαγανδιστικού έργου που πρέπει να γίνει στη διάρκεια των επόμενων λίγων δεκαετιών – μέχρι το έτος 2025 – ένα πραγματικά σύντομο χρονικό διάστημα για την πρόκληση θεμελιακών αλλαγών στην ανθρώπινη σκέψη, επίγνωση και κατεύθυνση, αλλά – ταυτόχρονα – μια τελείως δυνατή επίτευξη υπό την προϋπόθεση ότι ο Νέος Όμιλος Υπηρετών του Κόσμου και οι άνδρες και οι γυναίκες καλής θέλησης θα εκτελέσουν ένα ευσυνείδητο έργο.
(Αλίκη Μπέιλη, Μαθητεία στην Νέα Εποχή, ΙΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: