Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023


 ΑΙΤΙΩΔΕΣ ΣΩΜΑ 


Για την δόμηση του Αιτιώδους Σώματος

Ερχόμαστε τώρα σε ένα από τα πιο ουσιώδη τμήματα του βιβλίου Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός (807), εκείνο που ασχολείται με την δόμηση του αιτιώδους σώματος ή του Σώματος εκδήλωσης του ΕΓΩ. 

Ο εγωικός λωτός, οσοδήποτε λεπτοφυές κ αν είναι το υλικό του είναι πραγματικά ουσία -ύλη με ενέργεια- ενός ιδιαίτερου κραδασμού, όπως και το φυσικό σώμα, μόνο (λόγω της αραίωσης της -της ουσίας-) ο άνθρωπος τον θεωρεί πρακτικά σαν μη ουσιαστικό (817) 

Η εξέλιξη των πέταλων 

Το σώμα του Εγω –ο εγωικός λωτός στα 3 ανώτερα πεδία του νοητικού– είναι αποτέλεσμα του διπλού κραδασμού των 5 ανώτερων Ντυάνι ή Θεών με την τετράδα των Πίτρι που παράγουν τον 9απλο κραδασμό –3Χ3 σειρές πέταλων–. 

Ο λωτός είναι ένα κλειστό μπουμπούκι –αρχικά στο κέντρο του οποίου υπάρχει ένας σπινθήρας ηλεκτρικού πυρός που επενεργεί στην ουσία του λωτού  τον 9απλο στρόβιλο ή κραδασμό και ΕΛΚΕΙ αρκετή από την ουσία του για να σχηματίσει τα 3 εσώτερα πέταλα τα οποία κλείνουν σφικτά τον κεντρικό σπινθήρα. Όμως κ αυτά τα 3 είναι της ίδιας ουσίας με τα υπόλοιπα 9. (817-8) 

Θα μπορούσε το σώμα του Εγώ, να ιδωθεί με 4 τρόπους: 

Α. 9 απλός κραδασμός με διαγώνια πορεία ως την περιφέρεια της εγωικής σφαίρας επιρροής, όπου ταλαντεύονται κυκλικά κ δημιουργείται η σφαιροειδής μορφή, αυτή η ψευδαίσθηση του σφαιροειδούς σχήματος –θυμίζει το 9γραμματο 

Β. ως 9+3 πέταλα ενός λωτού 

Γ. ως τροχός με 9 ακτίνες και τριπλό κέντρο 

Δ. ως απλά 9 τύπους ενεργειών εκπορευόμενες από μια τριπλή μονάδα.  

Ο δεύτερος ορισμός είναι εκείνος που θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο (818) 

9 πέταλα - ηλιακό πυρ

3 πέταλα -πυρ δια της τριβής- τα 3 μόνιμα άτομα - οι σεληνιακοί Πίτρις

Πετράδι στον Λωτό - ηλεκτρικό πυρ  

Πέταλα (που στην πραγματικότητα είναι ζώντες στρόβιλοι ή ενεργειακοί τροχοί που συμβολικά ονομάζουμε 'πεταλα'.) και χρώματα  …όταν εξετάζεται η ανθρώπινη οικογένεια ως σύνολο 

·        Τριάδα Γνώσης υπεύθυνοι οι Βούδες ή Κύριοι της Δράσης– με την σειρά – 1ο πορτοκαλί/πράσινο ιώδες, 2ο πορτοκαλί, ρόδινο, κυανό, 3ο πορτοκαλί, κίτρινο, ινδικό. Άρα τα πέταλα  γνώσης μοιράζονται όλα το πορτοκαλί

·       Τριάδα Αγάπης Βούδες ή Κύριοι της Συμπόνοιας, βασικό χρώμα ρόδινο + τα υπόλοιπα από κάθε πέταλο γνώσης αντίστοιχα

·       Τριάδα Θυσίας υπεύθυνοι οι Βούδες της Θυσιας ο πιο γνωστός μας ο Σανάτ Κουμάρα, βασικό χρώμα κίτρινο + όλα τα υπόλοιπα από πέταλα γνώσης και αγάπης. 

Κάθε πέταλο έχει 5 χρώματα. Αυτό φέρνει στον νου τους 5 Κουμάρα. 

 

(Δες σελ. 822-824, είναι το ίδιο με χρώματα στην Αγγλική)  

Θυμόμαστε εδώ τις Μονάδες Δύναμης 1, Αγάπης 2, Δράσης ή Νοημοσύνης 3. Ανάλογα με τις ομαδοποιήσεις αυτές θα είναι και η τάση των πέταλων για εκδήλωση. π.χ. οι μονάδες 2 θα αφυπνίζουν ευκολότερα τα πέταλα αγάπης κοκ.(821-5) 

Στην 3η μύηση ανοίγουν όλα τα εσωτερικά πέταλα, που αποτελούν τα 3 μόνιμα άτομα οι 3 μαθητές του Ιησού στην Μεταμόρφωση αυτά αναπαριστούν. 

Kατά την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη Mύηση ανοίγει ένα από τα τρία πέταλα, επιτρέποντας μια πιο ελεύθερη έκθεση του κεντρικού ηλεκτρικού σημείου. 

Kατά την τέταρτη μύηση το πετράδι (που έχει αποκαλυφθεί πλήρως) δια του αστραποβόλου φωτός του, της έντονης ακτινοβόλου θερμότητάς του και της τρομακτικής εκροής δύναμης προκαλεί τη διάσπαση της περιβάλλουσας μορφής, τη συντριβή του αιτιώδους σώματος, την καταστροφή του Ναού του Σολομώντα και τη διάλυση του άνθους του λωτού. (883)

Στην 4η μύηση ανοίγει το πετράδι στον λωτό. (831)Τα 3 μόνιμα άτομα αποβαίνουν ραδιενεργά και ο αξεπέραστος δακτύλιος δεν υφίσταται. Οι ζωές των ατόμων αυτών επιστρέφουν στην αιώνια δεξαμενή. Τα πέταλα καταστρέφονται από το πυρ. 

Tο αιτιώδες σώμα καταστρέφεται πλήρως. Oι τέσσερις κατώτερες ομάδες ηλιακών Πίτρι επιστρέφουν στην καρδιά του υποκειμενικού ηλίου, ή σ’ εκείνο το εσώτατο κέντρο του συστήματος απ’ όπου ήρθαν, ενώ οι τρεις ανώτερες ομάδες μεταφέρονται κατευθείαν στον κεντρικό πνευματικό ήλιο, όπου παραμένουν ώσπου μια άλλη κάλπα τους καλέσει να θυσιαστούν, αυτή τη φορά ως πλανητικοί Λόγοι. O σπουδαστής πρέπει να έχει κατά νου ότι όταν σκέφτεται τους Πίτρι, πρέπει να σκέφτεται πάντα με ομαδικούς όρους. Oι Πίτρι που σχημάτισαν το εγωικό σώμα ενός ανθρώπινου όντος δε σχηματίζουν –μόνοι και απομονωμένοι– πλανητικούς Λόγους. Αναφερόμαστε στις σαράντα εννέα ομάδες ηλιακών πυρών που αφορούν το μεγάλο έργο και αποβαίνουν οι σαράντα εννέα πλανητικοί Λόγοι σε σχέση με τα επτά ηλιακά συστήματα... Oι τέσσερις ομάδες που βρίσκουν το δρόμο τους προς την Kαρδιά του συστήματος θα επανεμφανισθούν ως οι τέσσερις πλανητικοί Λόγοι που είναι οι είκοσι οκτώ και δημιουργούν έτσι τη δυνατότητα του δέκα της τελείωσης σε μια άλλη σειρά εκδηλούμενων συστημάτων. (879) 

Οι ντεβαϊκές ζωές συλλέγονται κ πάλι από τους ηλιακούς Πίτρι στην Καρδιά του Ήλιου. Η ατομική τους ουσία θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη μανβαντάρα. Όμως οι ίδιοι δεν θα κληθούν πια σε θυσία μέχρι το επόμενο ηλιακό σύστημα. Τότε θα έρθουν σαν πλανητικές ακτίνες. Θα είναι οι πλανητικοί Λογοι. Ο στόχος ενός ηλιακού Πίτρις είναι να αποβεί λογοϊκή ακτίνα (836)

Οι ηλιακοί Πίτρις είναι η ουσία των εγωικών σωμάτων κ το μέσον έκφρασης της όψης Πνεύμα. Στόχος τους να γίνουν λογοϊκή Ακτίνα. Από την δική τους σκοπιά –κι όχι τον άνθρωπο για τον οποίο είναι θυσίες είναι η δική τους ανάπτυξη μέσα στο σχέδιο του ηλιακού Λόγου. 

Οι κατώτεροι ντέβα ενσωματώνουν 2πλη ενέργεια. Στόχος τους είναι η ατομικοποιηση κ να γίνουν μελλοντικά άνθρωποι. Γι' αυτό εργάζονται οι σεληνιακοί Πίτρις (Δες Πίνακα VI, Οι ζωές και οι στόχοι τους, σελ 844). 

ΠΙΝΑΚΑΣ

OΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ O ΣΤOΧOΣ ΤOΥΣ

                             Ζωές                                                              Στόχος

 1.       1. Πλανητικοί Λόγοι...........................................................  Κοσμική απελευθέρωση· οι τελικές κοσμικές Μυήσεις.

         Oι μεγαλύτεροι Τρεις.

 2.       2. Oι μικρότεροι τέσσερις πλανητικοί Λόγοι.....................  Κοσμική Μύηση ή οι τέσσερις πρώτες Μυήσεις.

 3.       3. Oι εμψυχώνουσες Ζωές μιας πλανητικής σφαίρας........  Μανού μιας κοσμικής αλύσου. Όχι σπερματικοί μανού αλλά περιοδικοί μανού     μικρότερου βαθμού. Συνεπάγεται ένα αναποκάλυπτο μυστήριο που συνδέεται     με ορισμένες Ιεραρχίες χρώματος.

 4.       4. Η εμψυχώνουσα ζωή ενός βασιλείου της φύσης...........  Μεταφορά σε μια από τις τρεις διευθύνσεις:

     α.  Στη γραμμή των ηλιακών Πίτρι.

     β . Στο Σείριο σαν καρμικός προσαρμοστής.

     γ.  Στο επόμενης τάξης ηλιακό σύστημα για να εργαστεί σε συνάρτηση με τον πλανητικό Λόγο της ζωής της σαν κυβερνήτης ενός βασιλείου ή ζωικού κύματος του συστήματος κι όχι μόνο μιας διάταξης.

 5.        5. Oι ηλιακοί Πίτρι........................................................... Oι τρεις ανώτερες ομάδες θα γίνουν μεγάλοι πλανητικοί Λόγοι· οι                    τέσσερις κατώτερες ομάδες θα γίνουν μικρότεροι πλανητικοί Λόγοι.

 6.        6. Η ανθρώπινη εξέλιξη.................................................... Να γίνουν οι ηλιακοί Πίτρι ενός άλλου κύκλου. Να ακολουθήσουν κάποιες     από τις ατραπούς που απαριθμήθηκαν προηγουμένως. Εκείνοι που θα γίνουν     ηλιακοί Πίτρι, όντας ο κύριος όγκος της ανθρωπότητας, θα επιστρέψουν στο      Σείριο για να εκπνευστούν πάλι σε δραστηριότητα.

 7.        7. Oι σεληνιακοί Πίτρι..................................................... Να γίνουν άνθρωποι. Στις ανώτερες βαθμίδες τους θα περάσουν κατευθείαν     στη ζωική εξέλιξη του επόμενου κύκλου κι έτσι τελικά θα ατομικοποιηθούν.     Oι τρεις ανώτερες βαθμίδες τους θα γίνουν ζωάνθρωποι και οι τέσσερις               κατώτερες θα συνεισφέρουν στις τετραδικές μορφές των ανθρώπων της               επόμενης δημιουργίας.

 8.        8. Η ζωική εξέλιξη..........................................................     Ανθρώπινο βασίλειο.

 9.        9. Η φυτική εξέλιξη.........................................................     Ζωικό βασίλειο.

1        10. Η ορυκτή εξέλιξη........................................................     Φυτικό βασίλειο.

    11. Oι τέσσερις ανώτερες βαθμίδες των μικρότερων

                Δομητών σε όλα τα πεδία...........................................   Να σχηματίσουν το εκδηλωμένο αντίγραφο ή τη μορφή της μυστηριώδους         εκείνης τρίτης εξέλιξης του επόμενου συστήματος· δηλαδή το αιθερικό σώμα   της πλανητικής οντότητας. Η μυστηριώδης αυτή ζωή αποτελεί προς το παρόν     ένα ανέκφραστο μυστήριο που δεν πρόκειται ν’ αποκαλυφθεί μέχρι την τελική   από την τριπλότητα των ηλιακών συστημάτων του ηλιακού μας Λόγου.

  12. Oι τρεις κατώτερες βαθμίδες των μικρότερων

              Δομητών.........................................................................  Το φυσικό σώμα στην πυκνότερή του μορφή της πλανητικής οντότητας.

 

Όλα τα πεδία μας αποτελούν την αιθέρια ΚΑΙ πυκνή εκδήλωση του Ηλιακού Λόγου, θυμηθειτε το. 

Οι Ονομασίες των εγωικών λωτών (840-858) 

Ο σχηματισμός του σώματος του Εγώ, του εγωικού λωτού στο πεδίο του, είναι το αποτέλεσμα της εργασίας των Αγκνισβάττα μετά τον χωρισμό Του στον χώρο κ τον σχηματισμό του αξεπέραστου δακτυλίου του 

Από εξελικτικής σκοπιάς τα εγωικά σώματα, επί του 3ου υποπεδίου του νοητικού- είναι:

  •  Μπουμπούκια κλειστά, με ένα μόνο πέταλο ανοιχτό, επειδή Γη βρίσκεται τώρα στο μεσαίο σημείο της εξέλιξής της κ συνεπώς δεν έχει ολόκλειστα μπουμπούκια.
  •  Βραγχμανικοί λωτοί, με ανοιχτό το πρώτο πέταλο γνώσης. Άνθρωποι κατώτατου τύπου νοητικής ανάπτυξης.
  •  Λωτοί του Βράχμαν, με σημάδια ανοίγματος του δεύτερου πετάλου. Εκπροσωπούν ορισμένες ομάδες Εγώ από τον Δία κυρίως κ την Αφροδίτη. Δείχνουν να ενσαρκώνονται κυρίως στην Ανατολή, την Ινδία, τις Λατινικές χώρες κ πρόσφατα στην Αμερική!
  •  Πρωτογενείς λωτοί, υπό την επιρροή της 5ης ακτίνας κ βάση επίτευξης το μάνας. Είναι προχωρημένα εγώ. Δεν υπήρχαν στην Ατλάντεια φυλή. Είναι της Άρειας κ ήρθαν κατά την 4η & 5η υποφυλή της Άρειας φυλής. Το μεσαίο πέταλο είναι κλειστό. Είναι οι καθαρά διανοητικοί ιδιοτελείς επιστημονικοί τύποι. Οι ηλιακοί Πίτρις που ενσωματώνουν αυτόν τον τύπο ουσίας συνδέονται με μια ομάδα σεληνιακών Πίτρις του ορυκτού Βασιλείου. Κατά τον 5ο γύρο θα πετύχουν χειραφέτηση, όταν ανοίξουν τα πέταλα αγάπης, οπότε τα αυτών θα περάσουν στην Ατραπό, ενώ το θα περιμένει έναν άλλο κύκλο.
  •  Λωτοί του πάθους. Είναι Μονάδες Αγάπης. Οι καλοπροαίρετοι, αγαθοί άνθρωποι. Διαιρούνται σε 5 ομάδες. Οι 3 ατομικοποιήθηκαν στην Γη και οι 2 στην σεληνιακή άλυσο. Έχουν 2 πέταλα αγάπης εκ διπλωμένα κ το τρίτο σε διαδικασία διάνοιξης. Πολλοί θα το ανοίξουν κατά την 7η υποφυλή του γύρου πέμπτου –δηλ.της Άρειας–. Οι περισσότεροι όμως κατά την δεύτερη υποφυλή του επόμενου, του 6ου γύρου. Όλοι αυτοί οι λωτοί διαιρούνται σε ομάδες… αλλά μεταξύ τους υφίσταται αλληλεπίδραση. 

Κάποια ενδιάμεσα χρήσιμα, λέει ο Διδάσκαλος Θιβετανός.  

Στο πεδίο του ανεκδήλωτου ή του υποκειμενικού είναι γνωστή μόνο η ενότητα. Επίσης ο όρος 'ανεκδήλωτο' έχει μια σχετική σημασία και αφορά την κατανόηση του ανθρώπου. Για τον ηλιακό Λόγο τα πεδία του ανεκδήλωτου είναι αντικειμενικά. Ο άνθρωπος δεν έχει πετύχει ακόμη αιθερική όραση και τα αιθερικά υποπεδία είναι ανεκδήλωτα γι' αυτόν. 

Τα 3 πεδία μας φυσικό, αστρικό, νοητικό σχηματίζουν το ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ του ηλιακού Λόγου κ συνεπώς δεν θεωρούνται αρχές. 

Η στοιχειακή ουσία αποτελεί 'απόρριμμα' ενός προηγούμενου συστήματος, μεγάλο μέρος της οποίας πέρασε στους σεληνιακούς Πίτρις. 

2 προβλήματα που μπορεί να ανακύπτουν στον νου του στοχαστικού σπουδαστή. (848-853)

  1. Ποια είναι η θέση (σε σχέση με κάθε ιδιαίτερη πλανητική διάταξη) των απέραντων ομάδων Εγώ που ενσωματώνονται από Ζωές, οι ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΑΚΤΙΝΕΣ και συνδέονται με οποιαδήποτε από τις διάφορες διατάξεις? 
  1. Ποιο είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από την "είσοδο" Εγώ στο νοητικό πεδίο που δεν είναι μπουμπούκια Εγώ, αλλά ίσως πολύ αναπτυγμένα, όπως οι μαθητές και οι μυημένοι?

 

Για το 1ο πρόβλημα αποσαφηνίσεις. 

Το νοητικό πεδίο είναι το πιο απέραντο από όλα τα πεδία που μας αφορούν. Είναι το πεδίο κλειδί του ηλιακού μας συστήματος. Είναι ο τόπος συνάντησης των 3 γραμμών εξέλιξης, ντεβαϊκής/ανθρώπινης/υπανθρώπους ή ηλιακών Πίτρις, σεληνιακών Πίτρις, ανθρώπινης εξέλιξης. Κάτω φαίνεται να συνδέονται 2 Πρόσωπα. Πάνω λειτουργεί μια άλλη δυαδικότητα. Μόνο σε αυτό το πεδίο ενοποιούνται οι 3.

Ορισμένοι πλανήτες δεν κατέχουν φυσικά σώματα, όπως η Γη. Όμως όλοι κατέχουν σώματα από την ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΝΟΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΛΗ και συνεπώς στο πεδίο αυτό καθίσταται εφικτή η επικοινωνία μεταξύ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ.  

Αυτό το γεγονός είναι η βάση της αποκρυφιστικης αντίληψης και το αληθινό έδαφος της ενοποίησης. 

Η ύλη των αφηρημένων επιπέδων του νοητικού πεδίου εισέρχεται στην σύσταση των φορέων όλων των μεγάλων Υπάρξεων Αβατάρ, πλανητών, ηλιακού Λόγου κλπ. και με το μέσον της ενεργοποιημένα αυτής ουσίας (νοητικής) μπορεί η καθεμία να έρθει σε επαφή με την άλλη, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ. 

Έτσι, οι μονάδες στα σώματά Τους μπορούν να έρθουν σε επαφή με άλλα Εγώ και ομάδες που έχουν επιτύχει την συνείδηση του νοητικού πεδίου (αιτιώδη). Εδώ έγκειται η αληθινή σχέση ανάμεσα στις διάφορες ομάδες Εγώ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ Ή ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ. διάταξη=πλανήτης 

{για αυτό μελετούμε κάποια Διδασκαλία και ερχόμαστε σε επαφή με τον Διδάσκαλο. Γι' αυτό συντονιζόμαστε στους διαλογισμούς με άλλες διατάξεις, πλανήτες (βλέπε διαλογισμό Τετάρτης).Υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας.} 

Στα 3 ανώτερα υποπεδία του νοητικού πεδίου υπάρχει ένας αγωγός επικοινωνίας που βασίζεται στην ομοιότητα κραδασμού και την μοναδικότητα της προσπάθειας μεταξύ ΚΑΘΕ πλανητικής διάταξης μέσα στον ηλιακό αξεπέραστο δακτύλιο και η μεταβίβαση της ΟΥΣΙΑΣ της σκέψης ανάμεσα σε μονάδες και εγωικές ομάδες, ανάμεσα σε ομάδες Εγώ, ανάμεσα σε μεγαλύτερες ομάδες με μικρότερες, ανάμεσα στα Εγώ μιας πλανητικής διάταξης με εκείνα μιας άλλης. 

(Από άλλους πλανήτες, άλλα Εγώ που κάποια είναι σε ενσάρκωση κ άλλα όχι. Γι' αυτό υπάρχουν οι νόμοι 6 και 7 ομαδικού έργου, για μονάδες επί του φυσικού πεδίου που ανταποκρίνονται στους εργάτες εκτός ενσάρκωσης. Βλέπε νόμος Διευρυνόμενης Ανταπόκρισης και των Κατώτερων Τεσσάρων σελ.1219) 

Οι Αχ-χι,οι μείζονες Δονητές (οι Δράκοντες της Σοφίας, τα ερπετά, οι Μάκαρες, οι Κουμάρα), που εκτελούν την θέληση του ηλιακού Λόγου επικοινωνούν με τις λεγεώνες Τους στο δεύτερο πεδίο –μοναδιαιο και στο νοητικό, όταν επικοινωνούν με όλες τις μικρότερες ζωές μέσω ενός τύπου νοητικής τηλεπάθειας. 

Για το 2ο προβλημα αποσαφηνίσεις

Η "είσοδος" προχωρημένων Εγώ από τον εσώτερο γύρο ή από άλλες πλανητικές διατάξεις ή από λεπτοφυεστερες σφαίρες, όπου βρίσκονται σε πραλάγια, προκαλείται με έναν 3πλο τρόπο και είναι αποτέλεσμα τριπλής δραστηριότητας. 

Προκαλείται από την κατανόηση μεταξύ του πλανητικού Λόγου μιας διάταξης και ενός αδελφού πλανητικού Λόγου, οπότε προκύπτει ανταλλαγή. Έγκειται στην μαγνητική αλληλενέργεια και την συνειδητή διαβίβαση ενέργειας μέσω κάποιων κέντρων ή κέντρου στο σώμα ενός άλλου πλανητικού Λόγου.

Αίτιο είναι η θέληση ή ο σκοπός, αντικείμενο η αισθαντικότητα και μέθοδος είναι η μεταφορά δύναμης (όπως στέλνουμε στους αδελφούς μας κ μας προτρέπει ο Θ…) 

Αυτό συμβαίνει κ με την είσοδο Εγώ από τον εσώτερο γύρο. Μόνο που η ενέργεια στέλνεται από ορισμένες υπάρξεις που εργάζονται σε κάθε πλανητικό Λόγο κ ονομάζονται "φυλακές του εσωτερικού κύκλου". Έτσι εισέρχονται τα ανώτερα Εγώ, Άβαταρ, Βούδες, διδάσκαλοι, μυημένοι κ μαθητές κ όσοι αναμένουν μια ομαδική κι όχι ατομική παρώθηση για να εκπληρώσουν κυκλικό κάρμα σε μεγάλη κλίμακα. 

Ένας δεύτερος παράγων είναι τα καρμικά αποτελέσματα των σπερμάτων που εσπάρησαν σε πολύ μακρινούς καιρούς και κρύβονται στα μυστήρια του προηγούμενου ηλιακού συστήματος, της προηγούμενης διάταξης(!), της προηγούμενης αλύσου (!) ανάλογα με την περίπτωση των Εγώ που εισέρχονται. Και οι 3 αυτές ομάδες Εγώ ονομάζονται "μυστικιστικά μεταφυτευμένοι". Έχουν υψηλό βαθμό ανέλιξης. Αυτό είναι εφικτό σε ατομικές περιπτώσεις και στην περίπτωση ολόκληρων ομάδων. 

Ένας τρίτος παράγων έχει να κάνει με την μεταφορά Εγώ από μια σφαίρα δραστηριότητας σε άλλη. Αυτό δημιουργεί κατά ανάγκη συνθήκες που απαιτούν την εμφάνιση παρόμοιων κέντρων για να πάρουν την θέση τους. 

Το όλο ζήτημα της μεταφοράς Εγώ από διάταξη σε διάταξη και από άλυσο σε άλυσο είναι περίπλοκο. Μιλάμε για Εγώ που δεν εμφανίζονται στην Γη μέσω του Νόμου της Έλξης ανάμεσα στο ζωικό βασίλειο κ τις ανώτερες Τριάδες, αλλά πρόκειται για Εγώ που ατομικοποιήθηκαν αλλού κ έρχονται με τα πέταλά τους ήδη οργανωμένα και ίσως εκδιπλωμένα. 

Αυτό θίγεται στην Μυστική Δοξασία όταν αναφέρεται το ζήτημα των πρώτων διδασκάλων και θείων βασιλέων που κατέλαβαν τα άσχημα σώματα της πρώιμης ανθρωπότητας.

 

Ομαδοποίηση εγωικών ομάδων ανάλογα με το στάδιο οργάνωσης –ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΕΚΔΙΠΛΩΣΗΣ– του λωτού στο 3ο υποπεδίο του νοητικού: (854)

ü  Εγώ της Λεμούρειας. Η αληθινή γήινη ανθρωπότητα.
ü  Εγώ της Ατλάντειας φυλής.
ü  Εγώ της σεληνιακής αλύσου. Είναι πολύ πιο προχωρημένα από τα εγώ της γήινης ανθρωπότητας.
ü  Εγώ που στην Ατλάντεια περίοδο πήραν την θέση όσων Εγώ πέτυχαν την απελευθέρωση (4η μύηση) αφήνοντας ένα κενό ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ που έπρεπε να συμπληρωθεί. Αυτά τα Εγώ εισέρχονται συνήθως από μια εκ των 2 διατάξεων: 

-       το πολικό αντίθετο της δικής μας (Αφροδίτη

-       την διάταξη που συνδέεται με αυτές τις 2 (Γη κ Αφροδίτη) σχηματίζοντας ένα συστημικό τρίγωνο (Ερμής!)

Αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες αλλά θα συμβαίνουν συχνότερα όσο από την ανθρώπινη φυλή επιτυγχάνεται η 4η μύηση.

ü  Εγώ από διατάξεις που δεν αριθμούνται στο παραπάνω τρίγωνο. Αυτές συχνά δεν κατέρχονται σε φυσικό πυκνό σώμα, αλλά εργάζονται κυρίως στο νοητικό και το αστρικό. Έρχονται για να τελειοποιήσουν κάποιες αναπτύξεις στη φύση τους, να προωθήσουν κάποιο πειραματικό έργο για τα ντέβα ή να προκαλέσουν κάποια ομαδικά αποτελέσματα που επιθυμεί ο πλανητικός Λόγος. Επιστρέφουν τελικά στις σφαίρες τους για τα τελευταία στάδια της απελευθέρωσης. 

Όλοι οι παραπάνω λωτοί ασκούν επιδράσεις ο ένας στον άλλο πάνω στο νοητικό πεδίο. 

Πρέπει να θυμάστε ότι στο 3ο υποπεδίο του νοητικού πεδίου ΔΕΝ υφίσταται ατομικός διαχωρισμός, όπως στην φυσική εκδήλωση. Παρατηρείται όμως ομαδικός διαχωρισμός. Οι παραπάνω 5 ομάδες Εγώ υποδιαιρούνται κάθε μία σε 10 ομάδες κι αυτές πάλι σε μικρότερες ομάδες που είναι όλες γνωστές και απεικονίζονται με ορισμένα σύμβολα. 

Ομαδοποίηση Εγώ στο δεύτερο υποπεδίο του νοητικού (855) 

Εδώ βρίσκονται τα εγωικά σώματα της προχωρημένης ανθρωπότητας, των μαθητών, των μυημένων.

Η ομαδοποίηση εδώ γίνεται σύμφωνα με:

  • Την ακτίνα
  • Την υποακτίνα
  • Το Τμήμα (Μανού, Βοδδισάττβα, Μαχατσόχαν)
  • Τον Όμιλο του Διδασκάλου 

Έχουν επίσης ομαδοποιήσεις σε 3 κατηγορίες:

  • Λωτοί αποκάλυψης. Το πετράδι είναι σχεδόν έτοιμο να αποκαλυφθεί
  • Λωτοί με άρωμα. Δεν έχουν ακόμη εκδιπλώσει πλήρως την τελική σειρά πετάλων, αλλά διαθέτουν μαγνητική δύναμη και οι σταδιοδρομίες τους διακρίνονται από αλτρουιστική υπηρεσία
  • Λωτοί με Ακτινοβολία. Το φως τους αρχίζει να λάμπει όπως τα φώτα σε σκοτεινό τόπο.

Ομαδοποιούνται επίσης ανάλογα με το πρωταρχικό χρώμα, τον δευτερεύοντα χρωματισμό, την κλείδα ή τον τόνο και κάποια ταξινόμηση είναι τελείως αριθμητική. 

Η Αίθουσα των Αρχείων

Τηρούνται ορισμένα αρχεία σε σχέση με τα ανθρώπινα Εγώ. Διατηρούν με συμβολική ορολογία μια λεπτομερή καταγραφή των ακόλουθων γεγονότων που αφορούν κάθε μονάδα:

  • Το σεληνιακό αρχείο. Αφορά όλους τους κατώτερους φορείς και μορφές. Τον ρυθμό κραδασμού τους, τον τύπο τους, την αριθμητική κλείδα, την ιδιαίτερη ομάδα σεληνιακών Κύριων που σχετίζονται με αυτά τα σώματα, την λεπτομερή ιστορία των στοιχειακών ζωών που κατασκευάζουν τα σώματα. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την δημιουργία ενός νέου συνόλου φορέων για κάθε ενσάρκωση ώστε να συμβάλουν στην εκπλήρωση του κάρμα. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΕΛΗΝΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΑΤΟΜΑ.
  • Το ηλιακό αρχείο. Αφορά στον εγωικό φορέα και σχετίζεται με τον Ρυθμό του, την ιστορία της ΕΚΔΙΠΛΩΣΗΣ –των πέταλων–, την ιστορία της κάθε ιδιαίτερης ομάδας ηλιακών Αγγέλων που σχετίζονται με τον σχηματισμό του λωτού, την δραστηριότητα της ντεβαϊκής ουσίας από την οποία κατασκευάζεται ο λωτός, τις ομαδικές σχέσεις. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται από τον Διδάσκαλο και από τα προχωρημένα Εγώ που εργάζονται συνειδητά με την ομάδα τους (ο πρεσβύτερος μαθητής).
  • Το αρχείο της συνείδησης. Το πιο περίπλοκο και μακροσκελές. Χρησιμοποιείται από τον Κύριο του Κόσμου. Ενσωματώνεται σε 7 φύλλα συμβόλων που καθένα περιέχει 49 σύμβολα. Τα φύλλα αλλάζουν και διορθώνονται κάθε 7 χρόνια και κατασταλάξουν σε αστρική ύλη με μια προσπάθεια της θέλησης του Τσόχα που ευθύνεται για τον ενεχόμενο ιδιαίτερο όμιλο.


Επίσης, η παρακάτω ταξινόμηση μπορεί να φανεί χρήσιμη:

                 I. Πέταλα Γνώσης. Πρώτος Kύκλος.

α.  Oργανώνονται στην Aίθουσα της Άγνοιας.

β.  Oδηγούνται από τη δύναμη και την ενέργεια του Mαχατσόχαν.

γ.  Eπηρεάζεται η τρίτη ομάδα των ηλιακών Πίτρι.

                 II. Πέταλα Aγάπης. Δεύτερος Kύκλος.

α.  Oργανώνονται στην Aίθουσα της Mάθησης.

β.  Oδηγούνται από τη δύναμη και την ενέργεια του Βοδισάττβα.

γ.  Eπηρεάζεται η δεύτερη ομάδα των ηλιακών Kυρίων.

                 III. Πέταλα Θυσίας. Tρίτος Kύκλος.

α.  Oργανώνονται στην Aίθουσα της Σοφίας.

β.  Oδηγούνται από τη δύναμη και την ενέργεια του Mανού.

γ.  Eπηρεάζεται η πρώτη ομάδα των ηλιακών Aγγέλων. (869) 

 

Η Πραγματεία αυτή –επί του Κοσμικού Πυρός– επιδιώκει να αποδείξει ότι στο τέταρτο βασίλειο –ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ– συναντώνται τα τρία πυρά –με όλες τις αντιστοιχίες και αναλογίες τους–:

α.  Πυρ διά τριβής, ή η αρνητική Βραχμική Όψη, η τρίτη Όψη.

β.  Hλιακό Πυρ, ή η θετικο-αρνητική Βισνουική Όψη, η δεύτερη Όψη.

γ.  Hλεκτρικό Πυρ, ή η θετική Σιβαϊκή Όψη, η πρώτη Όψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: