Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ στoν Ζυγό 


 ΖΥΓΟΣ

Η ανοιχτή θύρα στην Σαμπάλλα

Η 3η Όψη της Θεότητας,

το 3ο Πρόσωπο της Τριάδας-Το Άγιο Πνεύμα- ο Δημιουργός/Θεός 

με τις 3 όψεις της 3ης Θείας Εκδήλωσης:

Νόμος (3.1.), Σεξ (3.2.), Χρήμα (3.3.)


ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ, ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ

 «ΕΚΛΕΓΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ 

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ» 

·       Ο αφέντης της γης του κανενός
·       Ου τόπος
·       η επωδός
·       το ήρεμο σημείο
·       διακρίνοντας την αξία του ασυνήθιστου
·       η πηγή του γέλιου
·       ζυγίζοντας και σταθμίζοντας
·       μεταξύ ουρανού και γης
·       η ανάπαυση
·       η κομψότητα της εξελίξεως
·       η τέχνη του Ζειν
·       άνεση
·       η σιωπή
·       ενορατική αντίληψη
·       επίτευξη ορθής ισσορροπίας
·       το διάλλειμα
·       η ενατένιση
·       ο αέρας που κατέρχεται στη γη
·       ο εγγυητής του νόμου
·       ο Κύριος του ανθρώπου χωρίς χώρα
·       το σημείο ισορροπίας
·       πριν από τη δημιουργία η σιωπή και η σταθερότητα του εστιασμένου σημείου
·       η ανοιχτή Θύρα στην Σαμπάλλα
·       “η στενή σαν την κόψη του ξυραφιού Ατραπός”
·       η Πρώτη Φόρμουλα από τη ‘Μαθητεία στη Νέα Εποχή ΙΙ’
·       “ένας γλυκός παλμός προχωρά τώρα”
·       η αντιστροφή του τροχού
·       ενθουσιώδης σοφία
 ·      αληθινή έκφραση


Ο Κριός ο οποίος σε διάφορα σημεία στην Ατραπό της Ζωής ωθεί την ψυχή στο φλεγόμενο έδαφος και την υποβάλλει σε μια εξαγνιστική διαδικασία στη διάρκεια της ενσάρκωσης. Δια του μικρότερου πυρός του νου “πυρπολούνται και διαλύονται στις φλόγες οι ζούγκλες της εμπειρίας και τότε καθαρίζει η Ατραπός κι επιτυγχάνεται η ανεμπόδιστη όραση.” (Αρχαίο Σχόλιο)

Ο Ουρανός ενσωματώνει την ενέργεια της έβδομης ακτίνας και το έργο του είναι ανάλογο μ’ εκείνο του Ερμή, γιατί η έβδομη ακτίνα είναι η ακτίνα που σχετίζει πνεύμα και ύλη και συνδέει το ηλεκτρικό πυρ με το πυρ δια τριβής, προκαλώντας έτσι την εκδήλωση. Ο Ουρανός οδηγεί την ψυχή στο φλεγόμενο έδαφος κατά τα τελικά στάδια της Ατραπού, όπου το πυρ του Κριού και τα πυρά που γεννιούνται από τη δυναμικότητα του Ουρανού παράγουν την εμπρηστική θερμότητα του τελικού φλεγόμενου εδάφους. Από αυτό το έδαφος πρέπει τελικά να περάσει ο μυημένος. Ο Ουρανός κυβερνά τον αποκρυφιστικό Δρόμο και με μια εσωτερική έννοια συνδέεται με τον Ιεροφάντη των Μυστηρίων της Μύησης.

Την κρίση του φλεγόμενου εδάφους, που προκαλείται από τη δραστηριότητα του Ουρανού. Σ’ αυτήν εισέρχεται ο μυημένος με την ελεύθερη επιλογή που κάνει στο Ζυγό, το σημείο ισορροπίας όπου – συνήθως – λαμβάνει χώρα η στιγμή της αντιστροφής του τροχού. Εκεί ο άνθρωπος πρέπει να αποφασίσει κατά πόσο θα προχωρήσει όπως συνήθως και σύμφωνα με τη συνήθεια ή, αντιστρέφοντας τον τροχό, θα περάσει από το φλεγόμενο έδαφος προς την απελευθέρωση. Ο Ζυγός είναι το πολικό αντίθετο του Κριού κι επομένως σχετίζονται στενά.

Βλέπετε λοιπόν γιατί ο Θεμελιώδης Σταυρός είναι τόσο μυστηριώδης· γιατί επίσης ο Καρκίνος και ο Aιγόκερως κατανοούνται τόσο λίγο απ’ τη σύγχρονη αστρολογία και γιατί σε τελική ανάλυση μόνο οι μυημένοι Υιοί του Θεού μπορούν να συλλάβουν τη σημασία των τεσσάρων ζωδίων που συνιστούν το Θεμελιώδη Σταυρό ή να κατανοήσουν τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις τέσσερις κύριες ενέργειες οι οποίες – καθώς χύνονται δια των τεσσάρων σκελών του Σταυρού – δημιουργούν ένα στρόβιλο δύναμης (μιας συνθετικής δύναμης) που συνιστά εκείνη τη “λίμνη του αγνού, πύρινου φωτός” μέσα απ’ την οποία πρέπει τελικά να περάσουν όλοι όσοι λαμβάνουν τις ανώτερες μυήσεις. Όσοι λαμβάνουν τις πρώτες δύο μυήσεις πρέπει να διανύσουν την Ατραπό καθώς περνά μέσα απ’ το Φλεγόμενο Έδαφος. Όσοι λαμβάνουν τις ανώτερες μυήσεις πρέπει να βυθιστούν στη θάλασσα ή τη λίμνη του πυρός που είναι ουσιαστικά το πυρ του Θεού καθώς καθαρίστηκε από κάθε όψη της υλικής μορφής με την πλήρη εξάγνιση της επιθυμίας.

 Από τα βιβλία: ‘Εσωτέρα Αστρολογία’, ‘Οι Άθλοι του Ηρακλή’ της Αλ.Α.Μπέιλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: