Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΒΙΝΤΕΟ:

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Είμαστε τα υιοθετημένα παιδιά Αγγέλων που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στο γοερό κάλεσμα της αδρανούς, χονδροειδούς ύλης για ανύψωση.

Είμαστε δημιουργήματα φωτεινών οντοτήτων που εγκατέλειψαν τον οίκο του Πατρός τους, την αφθονία και την ευρυχωρία των ανώτερων κοσμικών πεδίων, για να αυτοεξοριστούν στην έρημη και μακρινή χώρα της γήινης ζωής.

Αμάρτησαν δοκιμάζοντας τον γλυκόπικρο καρπό της εμπειρίας. Για να αποκτήσουν πλήρη θεϊκή συνείδηση πάνω στην Γη ώστε να αποκτήσει η ύλη κάποτε φως. Ενδύθηκαν στενάχωρους δερμάτινους χιτώνες, διασπάθισαν για χάρη μας την πατρική τους περιουσία, τράφηκαν με τα ξυλοκέρατα των στρεβλών μας αισθήσεων και παθών, για να έχουμε εγώ και εσύ

αντί κραυγών λόγο,

αντί ενστίκτου διάνοια,

αντί αγελαίας ύπαρξης πολιτισμό.

Σε αυτούς τους Φιλεύσπλαχνους Ασώτους, τους Ηλιακούς Αγγέλους, χρωστάμε το δικό μας πεπρωμένο: το ταξίδι της αυτοσυνείδησης.

Μπορούμε να τους βοηθήσουμε άραγε να απελευθερωθούν το γρηγορότερο; Ενώ εργάζονται αιώνες στον αγρό των επαναγεννήσεων, βόσκωντας ανθρώπινες συνειδήσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τον ακατασίγαστο νόστο τους να επιστρέψουν στον δικό τους Οίκο του Πατρός, εκεί ψηλά στο Κοσμικό Νοητικό. Εκεί τους περιμένει ο Πατέρας να τους ξαναδώσει την «στολή την πρώτη» και να θυσιάσει για χάρη τους τον μόσχο τον σιτευτό.

Και ιδού: ένας ΝΕΟΣ ΗΛΙΟΣ –ένας νέος Ηλιακός Λόγος– θα σχηματιστεί από το θυσιαστικό, ομαδικό τους σώμα.

Η θυσία τους επέφερε ΧΡΥΣΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ.  

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:   https://www.youtube.com/watch?v=2WrHYMIYf_o

Μια βαθυστόχαστη και πυκνή ομιλία του Micheal Robbins πάνω στο μυστήριο των Ηλιακών Αγγέλων, αυτών των «Κυρίων της Γνώσης, της Συμπόνιας και της ακατάπαυστης, διαρκούς Αφοσίωσης» που «προτίμησαν να πεθάνουν και πεθαίνοντας έζησαν». Για να γίνει περιχυθεί το Εγώ τους στο Εγώ μας. Η σταύρωση αυτών των Όντων στο χρόνο και στο χώρο είναι ένα μυστήριο που υπαινίσσονται οι παγκόσμιες Γραφές, που εκδραματίζουν όλοι οι Αβατάρ και αυτό είναι το «μυστήριο των αιώνων» που θα εξιχνιαστεί από τον καθένα ξεχωριστά όταν νιώσουμε την ισχυρή σύνδεση (attachment), όταν διαποτιστούμε από την Παρουσία και ακτινοβολία Τους και επαναλάβουμε στο δικό μας επίπεδο την δική Τους θυσία, την δική Τους χαρούμενη παρόρμηση προσφοράς.

Μέσα σε 25 περίπου λεπτά ο Micheal Robbins καταγίνεται με 9 μυστήρια:

Το μυστήριο που σχετίζει τους Ηλιακούς Αγγέλους με τις πέντε απελευθερωμένες Ιεραρχίες.

Το μυστήριο των όφεων και των δράκων.

Το μυστήριο του πνευματικού στάτους των Ηλιακών Αγγέλων και της θέσης τους πάνω στα κοσμικά πεδία.

Το μυστήριο της λύτρωσης

Το μυστήριο της θυσίας

Το μυστήριο του ενυπάρχοντος Θεού

Το μυστήριο του καλού και του κακού

Το μυστήριο του εμποτισμού  και

Το μυστήριο της αγάπης

Ε. Σπ.

 Η μετάφραση και η επιμέλεια έγινε από την Ευφροσύνη με την επισταμένη φροντίδα της Άννας Π και ο υποτιτλισμός με την βοήθεια της αδελφής Άννας Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: