Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


  Σειριακές Ενέργειες και Σχέσεις - Κέντρα Άζνα  

 1. Ισχυρές και με έντονη επιρροή δυνάμεις εισρέουν αυτή τη στιγμή από τους μεγάλους αστέρες Μπετελγκέζ και Σείριο. Σε αυτές τις δύο επιρροές αντιδρούν βέβαια οι μαθητές του κόσμου στους ανώτερους βαθμούς του Νέου Ομίλου Εξυπηρετητών του Κόσμου, και παράγουν μια διέγερση του κέντρου της καρδιάς ( Μπετελγκέζ) και του κέντρου της κεφαλής (Σείριος) [ της ξεχωριστής οντότητας του ΝΟΕΚ;]. Η δευτερεύουσα επίδραση αυτών των ενεργειών είναι πάνω στο ορυκτό βασίλειο, ιδιαίτερα πάνω σε αυτό το ιδιόμορφο προϊόν, τον χρυσό, και στο αίνιγμα εκείνο, το χρήμα. (ΕΨ: 721)

2. Ο Μπετελγκέζ λέγεται ότι είναι το κέντρο του ηλιακού πλέγματος «εκείνου για τον οποίο τίποτε δεν μπορεί να ειπωθεί» (OAWNMBS) αυτού που αποτελεί την οντότητα Κοσμικός Λόγος. Είναι μια μεγάλη οντότητα και το Ηλιακό μας Σύστημα είναι μέρος Της- είναι το κέντρο της καρδιάς του Κοσμικού Λόγου ,που ακόμη δεν έχει αφυπνιστεί και ενεργοποιηθεί.

3. Ο Σείριος θεωρείται το κέντρο ΑΖΝΑ του Κοσμικού αυτού Λόγου-όπως το κέντρο άζνα του Πλανητικού μας Λόγου είναι ο ΝΟΕΚ.

4. Ο Μπετελγκέζ είναι ένα σύστημα δεύτερης τάξης, ενώ το Ηλιακό μας Σύστημα είναι τέταρτης τάξης, από όπου και η σχέση 2/4/ που βρίσκεται σε άμεση σχέση με την Ανθρωπότητα – 4η Ιεραρχία και κέντρο λαιμού του Πλανητικού μας Λόγου–.

5. Ο Θιβετανός μας λέει ότι το σύστημά μας και το σύστημα του Σείριου περιστρέφονται μαζί με κάποιο μυστήριο τρόπο γύρω από ένα κοσμικό κέντρο, το οποίο κέντρο μπορεί να βρίσκεται στις Πλειάδες. (ΠΚΠ, 1154, 1265)

6. Στο βιβλίο Η επιστήμη των μυημένων (The Science of the Initiates: A Ready Handbook on the Ageless Wisdom of Questions and Answers 1934) ο Eugene M. Cosgrove, μέλος της ομάδας μαθητείας του Θιβέτ που αναφέρεται ως ISG-L στη Μαθητεία στη Νέα Εποχή Ι και ΙΙ περιγράφει μια κοσμολογική δομή για τον Σείριο λέει ότι ο Ήλιος μας περιφέρεται γύρω από τον Σείριο και ότι με τη σειρά του, ο Σείριος περιφέρεται γύρω από το αστέρι Αλκυόνη στις Πλειάδες -στον αστερισμό του Ταύρου-.

7. Η αντίληψη ότι η Αλκυόνη λειτουργεί ως κάποιος τύπος συμπαντικού κέντρου σημειώνεται στην Εσωτερική Αστρολογία (ΕΑ:679 & ΠΚΠ:571), αν και η τροχιά του Ήλιου μας γύρω από τον Σείριο δεν έχει ακόμη διερευνηθεί επιστημονικά.

8. Βάσει των παραπάνω ο Ήλιος μας περιφέρεται γύρω από τον Σείριο, και ως μονάδα, οι δύο περιφέρονται γύρω από την Αλκυόνη.

9. Έτσι, ο Ηλιακός μας Λόγος και ο Σειριακός Λόγος θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι αποτελούν έναν αστερισμό κάποιου είδους. Μέσα σε αυτή τη Μονάδα (Σείριου-Ήλιου) ο Ηλιακός μας Λόγος μπορεί να μην είναι παρά ένα από τα επτά κέντρα της οντότητας Σείριος, γιατί γνωρίζουμε ότι ο Σείριος ελέγχει και κατευθύνει τον Λόγο μας. Μπορεί κανείς να μελετήσει σχετικά τις δηλώσεις του Θιβετανού στα βιβλία: ΜΑΗ:98,ΕΑ:45-6,416,517,ΠΚΠ:182.

10. Το κέντρο του λαιμού του Κοσμικού Λόγου (OAWNMBS) είναι οι Πλειάδες.

11. Ο μαχάτ ή ο Συμπαντικός Νους σαρώνει το σύστημά μας μέσω της συνεργασίας του Σειρίου και των Πλειάδων, με τον Σείριο να ενεργεί ως πηγή του ανώτερου νου και τις Πλειάδες να λειτουργούν σε σχέση με τις ενέργειες του κατώτερου νου. – ο κατώτερος ή συγκεκριμένος νους είναι μια ιδιότητα του κέντρου του λαιμού μέσω της σύνδεσής του με το νοητικό πεδίο άλλωστε-. (ΠΚΠ:167, 1258 )

12. Ο Σείριος ως κέντρο ΑΖΝΑ του Κοσμικού Λόγου ενεργεί ως πηγή ανώτερης νοητικής ενέργειας με τον ίδιο τρόπο όπως και το κέντρο άζνα στον άνθρωπο. Είναι σαφές έτσι ότι 5η ακτίνα της της Σειριανής ενέργειας είναι αυτή που έρχεται στο προσκήνιο.

13. Αλλά αυτή η θέση του Σειρίου στο κοσμικό κέντρο άζνα, μπορεί να εξαρτάται όχι μόνο από τις ακτίνες, αλλά και από την αστροφυσική φύση του Σειρίου, που είναι ένα διπλό σύστημα; Ορισμένες αστροφυσικές θεωρίες εκλαμβάνουν την προέλευση των δυαδικών συστημάτων ως δίδυμα αστέρια που γεννιούνται ή δημιουργούνται ταυτόχρονα και αντιπροσωπεύουν τα δύο μισά ενός συνόλου.

14. Μια παρόμοια διπλή δομή έχει το κέντρο άζνα στον μικρόκοσμό μας. Σχηματίζεται από δύο μεγάλους λοβούς ή φτερά που υπάρχουν σε αιθερική ύλη. Μοιάζει με ένα μεγάλο οκτώ ή το σύμβολο του απείρου. Ενδιαφέρον έχει η παρατήρηση ότι τα δύο ελλειπτικά σχήματα των λοβών αντικατοπτρίζουν τις δύο ελλειπτικές τροχιές που διαγράφει ο Σείριος Α και Β γύρω από το κοινό κέντρο μάζας τους.

15. Εφόσον το κατώτερο αναπαράγεται σύμφωνα με το πρότυπο του ανώτερου ή επαναλαμβάνει σε κατώτερη οκτάβα ή κλίμακα το έργο του Δημιουργού, τα ανθρώπινα άζνα και το πλανητικό κέντρο άζνα -ο ΝΟΕΚ- μας παρέχουν μιαν ένδειξη για το ανώτερο, εσωτερικό πρότυπο, το κοσμικό κέντρο ΑΖΝΑ, τον Σείριο, όσο μακριά μας κι αν φαίνεται να είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: