Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

 

Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

 

Σήμερα ολοκληρώνεται στην Παρθένο, η ετήσια ευθυγράμμιση μεταξύ Ήλιου, Γης και Ποσειδώνα, του Άρχοντα των Ιερών Υδάτων, ο οποίος «καλύπτει τον Χριστό». Ο Ποσειδώνας είναι το ένα από τα τρια ζωτικά Κέντρα του Ηλιακού Λόγου του συστήματός μας, ο χορηγός της 2ης ακτίνας της αγάπης-σοφίας. Μαζί με τον Ουρανό -1η ακτίνα Σύνθεσης και τον Κρόνο, 3η ακτίνα Νοημοσύνης, αποτελούν την Τριάδα του Ηλιακού μας Λόγου. Ενεργεί ως το «αστρικό μόνιμο άτομο» ή η Καρδιά του Ήλιου, ως ο διανομέας της Αγάπης-Σοφίας και του μπούντι.

Ο Ποσειδώνας είναι ένας από τους συνθετικούς πλανήτες. Είναι ο Υιός που τελειοποιείται και η κοσμική ενσάρκωση ολοκληρώνεται. (Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός: 900)

Ο Σείριος (2η ακτίνα) επηρεάζει ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα μέσω των τριών αυτών πλανητικών διατάξεων ή σχημάτων– του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Κρόνου. (Εσωτερική Αστρολογία:666)

Αυτή η Φωτεινή Μητέρα, Ο Σείριος, η Ίσιδα των Αγυπτίων είναι σύμφωνα με την εσωτερική Φιλοσοφία μία από τις δύο ηλιακές Μητέρες (η άλλη είναι ο Δίας) και εστιάζει - με αναφορά στην Ανθρωπότητα στο σύνολό της – στους Ιχθύς (2η και 6η ακτίνα), το ζώδιο της σωτήριας δύναμης της ουσιαστικής Ενότητας, του Σωτήρος (εγκαταλείπω τον Οίκο του Πατρός μου και γυρίζοντας πίσω Σώζω) , της Αρχής του Βούδι που πραγματοποιεί την Ενότητα στην ποικιλομορφία. (https://blog-it.theplanetarysystem.org)

Στη Διδασκαλία, διαβάζουμε ότι σε ολόκληρο το Σύμπαν υπάρχει ένας νόμος που αποδεικνύει το γεγονός ότι όλα τα πράγματα –αφηρημένα και συγκεκριμένα– υπάρχουν ως ΕΝΑ και αυτός είναι ο νόμος της Σύνθεσης, ο πρώτος από τους κοσμικούς νόμους. Το σύστημά μας είναι το άθροισμα, το κέντρο και η περιφέρεια και ο κύκλος της εκδήλωσης που υπό τον νόμο της σύνθεσης θεωρείται ως ΜΟΝΑΔΑ. (Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός:567-568)

Αυτός ο κοσμικός νόμος διέπει την τάση για ενοποίηση. Μόνο που στην περίπτωση αυτή, δεν είναι η ενοποίηση της ύλης και του Πνεύματος, αλλά η ενοποίηση των επτά στα τρία και στο ένα.

Αυτές οι τρεις διατάξεις ή πλανήτες αντιπροσωπεύουν κυρίως το Πνεύμα, την ποιότητα, την αρχή, και όχι τόσο την ύλη. Ο Νόμος της Σύνθεσης έχει άμεση σχέση με Εκείνον που είναι ακόμα ανώτερος από τον Λόγο μας και είναι ο νόμος του ελέγχου που ασκεί Εκείνος στον Ηλιακό Λόγο του συστήματός μας (Σείριος).

Tην Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, τα χαράματα στις 04.03 ώρα Ελλάδας θα σημειωθεί η Φθινοπωρινή ισημερία για το έτος 2022 με το πέρασμα στον Ζυγό. Η ημέρα είναι ίση με την νύχτα και η Περσεφόνη παίρνει τον δρόμο για τον αόρατο κόσμο.

Η Περσεφόνη, που ο Πλάτωνας στον Κρατύλο την ονομάζει Φερέπαφα που σημαίνει ότι έχει επαφή με την κίνηση, την φορά και γι’ αυτό είναι σοφή. Η ψυχή από την συμμετοχή της στην εμπειρία γίνεται σοφή. Γι’ αυτό, συνεχίζει ο Πλάτωνας, ζει μαζί της ο σοφός Άϊδης, επειδή είναι σοφή.

Η κάθοδος της Περσεφόνης γίνεται στο ζώδιο του Ζυγού. Οι τρεις κυβερνήτες του Ζυγού δημιουργούν το περιβάλλον αυτής της απόσυρσης. Η απόσυρση είναι η αφομοίωση του πνεύματος, της ουσίας της εμπειρίας.

Ο Κρόνος, ως ιεραρχικός κυβερνήτης, δημιουργεί το περιβάλλον της καθαρής θέασης που απαιτείται για την κατανόηση μέσα στο σύστημα των Κοσμικών Νόμων. Είναι η όψη της κρίσης και της δικαιοσύνης υπό το πρίσμα της οποίας θα αναλυθεί, θα γίνει κατανοητό και θα κριθεί το περιεχόμενο των καρπών των έργων του ανθρώπου.

Ο Ουρανός, ως εσωτερικός κυβερνήτης, μέσα από την έβδομη ακτίνα, δίνει την επιθυμία και την ώθηση να υπάρξει η υλοποίηση, το καταστάλαγμα, η έκφραση που θα οδηγήσει στην δημιουργία του νέου μελλοντικού καταλληλότερου σχεδίου που θα ευνοεί την σχέση ύλης - πνεύματος.

Η Αφροδίτη, ως εξωτερικός κυβερνήτης, συντηρεί και προωθεί στην προσωπικότητα την επιθυμία για ένωση με το «άλλο». Το «άλλο», το ταίρι, που για την προσωπικότητα είναι η ψυχή.

Κάποτε αυτή η ώθηση της Αφροδίτης θα ολοκληρωθεί στον Αιγόκερω όπου κάνει την ιεραρχική της κυριαρχία. Εκεί, εκφράζεται με την ανάπτυξη του Θείου Έρωτα προς την Μονάδα και την επιθυμία Ένωσης μαζί της.

Η Φθινοπωρινή Ισημερία αποτελεί την 4η περίοδο του αποκρυφιστικού έτους και την αποκορύφωσή του. Σχετίζεται στενά με τις δοκιμασίες του/της μυούμενου/ης, στα ποικίλα μυστήρια που συνδέονται με το θάνατο-καθώς βαδίζουμε προς το χειμερινό Ηλιοστάσιο και πριν την Γέννηση-.

Όλοι οι μεγαλύτεροι μύστες που περνούν από αυτήν την μύηση αναφωνούν θριαμβευτικά καθώς νικούν τον θάνατο:

«Ω θάνατε, πού είναι το τσίμπημά σου; Ω τάφε, πού είναι η νίκη σου;»

Ονομάζεται το Μεγάλο Πέρασμα γιατί στην έναρξη της Φθινοπωρινής Ισημερινής Ισημερίας ο νεοφώτιστος ή ο υποψήφιος περνά πέρα από τις πύλες του αμετάκλητου θανάτου και ομολογεί: Η Αθανασία μου είναι Γνωστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: