Κυριακή 3 Μαΐου 2020



«ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21.00 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

3 Μαΐου 2020

Εκφώνηση κειμένου πριν από τον διαλογισμό από τον αδελφό Λ.Γ.:


Η Πρακτική Εργασία είναι Αναγκαία
Οι μαθητές, οι ζηλωτές και κάθε άνθρωπος πνευματικής πρόθεσης μοιράζονται διαισθητικά μια αίσθηση ευθύνης για την υπηρεσία του Σχεδίου. Δεν είναι καιρός για ονειρικούς οραματισμούς. Είναι ώρα για Έργα.
Θα γίνει φανερό ότι ένα μεγάλο πνευματικό κίνημα βρίσκεται σε εξέλιξη – ίσως το μεγαλύτερο όλων των εποχών. Η ανθρωπότητα κρίνεται ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο εξέλιξης όπου μπορούν να γίνουν πολλά, επειδή ο νους των ανθρώπων –για πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα– είναι ευαίσθητος στην πνευματική εντύπωση. Η ευκαιρία της στιγμής είναι μοναδική, επειδή οι διάνοιες παντού δείχνουν μια εξαιρετική δεκτικότητα τόσο στο καλό όσο και στο κακό. Σήμερα, άνδρες και γυναίκες δεν διέπονται τόσο από τυφλή παρώθηση όσο από κατασταλαγμένη σκέψη, αν και η γραμμή της ελάχιστης αντίστασης για την πλειοψηφία είναι η ιδιοτελής ώθηση. Υπήρχαν πάντοτε μικροί όμιλοι και σπάνιες ψυχές που καταδείκνυαν την ικανότητα της ανταπόκρισης σε πνευματική εντύπωση.
Ευτυχώς υπάρχει ένα αυξανόμενο σώμα από ανθρώπους κάθε πίστης ή καμίας θρησκευτικής πίστης οι οποίοι βρίσκονται σε κάθε ήπειρο και έθνος και έχουν επίγνωση της ανάδευσης της πνευματικής αυτής κίνησης – που συνδέει την ανθρωπότητα και την Ιεραρχία. Αυτό οφείλεται στην αντίδρασή τους στην πνευματική ελπίδα, στην προσδοκία και στην περίεργα διαδεδομένη πίστη ότι η θεία παρέμβαση είναι εφικτή και βρίσκεται πολύ κοντά. Καθώς αναπτύσσεται η ορμή της πνευματικής αυτής δραστηριότητας αντίστοιχα θα αναπτύσσεται και η ανταποκριτικότητα μεταξύ των ανθρώπων και αν η αντίδραση είναι αυτή που ελπίζεται, τότε σε όλο τον κόσμο θα είναι οι μάζες εκείνες που βραδέως θα ενωθούν επιφέροντας τις αναγκαίες συνθήκες για την επανεμφάνιση του Πρίγκιπα της Ειρήνης. Ο αριθμός των ημιφωτισμένων αυτών ανθρώπων αυξάνει γοργά. Η απόγνωση επιταχύνει την ανταπόκρισή τους στη βοήθεια από ψηλά και στον κατάλληλο χρόνο ο αριθμός τους θα είναι τόσο μεγάλος ώστε ο ολοκληρωτισμός καθώς και η χαώδης δημοκρατία δεν θα είναι σε θέση να τους αντισταθούν.
Η ανθρωπότητα κρίνεται ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο εξέλιξης όπου μπορούν να γίνουν πολλά, επειδή ο νους των ανθρώπων –για πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα– είναι ευαίσθητος στην πνευματική εντύπωση.
Αυτό που σας παρουσιάζω δεν είναι ένα μυστικιστικό ή φανταστικό όνειρο. Συνεπάγεται την αίσθηση οξείας επιχειρηματικής αντίληψης στο φυσικό πεδίο, μια πρακτική κοινή λογική και μια παραίτηση από την παρουσίαση ενός όμορφου μέλλοντος σ’ ένα μυθικό ουρανό απραξίας και ματαιότητας. Η έλευση του Βασιλείου του Θεού, η προετοιμασία για τον ερχομό του Χριστού και η σωτηρία της ανθρωπότητας απαιτούν θάρρος, οργάνωση, επιχειρηματική οξύνοια, ψυχολογία και επιμονή. Χρειάζεται εκπαιδευμένους εργάτες και πολλά χρήματα. Απαιτεί προσεκτικά σχεδιασμένα προγράμματα με μακρόπνοο όραμα  και επιπρόσθετα κατάλληλες σύγχρονες διαδικασίες. Σ’ αυτό καλούνται σήμερα όλοι όσοι έχουν αληθινό όραμα και αγάπη για την ανθρωπότητα. Αυτό σημαίνει τη διάδοση μιας καλλιεργημένης με νοημοσύνη καλής θέλησης και την ενδυνάμωση εκείνων των συνθηκών, στάσεων και απόψεων που θα επιφέρουν αναπόφευκτα ορθές ανθρώπινες σχέσεις.
Ένα Σημείο Ισορροπίας
Σκοπός είναι η δημιουργία ενός σημείου ισορροπίας στον κόσμο ανάμεσα σε εκείνους που αντιπροσωπεύουν την χωριστικότητα και τον υλισμό και εκείνους που υποστηρίζουν την ελευθερία της ανθρώπινης ψυχής.
Θα εφιστούσα την αμέριστη προσοχή σας σ’ ένα πολύ σημαντικό θέμα. Τη στιγμή που θα προσεγγισθεί ένα σημείο ισορροπίας, τη στιγμή που εκείνοι οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τη χωριστικότητα και τον υλισμό, τον ολοκληρωτισμό ή οποιοδήποτε επιβαλλόμενο καθεστώς (και επομένως μια κακόβουλη ενότητα) και εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν την ελευθερία της ανθρώπινης ψυχής, τα δικαιώματα του ατόμου, την αδελφότητα και τις ορθές ανθρώπινες σχέσεις, βρεθούν σε ίση δύναμη, θέση και επιρροή, τότε οι θύρες της Ιεραρχίας (μιλώντας συμβολικά) θ’ ανοίξουν και θα έρθει ο Χριστός με τους μαθητές Του. Αυτή η ισορροπία πρέπει να προσεγγίσει ένα σημείο πάνω στα νοητικά πεδία. Πρέπει να προσεγγισθεί από εκείνους που μπορούν να σκεφθούν, που είναι παράγοντες επιρροής και στων οποίων τα χέρια βρίσκεται η ευθύνη για όσα γνωρίζουν και πιστεύουν τα μέλη της κοινωνίας που λειτουργούν κάτω του νοητικού επιπέδου.

(Η Πνευματική Ιεραρχία – Απόσπασμα από φυλλάδιο της Σχολής Αρκέην)


Δεν υπάρχουν σχόλια: