Πέμπτη 7 Μαΐου 2020



ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΚΤΙΝΑ και ΔΙΑΧΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

        Μια Σύνοψη και Πρόβλεψη.
Ας συνοψίσω τώρα μερικά σπουδαία σημεία αυτής της οδηγίας:
1.     Η τέταρτη Ακτίνα της Αρμονίας μέσω Διαμάχης είναι ένας ελέγχων παράγοντας στις ανθρώπινες υποθέσεις όλων των εποχών και ιδιαζόντως σήμερα.
2.     Η Αρχή της Διαμάχης είναι ο πράκτορας της Αρχής της Αρμονίας και προκαλεί τις εντάσεις και πιέσεις που θα οδηγήσουν τελικά στην απελευθέρωση.
3.     Η μεγάλη μύηση της Απάρνησης συν οι πολλές μικρότερες απαρνήσεις είναι αποτέλεσμα εσώτερης διαμάχης και προηγείται πάντοτε της απελευθέρωσης σε αρμονία και ειρήνη.
4.     Η διαμάχη προκαλεί: Πόλεμο-Απάρνηση-Απελευθέρωση.
5.     Η ανθρωπότητα υπόκειται σε κρίσεις διάκρισης που οδηγούν σε ορθή εκλογή. Είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, που οδηγεί σε κρίση μέσα στα Ηνωμένα Έθνη.
6.     Η Ιεραρχία υπόκειται σε κρίσεις απόφασης, που οδηγούν σε αντίληψη του Σχεδίου, συμμετοχή στο Σκοπό και στην παρεμπόδιση του κακού.
7.     Η Αρχή της Διαμάχης είναι σήμερα ενεργός σ’ όλα τα έθνη, σ’ όλες τις θρησκείες, σ’ όλες τις οργανώσεις, οδηγώντας στην ανάδυση της Νέας Εποχής.
8.     Η διαμάχη δημιουργεί σημεία κρίσης, έπειτα ένα σημείο έντασης και τελικά ένα σημείο ανάδυσης.
9.     Αυτή η Αρχή της Διαμάχης προετοιμάζει το δρόμο για την επιστροφή του Χριστού που θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή της αρμονίας.
10.     Ο Χριστός θα έλθει με τρεις διαφορετικούς τρόπους:
α. Δια της επισκίασης επί του νοητικού πεδίου όλων των μαθητών και ζηλωτών.
β. Δια της διάχυσης αγάπης ή Χριστικής συνείδησης στις μάζες επί του συναισθηματικού   πεδίου.
γ. Δια της αναγνωρισμένης φυσικής Παρουσίας Του στη Γη.
11.     Ορισμένα έθνη ξεσκίζονται σήμερα απ’ τη διαμάχη αλλά κινούνται προς την αρμονία. [640] Άλλα έθνη είναι εστιακά σημεία διχόνοιας κι έτσι υπηρετούν την Αρχή της Διαμάχης.
12.     Η Ε.Σ.Σ.Δ., oι Η.Π.Α. και το Η.Β. συνιστούν ένα διέπουν τρίγωνο ενέργειας το οποίο, όταν εδραιωθούν ορθές σχέσεις, μπορεί και θα δημιουργήσει και θα καλλιεργήσει ορθές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.
13.     Η Εβραϊκή φυλή είναι ένα σύμβολο της ανθρωπότητας στη μαζική της έννοια· με την επίλυση της διαμάχης της και την ανάληψη ορθής δράσης θα λάβει χώρα ένα μεγάλο βήμα στην ανθρώπινη απελευθέρωση.
14.     Καθώς ο μαθητής ατομικά μαθαίνει να εναρμονίζεται μέσω της διαμάχης, θέτει ένα παράδειγμα που δίνει συγκεκριμένη βοήθεια στην ανθρωπότητα σαν σύνολο.
(Αλίκη Μπέιλη, Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις, σελ. 639)

Δεν υπάρχουν σχόλια: