Πέμπτη 7 Μαΐου 2020



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΑΞΕΙ 

ΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


(Άγκνι Γιόγκα)
55. Αληθινά μη χωρίζετε τον κόσμο σε βορρά και νότο, ή σε ανατολή και δύση. Παντού να διακρίνετε ανάμεσα στον παλιό και το Νέο Κόσμο. Ο παλιός κόσμος βρίσκει καταφύγιο σε όλα τα μέρη της Γης. Ο Νέος Κόσμος γεννιέται επίσης παντού, πέρα από σύνορα και συνθήκες.
Ο παλιός και ο Νέος Κόσμος διαφοροποιούνται όσον αφορά στη συνείδηση και όχι όσον αφορά στις εξωτερικές ενδείξεις. Η εποχή και οι περιστάσεις δεν έχουν καμία σημασία.
Οι κόκκινες σημαίες συχνά υψώνονται από τα χέρια του παλιού κόσμου που είναι γεμάτος από προκαταλήψεις. Όμως συχνά στην ερημιά χτυπάει μια καρδιά πλήρους ακτινοβολίας του Νέου Κόσμου. Έτσι συνεχώς, μπροστά στα μάτια μας, ο κόσμος χωρίζεται στα δύο.
Η νέα συνείδηση αναπτύσσεται χωρίς πείρα, αλλά γεμάτη τόλμη. Παρά την πείρα της, η παλιά σκέψη εξασθενίζει.
Δεν υπάρχει δύναμη που μπορεί να φράξει τον ωκεανό του Νέου Κόσμου.
Λυπόμαστε για την περιττή σπατάλη ενέργειας της αποθνήσκουσας συνείδησης. Καλωσορίζουμε με χαμόγελο την τόλμη εκείνων που αντιλαμβάνονται το δικαίωμα νέων διευρυμένων επιτεύξεων.
Κάθε λάθος που γίνεται χάριν της υπόθεσης του Νέου Κόσμου, αποβαίνει ένα άνθος ανδρείας. Κάθε προσπάθεια για έξυπνο βαλσάμωμα του παλιού κόσμου, δεν αποτελεί παρά έναν σκελετό τρόμου.
Ο παλιός κόσμος απέρριψε τη Μητέρα του Κόσμου, ο Νέος όμως Κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται το ακτινοβόλο πέπλο Της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: