Παρασκευή 8 Μαΐου 2020


(Sacred Heart Portal, by Hilda Heidsma)


 ΧΡΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΝΤΕΒΑ
Οι ντέβα είναι οι πράκτορες της θείας θέλησης γιατί είναι συνέπεια του σημείου επίτευξης του πλανητικού μας Λόγου, όπως υφίσταται έξω από τα επτά πεδία της σφαίρας ύπαρξής μας, του κοσμικού φυσικού πεδίου. Ρυθμίζονται από τον κοσμικό αστρικό και νοητικό Του φορέα. Κατά μια σαφή έννοια είναι οι πράκτορες του Παγκόσμιου Νου, παρότι δεν είναι νοητικοί όπως κατανοούμε αυτό τον όρο. Θεωρούνται μερικές φορές σαν τυφλές δυνάμεις, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή λαμβάνουν την έμπνευσή τους [180] από επίπεδα θείας επίγνωσης έξω από την περιοχή της ανθρώπινης συνείδησης, ανεξάρτητα πόσο υψηλής ή χρησιμοποιούμενης με την πιο πλατιά εκδοχή της.

Ο ελέγχων Πράκτοράς τους στην εκδήλωση είναι το Τρίγωνο Ενέργειας στο οποίο δίνουμε το όνομα των «Τριών Βουδδών Δράσης». Συνεπώς συνδέονται στενά με την τρίτη όψη της θειότητας. Είναι ουσιαστικά ο «οφθαλμός μέσα στο Τρίγωνο» – ένα πολύ οικείο σύμβολο για πολλούς σήμερα. Είναι η έκφραση σε δραστηριότητα του «Παντεπόπτη Οφθαλμού»· με τη μεσολάβησή τους ο Θεός βλέπει και μέσω αυτών και της ενέργειας που διευθύνεται μέσω αυτών, κατευθύνει τη δημιουργική διαδικασία. Βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των τριών Βουδδών Δράσης, οι Οποίοι είναι τα κοσμικά Πρωτότυπα των Κυρίων των τριών κύριων ακτίνων, όχι όμως με την έννοια που νοείται συνήθως όταν οι ακτίνες εξετάζονται στη σχέση τους με τον άνθρωπο. Είναι η αντιστοιχία των τριών αυτών ακτίνων και είναι υπεύθυνοι για ολόκληρο το εκδηλωμένο σύμπαν, αλλά μόνο μέσα στα όρια της τρίτης όψης, της έκφρασης του Παγκόσμιου Νου.

Έρχονται απ’ το κοσμικό νοητικό πεδίο, όπως ακριβώς η ενέργεια –διακριτικό της δεύτερης όψης– έρχεται από το κοσμικό αστρικό πεδίο. Ο Θεός είναι νους. Ο Θεός είναι νοήμων λειτουργία. Ο Θεός είναι δημιουργική δραστηριότητα. Αυτές είναι οι ποιότητες της ντεβαϊκής εξέλιξης. Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Θεός είναι σχέση. Ο Θεός είναι συνείδηση. Αυτές είναι οι τρεις ποιότητες της Χριστικής εξέλιξης. Η τελευταία αυτή εξέλιξη συνεχίζεται μέσα στη δημιουργηθείσα σφαίρα επιρροής της τρίτης όψης. Ο Θεός είναι ζωή. Ο Θεός είναι πυρ. Ο Θεός είναι αγνό ον. Αυτές είναι οι ποιότητες της όψης πνεύμα, της παντοδύναμης όψης της Θεότητας. Και οι τρεις αυτές όψεις εστιάζονται και βρίσκουν διέξοδο για έκφραση στα επίπεδα των κοσμικών αιθερικών πεδίων και στα επίπεδα των αιθερικών πεδίων που είναι γνωστά στην ανθρωπότητα στους τρεις κόσμους. Ο Νόμος των Αντιστοιχιών είναι αλάνθαστος, αν προσεγγισθεί κι εφαρμοσθεί ορθά.

(Αλίκη Μπέιλη, Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις, σελ. 180)

Δεν υπάρχουν σχόλια: