Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

 

Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 22 Ioυνίου 2022 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


Ο Σείριος,  η αρχή της  Ελευθερίας (freedom), και η Απελευθέρωση (liberation)

Η ελευθερία για την οποία εμείς ως άνθρωποι σήμερα αγωνιζόμαστε είναι μία από τις κατώτερες όψεις της μεγάλης Κοσμικής Ελευθερίας. Όλα σχετίζονται με ορισμένες ανώτερες εξελίξεις που επιτρέπουν στην ζωή ή την πνευματική όψη να απελευθερωθεί από την κρούση, τα δεσμά και την επιρροή της ουσίας. Το ταξίδι έξω από την  μορφή του πνεύματος. Η μη αντίσταση είναι μια ποιότητα της Ατραπού προς την κοσμική ελευθερία.

Η ελευθερία είναι ένα ουσιαστικά πνευματικό χαρακτηριστικό που διέπει ολόκληρη την εξελικτική διαδικασία. Αυτό θα πρέπει πάντα να το φέρνουμε στην σκέψη μας ως μια πραγματικότητα ενδυνάμωσης και προετοιμασίας από όλους τους ανθρώπους παντού στον κόσμο. Έχει ‘δραπετεύσει’ εδώ και αιώνες από την αρχή της υποδούλωσης, δηλαδή τον εγωισμό και είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη, αυτή τη στιγμή, για τον αγώνα στον οποίο συμμετέχουμε όλοι. (Ακτίνες +Μυήσεις, σ. 428)

Εξαιτίας αυτής της Αρχής της Ελευθερίας που συνδέεται στενά με τη συνείδηση του Σείριου και διέπει τις ανώτερες μυήσεις -αρχίζοντας από την 3η μύηση- επιτυγχάνουμε οι άνθρωποι. Έτσι εξελισσόμαστε και γινόμαστε μέλη του Πνευματικού Βασίλειου της φύσης (Ιεραρχία-5ο βασίλειο). Αυτή η απίστευτη Σειριανή αρχή της ελευθερίας μας ευθυγραμμίζει με το πνεύμα αντί με την μορφή και επικαλείται την ενότητα ως απελευθέρωση από την δυαδικότητα και από την ζωή στους τρεις κατώτερους κόσμους της φυσικής ενσάρκωσης.

Αυτή η Αρχή της Ελευθερίας είναι ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό της Θεότητας. Είναι ο νόμος του οποίου οι τρεις κοσμικοί νόμοι της εξέλιξης -οι Νόμοι της Σύνθεσης, της Έλξης και της Οικονομίας- αποτελούν μόνο όψεις. Και αυτός ο Νόμος είναι, γι` αυτήν την άγνωστη "σφαίρα λειτουργικής και ευφυούς δραστηριότητας", ό,τι είναι ο Νόμος της Οικονομίας για τον πλανήτη μας, ο κατώτερος από τους νόμους που ελέγχουν την ύπαρξη σε πλανητική μορφή.

Αυτή η μοναδική και μυστηριώδης επιρροή διέπει τη ζωή και τις ζωές του Σείριου. Η ενέργεια της Αρχής της Ελευθερίας μπορεί να διαπερνά την ουσία με μοναδικό τρόπο. Είναι η θεϊκή αρχή που αντιπροσωπεύει μιαν όψη της επιρροής που ασκεί ο Σείριος στο ηλιακό μας σύστημα, και ιδιαίτερα στον πλανήτη μας, την Γη.

Ο μεγάλος Νόμος ή η Αρχή της ελευθερίας περιλαμβάνει πολλούς μικρότερους ή επικουρικούς νόμους. Γιατί σύμφωνα με τον Θ.Δ., η ‘Αρχή της Ελευθερίας’ δεν είναι στην πραγματικότητα το πραγματικό όνομα αυτής της ενέργειας... μέχρι να πραγματωθούν ή να ενσωματωθούν από τον άνθρωπο περισσότερες θείες ιδιότητες ως υπάρχουσες και αναγνωρισμένες, δεν είναι δυνατόν να δοθεί το όνομα του νόμου που ενσωματώνει το Νόμο της Ελευθερίας, γιατί δεν υπάρχει επαρκής λέξη στη γλώσσα μας. Σε τελευταία ανάλυση, η ελευθερία και η απελευθέρωση είναι επιπτώσεις της δραστηριότητας αυτού του νόμου για τον οποίο δεν διαθέτουμε κατάλληλο γλωσσικό όρο.

Η Κοσμική Αρχή της Ελευθερίας  -μέσω του Σείριου- σχετίζεται με ορισμένες μεγάλες εξελίξεις που επιτρέπουν στην ζωή ή την πνευματική όψη να απελευθερωθεί από την επιρροή της ουσίας.

Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι αυτή η Αρχή της Απελευθέρωσης κυβερνά, επηρεάζει και διαπερνά το Μονοπάτι της Μαθητείας, επίσης γνωστό ως Το Μονοπάτι της Απελευθέρωσης.

Είναι ενδιαφέρον λοιπόν να σημειωθεί ότι η διαδικασία που  αποκαλούμε θάνατο διέπεται από την Αρχή της Απελευθέρωσης. Ο θάνατος συχνά παρερμηνεύεται από τους ανθρώπους, τις «πιο λαμπερές και πιο παραπλανημένες από όλες τις ενσαρκωμένες ζωές». (ΛΜ:534)

Τρεις αρχές προϋποτίθενται για της αρχής της απελευθέρωσης:

1. Η αρχή του περιορισμού.

2. Η αρχή της περιοδικής εκδήλωσης.

3. Η αρχή της επέκτασης.

Αναγνωρίστε ότι αυτές οι τρεις Αρχές μαζί αποτελούν εκείνους τους παράγοντες που διέπουν το Νόμο της Εξέλιξης. Και αυτός ο Νόμος της Εξέλιξης, στην ποικίλη έκφρασή του, επιφέρει τη φυλάκιση της Ζωής. Αυτές οι βασικές αρχές στην εκδήλωσή τους παράγουν τις μορφές, και οδηγούν τις φυλακισμένες ζωές σε όλο και περισσότερο προσαρμογή στην φυλακή τους.

Στη συνέχεια, η μορφή γίνεται όλο και πιο  συνειδητή και δεν χρειάζεται πλέον την μορφή η συνείδηση. Τώρα γνωρίζει.

Και τότε, επιτέλους φτάνει η ώρα που η Αρχή της Απελευθέρωσης ενεργοποιείται και γίνεται μια μετάβαση από τον οίκο της φυλακής με τις πλάνες και τις διαστρεβλώσεις του, σε έναν που παρέχει επαρκείς συνθήκες για την επόμενη ανάπτυξη της συνείδησης.

Mε την δόμηση της αντασκάρανα στα νοητικά επίπεδα και την διασύνδεση μεταξύ της νοητικής μονάδας και του μανασικού μόνιμου ατόμου αρχίζει να διανύεται η Aτραπός της Aπελευθέρωσης κι ο άνθρωπος ελευθερώνεται. Τότε έχουμε την διάνοιξη του αγωγού μεταξύ του κέντρου στη βάση της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου κι επομένως του κέντρου της κεφαλής. Mέσω του τελευταίου αυτού αγωγού ο άνθρωπος διαφεύγει από το πυκνό φυσικό σώμα κι επιτυγχάνεται συνέχεια συνείδησης (ανάμεσα στο αστρικό και το φυσικό πεδίο). Στη μια περίπτωση (αστρικό), δια της ορθής διεύθυνσης της δύναμης, ο αιθερικός ιστός δεν αποτελεί πλέον φραγμό· καταστρέφεται κι ο άνθρωπος έχει πλήρη συνείδηση στο φυσικό εγκέφαλο εκείνου που συμβαίνει στο αστρικό πεδίο. Στην άλλη περίπτωση (φυσικό) επίσης καταστρέφεται τελικά το αιτιώδες σώμα δια της ορθής διεύθυνσης της δύναμης. (ΠΚΠ:789)

Δεν υπάρχουν σχόλια: