Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ - ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ - 21.00


ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

Το θερινό Ηλιοστάσιο επισυμβαίνει την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, το μεσημέρι στις 12:14 ώρα Ελλάδας στον άξονα  ΚΑΡΚΙΝΟΥ-ΑΙΓΟΚΕΡΩ


Οι 4 τροπές του Ήλιου αποτελούν ‘στιγμές’ (χρόνος) και ‘σημεία’ (χώρος) μύησης από τα αρχαιότερα χρόνια. Αποτελούν τις Θύρες της Μύησης.  Τα Ηλιοστάσια κι οι Ισημερίες συστήνουν τον Σταυρό του πλανήτη μας, εξ` ου και το αστρολογικό σύμβολο της Γης.


Η Μεγάλη ευθυγράμμιση της Γης και του Ήλιου και του Ηλιακού μας Λόγου  σηματοδοτεί αυτά τα τέσσερα  σημεία που ενεργοποιούν την άμεση πρόσληψη της Σειριανής ενέργειας μέσω των αστερισμών στον άξονα ΚΑΡΚΙΝΟΥ-ΑΙΓΟΚΕΡΩ.

Κάθε τροπή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναστοχασμό, διαλογισμό,  για τριγωνικό συντονισμό της Σαμπάλλα, Ιεραρχίας και Ανθρωπότητας, με συγχώνευση αυτών των φώτων και σύνδεση με τον ΝΟΕΚ για μια ενωμένη έκκληση της Θέλησης. Της Θέλησης της Ψυχής για μύηση, ενοποίηση, εξέλιξη, εναρμόνιση, δράση, αιτιότητα, έκφραση.

Οι ενέργειες των 4 αστερισμών Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερω σε αυτές τις 4 τροπές του Ήλιου χαρακτηρίζονται από την ισχυρή επενέργεια της 7ης ακτίνας και το θερινό ηλιοστάσιο συγκεκριμένα  αποτελεί μιαν έκφραση (7η ) των Καρκίνος-Αιγόκερως-Κρόνος της 5ης Δημιουργικής Ιεραρχίας ή Αγγελικής, που μας φέρνει στην Μεγάλη Μπλε Στοά του Σείριου και επιτρέπει την εκπλήρωση του Σχεδίου για τον Πλανήτη, δηλαδή την ιεροποίησή του.

Σε αυτό η Ανθρωπότητα, η 4η Δημιουργική Ιεραρχία, έχει έναν σπουδαίο ρόλο να παίξει καθώς ανταποκρίνεται στην 4η ακτίνα που εισέρχεται μετά το 2025 και ‘ανταποκρίνεται στην κρούση’ του Ηλιακού Λόγου και του ηλιακού μας συστήματος που είναι το 4ο από τα 7 Ηλιακά Συστήματα και της Γης, της 4ης διάταξης στο ηλιακό μας σύστημα. Έχουμε σε ανταποκριτική σχέση/ευθυγράμμιση: Ανθρωπότητα- ο βασικός τόνος του Κυρίου του Κόσμου, του Σανάτ Κουμάρα-, Γη, Ηλιακό Σύστημα  στην 4η ακτίνα.  

Μετά τις μυήσεις του Χειμερινού Ηλιοστασίου και της Εαρινής Ισημερίας έρχεται το γεγονός του Θερινού Ηλιοστασίου, τότε που ο υποψήφιος πρέπει να υποστεί και να  ελέγξει τον μεγαλύτερο πειρασμό που είναι γνωστός στον άνθρωπο, την Απάρνηση από κάθε πιθανότητα ατομικής ζωής για να γίνει ένας από τους Σωτήρες του κόσμου.

Στη συνέχεια αφιερώνει τη ζωή του στην υπηρεσία του κόσμου, χωρίς σκέψη ανταμοιβής ή ατομικής προόδου, θυσιάζοντας τον εαυτό του πνευματικά στην υπηρεσία των συνανθρώπων του. Για το λόγο αυτό η έναρξη αυτής της περιόδου του έτους έχει ονομαστεί Μεγάλη Απάρνηση.

Δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η Μεγάλη Απάρνηση συνεπάγεται την εγκατάλειψη οποιουδήποτε τμήματος του εκδηλωμένου σύμπαντος.

Ο τσέλα που επιθυμεί να περάσει ακόμα και από την πρώτη πύλη της μύησης που οδηγεί στη Μεγάλη Απάρνηση πρέπει να καταλάβει ότι αντί να εγκαταλείψει τον κόσμο παραμένει μέσα σε αυτόν, προκειμένου, καθώς  γίνεται όλο και πιο δυνατός, σοφότερος και σοφότερος, να υπηρετεί όλο και πιο αποτελεσματικά, όλο και περισσότερο.

Τέτοια  είναι τα μέλη της  «Ιεραρχίας της Συμπόνιας». Υπάρχουν πολλοί βαθμοί της Ιεραρχίας της Συμπόνιας, εκείνων που ακολουθούν το δρόμο της Μεγάλης Απάρνησης:

  • Πρώτον, τα ανώτερα πνεύματα, «οι ίδιοι οι θεοί που κλίνουν από τους γαλάζιους θρόνους τους» και επικοινωνούν με εκείνους της ίδιας Ιεραρχίας αλλά που βρίσκονται σε κατώτερη βαθμίδα από αυτούς.
  • οι Βούδες της Συμπόνιας.
  • οι Κύριοι της Σοφίας και της Ειρήνης.
  • οι ανώτεροι τσέλας
  • οι τσέλας κατώτερου βαθμού.
  • απλοί άνδρες και γυναίκες που αισθάνονται μέσα τους την αναζωπύρωση του ισχυρού πυρός της συμπονετικής αγάπης.

 Η ακόλουθη προσέγγιση και οραματισμός προτείνεται:

1. Οραματιστείτε μια γραμμή φωτεινής ενέργειας ενωμένη με εκείνη που δημιουργείται από άλλους συνεργάτες, να διεισδύει στην επιστήμη των μυημένων και να αγκυροβολεί στην επιστήμη της ανθρωπότητας.

2. Προχωρήστε στη δημιουργική χρήση της «Ηλεκτρικής Γέφυρας» ή της Ανταχκαράνα μέσω αποκρυφιστικού στοχασμού, δομώντας, σαν αποτέλεσμα, ένα σημείο νοητικής έντασης εντός της φωτεινής αυτής γέφυρας και ενδυναμώνοντας το δεσμό ανάμεσα στους δυο κόσμους σκέψης, τον ανθρώπινο και τον θείο.

3. Οραματιστείτε την ενέργεια των μυστηρίων να δονεί ως κάτω τη γέφυρα, εφελκύοντας ένα νέο σκεπτικό στους επιστημονικούς κύκλους σε ότι αφορά τον ηλεκτρικό χαρακτήρα της πραγματικότητας. (από την Ηλεκτρική Γέφυρα-Εισαγωγή, Λούσις Τραστ)

Προτείνεται επιπλέον

Την περίοδο αυτή  προσπαθήστε να αποκτήσετε επίγνωση αυτού που έχει προβάλλει στη συνείδησή σας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, από την εαρινή ισημερία έως  το ηλιοστάσιο. Δημιουργείστε ένα σύμβολο, μια σπερματική σκέψη, μια εικόνα που θα συμβολίζει την ποιότητα που έχει προβάλλει στη συνείδησή σας το τελευταίο τρίμηνο. Αποφασίστε κατά πόσο είστε αποφασισμένοι να επιτρέψτε στην ποιότητα αυτή να ριζώσει στη ζωή της  ψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: