Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

 

«ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,
ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20.30 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

30 Ιανουαρίου 2022

Εκφώνηση κειμένου πριν από τον διαλογισμό από την αδελφή Κ.Β.


ΦΩΤΙΣΗ


Ως φώτιση, δεν εννοώ το φως στο κεφάλι. Αυτό είναι συμπτωματικό και φαινομενικό και πολλοί αληθινά ενορατικοί άνθρωποι, αγνοούν εντελώς αυτό το φως.

Το φως στο οποίο αναφέρομαι, είναι εκείνο που ακτινοβολεί στην Οδό. Είναι το «φως της διανόησης» κάτι που πραγματικά υπονοεί εκείνο που φωτίζει το νου και μπορεί να ανακλαστεί, σ΄ εκείνο το νοητικό μηχανισμό, που συγκρατείται «σταθερά στο φως».

Η πλειονότητα των ζηλωτών, πρέπει να επιδιώκει την φώτιση. Πρέπει να καλλιεργήσει τη δύναμη να χρησιμοποιούν το νου, σαν ανακλαστήρα του φωτός της ψυχής, στρέφοντάς το, στα επίπεδα της γοητείας και συνεπώς διασκορπίζοντάς την. Η δυσκολία αδελφοί μου είναι να το κάνετε ενόσω βρίσκεσθε στο μέσω της αγωνίας και της απάτης της γοητείας.

Απαιτείται η ήρεμη απόσυρση του νου, της σκέψης και της επιθυμίας, από τον κόσμο στον οποίο εργάζεται η προσωπικότητα και η επικέντρωση της συνείδησης στον κόσμο της ψυχής, περιμένοντας εκεί σιωπηλά και υπομονετικά τις εξελίξεις, γνωρίζοντας ότι το φως θα λάμψει και η φώτιση τελικά θα συμβεί.

Το συνηθισμένο φως του κοινού ανθρώπου, που μοιάζει με τα φώτα ενός αυτοκινήτου και την αυτάρκη λάμψη τους, συντελεί μόνο στο να εντείνει το πρόβλημα και αποτυγχάνει να διεισδύσει στην καταχνιά και την ομίχλη. Απλώς την ενισχύει, έτσι ώστε η πυκνότητά της και τα παρεμποδιστικά της αποτελέσματα, να γίνονται πιο φανερά. Η κατάσταση της ομίχλης αποκαλύπτεται, αλλά αυτό είναι όλο. Έτσι και στο αστρικό πεδίο, σε σχέση με τη γοητεία, το φως που είναι έμφυτο και αυτοδημιούργητο στον άνθρωπο, αστοχεί πάντα να διεισδύσει η να διασκορπίσει το σκοτάδι και τις ομιχλώδεις μιασματικές καταστάσεις. Το μόνο φως που μπορεί να διασκορπίσει τις ομίχλες της γοητείας και να απαλλάξει τη ζωή από τα νοσηρά της αποτελέσματα, είναι εκείνο της ψυχής, το οποίο σαν μια αγνή διαλυτική ακτίνα, κατέχει την περίεργη και μοναδική ποιότητα της αποκάλυψης, του άμεσου διασκορπισμού και της φώτισης. Η παρεχόμενη αποκάλυψη, είναι διαφορετική από εκείνη της ενόρασης, γιατί είναι η αποκάλυψη εκείνου που η γοητεία καλύπτει και κρύβει μια αποκάλυψη, μοναδική για το αστρικό πεδίο, η οποία διέπεται από τους νόμους του.

Ορίζοντας τη φώτιση, σαν την αντίθετη της γοητείας, είναι προφανές ότι οι παρατηρήσεις μου πρέπει αναγκαστικά να περιορισθούν σε ορισμένες όψεις φώτισης. Θα αφορούν μόνο εκείνες τις κατευθυνόμενες μορφές εργασίας και εκείνες τις ι παρουσιάσεις του προβλήματος, που αναφέρονται στη χρήση του φωτός στο αστρικό πεδίο. Υπάρχουν πολλοί άλλοι πιθανοί ορισμοί, γιατί το φως της ψυχής μοιάζει με πελώριο προβολέα, του οποίου η δέσμη μπορεί να στραφεί σε πολλές κατευθύνσεις και να εστιασθεί σε πολλά επίπεδα. Ωστόσο ενδιαφερόμαστε εδώ μόνο για την εξειδικευμένη του χρήση.

Η φώτιση και το φως της γνώσης, μπορούν να θεωρηθούν συνώνυμοι όροι και πολλές γοητείες μπορούν να διασκορπισθούν και να διαλυθούν όταν υποβληθούν στην δυναμικότητα του πληροφοριακού νου «γιατί ο νους είναι ουσιαστικά ο δαμαστής του συναισθήματος με την παρουσίαση του γεγονότος. Το πρόβλημα είναι να παροτρύνουμε το άτομο τη φυλή η, το έθνος που δρα κάτω από την επιρροή της γοητείας, να καλέσει τη νοητική δύναμη, για να εκτιμήσει την κατάσταση και να την υποβάλει σε μια ήρεμη ψυχρή διερεύνηση. Η γοητεία και το συναίσθημα επιδρούν αμοιβαία και το αίσθημα ρέει τόσο ισχυρά σε σχέση συνήθως με τη γοητεία, ώστε είναι αδύνατη η είσοδος του φωτός της γνώσης με ευκολία και αποτελεσματικότητα.

Η φώτιση και η αντίληψη της αλήθειας είναι επίσης συνώνυμοι όροι αλλά πρέπει να θυμάστε ότι η αλήθεια σ αυτή την περίπτωση δεν είναι η αλήθεια των αφηρημένων πεδίων αλλά η συγκεκριμένη και αναγνωρίσιμη αλήθεια, η αλήθεια που μπορεί να διατυπωθεί και να εκφρασθεί με συγκεκριμένη μορφή και όρους. Όπου καλείται το φως της αήθειας η γοητεία εξαφανίζεται αυτόματα, έστω και για μια προσωρινή περίοδο.

Αλλά πάλι προκύπτει δυσχέρεια, γιατί λίγοι άνθρωποι νοιάζονται να αντικρύσουν την πραγματική αλήθεια αφού αυτή συνεπάγεται τελικά να εγκαταλείψουν την αγαπημένη γοητεία και την ικανότητα να αναγνωρίσουν το σφάλμα και να παραδεχθούν το λάθος και αυτό η ψευδής υπερηφάνεια του νου δεν το επιτρέπει.

Θα ήθελα να σας βεβαιώσω ξανά, ότι η ταπεινότητα είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες, στην αποδέσμευση της φωτισμένης δύναμης του νου, καθώς αντανακλά και διαβιβάζει το φως της ψυχής. Η αποφασιστική αντιμετώπιση της πραγματικής ζωής και η αυστηρή αναγνώριση της αλήθειας, ψυχρά ήρεμα και χωρίς πάθος διευκολύνει πολύ την εισροή της φώτισης η οποί αρκεί για την διάλυση της γοητείας.

Η Τεχνική του φωτός

Με την τεχνική αυτή, ο φωτισμένος νους αναλαμβάνει τον έλεγχο του αστρικού η συναισθηματικού σώματος και διασκορπίζει τη γοητεία. Όταν διαχέεται το φως, η γοητεία ξεθωριάζει. Η φώτιση κυριαρχεί και μπορεί να ιδωθεί το όραμα της πραγματικότητας.

Η τεχνική αυτή συνδέεται με την Ράντζα γιόγκα και στόχος της είναι η δεύτερη μύηση. Επιφέρει την ικανότητα διάνυσης της Ατραπού της Μαθητείας και επιτρέπει στον άνθρωπο να διάγει μια ζωή φωτισμένη από τη θειότητα.

Φώτιση είναι η εφαρμοσμένη δύναμη του μετασχηματισμού.


(Γοητεία: Ένα Παγκόσμιο Πρόβλημα, από σελίδες 3, 82, 139, 144-5,171-2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: