Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

 

Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 στις 19.30

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


Ιδέα = Ήχος + Φως

Λαμπντόμα, μια Πυθαγόρεια εφαρμογή για την παραγωγή ιδεών

(επιλεκτική απόδοση άρθρου από την παρακάτω διεύθυνση + κάποιες προσθήκες)

https://blog-en.theplanetarysystem.org/2021/12/20/2022-solar-rituality-and-ephemerides/

 

Η τελετουργική και ρυθμική ηλιοκεντρική κίνηση για το 2022-2028:

Το σύστημά μας φαίνεται να σκοπεύει να «χαράξει ένα νέο μονοπάτι» συλλογικής δημιουργικής φαντασίας «με ενωμένη πνοή και ενιαίο ρυθμό» για την εκδίπλωση ενός Νέου Πολιτισμού και μαζί με αυτόν μιας Νέας θρησκείας του Νέου Κόσμου (αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος και το ζήτημα της ερχόμενης έκτης επταετίας 2022-2028), σαν αποτέλεσμα της εκδήλωσης στη Γη του εξελικτικού Σχεδίου και μιας νέας ανθρώπινης πλανητικής Τάξης.

Ειδικότερα, καθώς δημιουργούνται νέες μελλοντικές Μορφές που θα ανταποκρίνονται στα ιδανικά ουράνια πρότυπά τους ή τις κυανοτυπίες τους, εμφανίζεται όλο και συχνότερα η τάση της Ανθρωπότητας για συνειδητή κατανόηση καθώς και για αρμονική καταστάλλαξη των ενεργειών, ή των ακτίνων των αρχικών Ιδεών, των αιτιών όλων των πραγμάτων.

Από φέτος, το πρώτο έτος του έκτου σεπτέννιουμ (επταετή κύκλου 2022-2028), σε ανταπόκριση προς την ενέργεια της Έκτης Ακτίνας του Αφηρημένου Ιδεαλισμού, υπάρχει μια τάση για ενωτική, συνθετική, αφαιρετική ποιότητα σύμφωνη με την Ουσία, κατάλληλη για τον Κόσμο των ιδεών ή των αιτιών, που επικαλείται και εφελκύει τις αξίες και τα ιδανικά του νέου Πολιτισμού και μιας Νέας Θρησκείας του Νέου Κόσμου.

 Η ενωτική δύναμη της 6ης ακτίνας, χωρίς να εμποδίζει την προς τα πάνω κατεύθυνση των Ιδεών και των παραγωγών τους, εγγυάται συγχρόνως την ενότητα των πάντων και συνεπώς την πρόσβαση σε οποιοδήποτε Ιδέα

Ο Κόσμος των ιδεών είναι:

= ο κόσμος των διαλειμμάτων
= ο κόσμος της ψυχής
= η ελεύθερη συνείδηση
= το διαισθητικό/ενορατικό επίπεδο
= το άπειρο
= η επιτευχθείσα αρμονία
= το κεντρικό σημείο
= η παγκόσμια κοινότητα.

Το θεμελιώδες θεώρημα στο οποίο στηρίζεται όλο το δημιουργικό έργο είναι:

Ιδέα = Ήχος + Φως

Η Εξέλιξη προχωρά, στην Εποχή του Υδροχόου, προς την πρωταρχική Ιδέα και την συνειδητή υλοποίηση της Παγκόσμιας Αδελφότητας, προς την Θεία Κοινωνία μεταξύ όλων των κόσμων, προς τον κόσμο της Ψυχής, που θα θέσει τις βάσεις της παγκόσμιας Θρησκείας και της ουσιαστικής Αλήθειας της που είναι η Ενότητα του Όλου.

 Επίσης, η εξέλιξη, σύμφωνα με τους ηλιακούς και κοσμικούς ρυθμούς, θα ακολουθήσει τον υπερκόσμιο μαγνήτη και θα μας οδηγήσει πίσω στον Ουρανό των Ιδεών, στις Πηγές της Αλήθειας, του Καλού και του Κάλλους, που συνιστούν την πραγματική Δύναμη.

Οι ιδέες είναι πραγματικές ενέργειες και ζώσες Οντότητες, είναι δυνάμεις που παράγουν κατασταλάξεις και στρέφοντας την σκέψη και τον προβληματισμό μας σε αυτές τις Πηγές γεγονότων και πραγμάτων μπορεί να αυξήσουμε την δόνηση και το όραμά μας για αληθινή Ύπαρξη. Μια πολύ απαραίτητη και επείγουσα πράξη σε αυτούς τους καιρούς της σύγχυσης και της τύφλωσης.

Τα πάντα είναι αναλογία και συν-μέτρηση στον κόσμο των ιδεών που διέπονται από τον Νόμο του Ρυθμού. Η ακρίβεια το φωτίζει. Τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της χαράς και της ευδαιμονίας, κυβερνώνται από τον Αριθμό. Ως εκ τούτου, κάθε Ον λάμπει και ο Νόμος ισχύει για όλους. Ο Κόσμος των Αιτιών δεν περιλαμβάνει τυχαιότητα, ούτε διαταραχή ή αμφιβολία. Ο Κόσμος των Ιδεών δεν ανέχεται την βία ούτε την καταπίεση, οι οποίες είναι αντίθετες με την Αρμονία, τον φυσικό του νόμο.

Το ΛΑΜΠΝΤΟΜΑ ως γεννήτρια Ιδεών είναι μια «μαθηματική» προσπάθεια της συνείδησης να «τετραγωνίσει τον κύκλο» της Πραγματικότητας, ακολουθώντας την Κοσμογέννεση που παρουσιάζει η Διδασκαλία της Προαιώνιας Σοφίας. Σύμφωνα με την Διδασκαλία της Προαιώνιας Σοφίας η Γένεση της απόλυτης Ζωής στο Διάστημα έχει Επτά Πρωταρχικές Αρχές ή Ιδέες και 49 δευτερεύουσες. Αυτές ειναι οι 7 πρωταρχικές ακτίνες και οι 7 υποακτίνες τους.

Μπορεί να γίνει κατανοητός ως πίνακας ορθών σχέσεων μεταξύ των Λειτουργιών και των Ιδεών του Σχεδίου, καθώς επίσης μεταξύ του Συστήματος και των μεγαλύτερων Συστημάτων και μεταξύ όλων των εσωτερικών λειτουργιών. 


Η συστηματική τάξη της Σκέψης στο Λαμπντόμα, ή η Πυθαγόρεια και αρμονική μήτρα με δείκτη το 7 (οι Επτά Ακτίνες ή Ενέργειες της Ζωής), είναι ένα επιστημονικό και μαγικό εργαλείο που μας επιτρέπει να διεισδύσουμε και να αποκαλύψουμε, σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα σχέσεων, τον ενεργητικό του πυρήνα και το μυστήριο της κάθε Ιδέας.

 Ο Πίνακας μπορεί να διαβαστεί κάθετα-οριζόντια και διαγώνια.

Από το Λαμπντόμα της Γένεσης των Ιδεών της Απόλυτης Ζωής (που απεικονίστηκε στον προηγούμενο πίανακα), δηλαδή των 7 ακτίνων έχουν προκύψει και άλλα επτά Λαμπντόμας Τοποθετώντας τις Ιδέες και τις Φόρμουλες των Επτά στηλών του ως νέους κεντρικούς άξονες και από κάθε έναν από αυτούς εξάγοντας συστημικά συνδεδεμένες Ιδέες και Φόρμουλες, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, προκύπτει ένα νέο Λαμπντόμα:

Γενικά για τον μαθηματικό πίνακα Λαμπντόμα διαβάζουμε: Το Λαμπντόμα αποδίδεται στον φιλόσοφο Πυθαγόρα (500 π.Χ.) που πέρασε πάνω από είκοσι χρόνια ως μυημένος στην Αίγυπτο. Επιφανειακά, φαίνεται να μην είναι τίποτα περισσότερο από έναν μαθηματικό πίνακα. Με μια πιο προσεκτική ματιά, ωστόσο, αναδεικνύει μια σχέση ένα προς ένα με τα μουσικά διαστήματα σε μια πολύ συγκεκριμένη αρμονική σειρά. Λόγω του αριθμητικού πλαισίου αναλογιών του, μπορεί να μεταφραστεί σε συχνότητες ακουστικού ήχου. Έχει σχέσεις με την χημεία, την κρυσταλλογραφία, την κυβερνητική, την τέχνη, την μουσική, την γεωμετρία και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους παραπάνω κλάδους. Οι μαθηματικές σχέσεις που εισηγείται ανευρίσκονται στον Issac Newton, τις Διοφαντικές εξισώσεις και τη σειρά Farey, καθώς και στον παρόντα αιώνα με τον Georg Cantor.

Αυτό που κάνει την παραπάνω στον πίνακα φιλοσοφική θα λέγαμε παρουσίαση είναι ακριβώς η χρήση της μαθηματικής και ηχητικής μήτρας που αντιπροσωπεύεται από το Λαμπντόμα, που μας βοηθάει να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε και να κατανοήσουμε το Μοντέλο της διατεταγμένης ενότητας του Σύμπαντος ή το σύστημα χωρικών σχέσεων μεταξύ άπειρων οντοτήτων όπως οι παραπάνω Ιδέες.

 (...) Σύμφωνα με το ως Άνω ούτω και Κάτω , τα σπέρματα για την Νέα ιδανική Θρησκεία αποτελούν ο προσανατολισμός και η στροφή της Ανθρωπότητας προς τις δημιουργικές Δυνάμεις και τις ψυχο-γεωμετρίες του ηλιακού και κοσμικού Συστήματος, ούτως ώστε να διανοιγούν κάποια ζωτικά κανάλια για την ευεργετική ολοκλήρωση του Έργου.

Αγκυροβολώντας τα θεμέλια στα Ηλυσιακά Πεδία, συνδέοντας και κατευθύνοντας το Έργο μας προς τις Πηγές της Ζωής, η πραγμάτωσή του θα ακολουθήσει εν ευθέτω χρόνω, σύμφωνα με την προοδευτική δύναμη της αντήχησης της ανθρωπότητας στις Ουράνιες Ενέργειες ή Ιδέες στον Πύρινο Κόσμο.

 Ας εργαστούμε σαν να ήμασταν οικοδόμοι του Μέλλοντος (και συνδημιουργοί), ως ενεργές μονάδες ζωής του Ηλιακού Συστήματος και του άπειρου Διαστήματος, πλάσματα καθοδηγούμενα από την ασταμάτητη θέληση να συνεργαστούν αρμονικά με τον μακρόκοσμο.

"Ποιος είναι ορθά προσανατολισμένος στον Δρόμο."


Δεν υπάρχουν σχόλια: