Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝEAΣ ΣΕΛΗΝΗΣ στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ 2/1/2022 - ΩΡΑ 20.00


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ

Υπάρχουν κάποιες αντιστοιχίες, οι οποίες έχουν αποκρυφιστικό ενδιαφέρον καθόσον σχετίζονται με εκείνες τις μεγάλες διευρύνσεις συνείδησης που ονομάζονται μυήσεις και με το διαλογιστικό/ενατενιστικό έργο κατά την περίοδο της Νέας Σελήνης.

Στον κύκλο των 24 ωρών η Νέα Σελήνη αντιστοιχεί στις 24:00, ενώ η Πανσέληνος στις 12:00 και το ¼ της σελήνης αντιστοιχεί στις 6:00 ενώ τα 2/4 στις 18:00.

Η Νέα Σελήνη στον κύκλο της ίδιας της σελήνης αντιστοιχεί στην «πλημμυρίδα», όπως και η Πανσέληνος, ενώ το 1/4 της σελήνης και τα 2/4 αντιστοιχούν στην «αμπώτιδα».

Στον κύκλο του έτους η Νέα Σελήνη αντιστοιχεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο, η Πανσέληνος στο θερινό ηλιοστάσιο και τα τέταρτα αντίστοιχα με τις δυο ισημερίες, εαρινή και φθινοπωρινή. Η Νέα Σελήνη αντιστοιχεί στη «σκοτεινή» περίοδο του έτους, ενώ η Πανσέληνος στη «φωτεινή».

Αυτό που συχνά διαφεύγει της προσοχής μας είναι ότι το Πνεύμα, η Μονάδα, η Σαμπάλλα, η Θέληση αντιστοιχούν σε ό,τι θα μπορούσε να ονομαστεί «σκότος».

Ας φέρουμε στο νου μας τους στίχους για την προετοιμασία που χρησιμοποιούμε στο τυπικό διαλογισμού μας: «...πίσω από τους μαχητές, ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι απαστράπτει το φως της Ιεραρχίας.»

Η σύνδεση είναι ο μαθητής-μαχητής, το εγωικό μέρος της ύπαρξης –ψυχή– ως φως, μετά έρχεται το φως της Ιεραρχίας –βουδικό πεδίο– και έπειτα, πέραν του βουδικού το σκοτάδι, το Πνεύμα.

Η Νέα Σελήνη μπορεί να ονομαστεί έτσι «Σαμπαλική Σελήνη». Ενώ η Πανσέληνος αφορά κυρίως την όψη της «Συνείδησης» και κατά συνέπεια διέπεται πρωτίστως από τη δεύτερη όψη, η Νέα Σελήνη διέπεται από ενέργειες της πρώτης όψης.

Ένας αδελφός ονόμασε τη Νέα Σελήνη «δυναμική κρούση που εντυπώνει τη Θέληση στον τριπλό κόσμο και τις κατώτερες συνθήκες».

Στην παραπάνω πρόταση αποτυπώνεται και η δυναμικότητα των ενεργειών της πρώτης όψης, Θέληση, και η κρούση της στην πράξη, στον τριπλό κόσμο. Η «Θέληση», η «Σαμπάλλα», η «πράξη-δράση», το «Πνεύμα» διέπονται και αφορούν ενέργειες της πρώτης όψης.

Ενώ η Πανσέληνος μπορεί να συνδεθεί με τη Φώτιση, η Νέα Σελήνη μπορεί να συνδεθεί με τη Θέληση σε δράση.

Γι’ αυτό και χρησιμοποιείται από τις υπάρχουσες σχολές εσωτερισμού ως διαλογιστική στιγμή. Έτσι η Νέα Σελήνη στο τυπικό του διαλογισμού που χρησιμοποιούμε αντιστοιχεί, κατά μια άποψη στο «κατώτερο διάλειμμα», κατά το οποίο επισυμβαίνει μια ευθυγράμμιση του φυσικού εγκεφάλου και του Νου, στις τρεις του υποδιαιρέσεις. Η Πανσέληνος αντιστοιχεί στο ανώτερο διάλειμμα, κατά το οποίο επισυμβαίνει ευθυγράμμιση μεταξύ ψυχής-νου-εγκεφάλου.

Τα δυο αυτά στάδια, το κατώτερο και το ανώτερο διάλειμμα είναι διακριτά και αποτελούν μέρος του τυπικού του διαλογισμού.

Κατά την Νέα Σελήνη, οι μαθητές «ενισχύουν» το έργο του Νέου Όμιλου Εξυπηρετητών του Κόσμου, διότι ο Όμιλος αυτών των Παγκόσμιων μαθητών/εξυπηρετητών εργάζεται κάτω από την ώθηση των σαμπαλλικών ενεργειών. Έτσι και ο διαλογισμός της Νέας Σελήνης αφορά το έργο τους.

Η μορφή μπορούμε να πούμε πως εξαφανίζεται-μα εμφανίζεται- στο σκοτάδι της Νέας Σελήνης, καθώς όπως λέει κι ο Θιβετανός σχολιάζοντας στο βιβλίο Ακτίνες και Μυήσεις, Κανόνας ΙΧ:

«.....Τα Άσραμ στα ατμικά επίπεδα είναι υπό τον έλεγχο του Διδασκάλου Μ. ο Οποίος καλλιεργεί την όψη θέληση μέσα στις αναπτυγμένες μορφές και (όπως το εκφράζει το Αρχαίο Σχόλιο) “προσθέτει σκοτάδι στο φως έτσι ώστε να εμφανίζονται τα αστέρια, γιατί στο φως τα αστέρια δε λάμπουν, αλλά στο σκοτάδι το φως δεν διαχέεται, αλλά μόνο εστιασμένα σημεία ακτινοβολίας”. Ο συμβολισμός θα σας είναι καταφανής, αλλά όχι η πλήρης σημασία...». (Α+Μ: 168)

Δεν υπάρχουν σχόλια: