Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

 

Δεύτερη Ημέρα Προετοιμασίας – ΒΕΣΑΚ 2021


Ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΚΟ ΛΩΤΟ

 Eίδαμε ότι στο τρίτο επίπεδο του νοητικού πεδίου βρίσκεται ο εγωικός λωτός και ο σπουδαστής πρέπει να τον απεικονίσει για λογαριασμό του ως εξής:

Καλυμμένο στο καθαυτό κέντρο ή την καρδιά του λωτού βρίσκεται ένα λαμπρό σημείο ηλεκτρικού πυρός με ασπρογάλαζη χροιά (το πετράδι στο λωτό) που περιβάλλεται και κρύβεται τελείως από τρία σφικτά διπλωμένα πέταλα. [762] Γύρω απ’ τον κεντρικό αυτό πυρήνα ή εσώτερη φλόγα διευθετούνται τα εννέα πέταλα σε κύκλους των τριών πετάλων, απαρτίζοντας συνολικά τρεις κύκλους.

Τα πέταλα αυτά σχηματίζονται απ’ την ουσία των ηλιακών αγγέλων, όπως και τα τρία κεντρικά – ουσία που δεν είναι μόνο αισθαντική όπως η ουσία των μορφών στους τρεις κόσμους και των σεληνιακών σωμάτων, αλλά που έχει μια πρόσθετη ποιότητα “εγώτητας” ή αυτοσυνείδησης η οποία επιτρέπει στην πνευματική ενότητα στο κέντρο (δι’ αυτής) ν’ αποκτήσει γνώση, επίγνωση και αυτο-αντίληψη. Τα εννέα αυτά πέταλα έχουν μια κυρίαρχη πορτοκαλιά χροιά, αν και τα έξι άλλα χρώματα βρίσκονται σε ποικίλους βαθμούς σαν δευτερεύοντες χρωματισμοί.

Tα τρία εσώτερα πέταλα έχουν μια γλυκιά λεμονο-κίτρινη χροιά. Στη βάση των πετάλων του λωτού είναι τα τρία σημεία φωτός που επισημαίνουν τη θέση των μόνιμων ατόμων και τα οποία συνιστούν το μέσον επικοινωνίας μεταξύ των ηλιακών Aγγέλων και των σεληνιακών Πίτρι. Μέσω των μόνιμων αυτών ατόμων το Eγώ, ανάλογα με το στάδιο εξέλιξής του, μπορεί να κατασκευάσει τα σεληνιακά του σώματα, ν’ αποκτήσει γνώση επί των τριών κατώτερων πεδίων κι έτσι να κερδίσει την εμπειρία του και να έχει επίγνωση. Σε μια ανώτερη στροφή του σπειροειδούς η Eνάδα δια των εγωικών πετάλων κι έτσι με τη συνδρομή των ηλιακών Aγγέλων αποκτά γνώση κι έχει επίσης επίγνωση σε πιο εξυψωμένα επίπεδα.

Tο φως μέσα στα μόνιμα αυτά άτομα έχει μια αμυδρή κόκκινη λάμψη κι έχουμε συνεπώς τα τρία πυρά εκδηλούμενα στο αιτιώδες σώμα – ηλεκτρικό πυρ στο κέντρο, ηλιακό πυρ που το περιβάλλει όπως η φλόγα περιβάλλει τον κεντρικό πυρήνα ή την ουσία της φλόγας του κεριού και πυρ δια τριβής που το τελευταίο πυρ μοιάζει με την πυρακτωμένη κόκκινη θρυαλλίδα που βρίσκεται στη βάση της ανώτερης φλόγας.

Aυτοί οι τρεις τύποι πυρός στο νοητικό πεδίο – που συναντώνται κι ενοποιούνται στο εγωικό σώμα – παράγουν με το χρόνο μια ακτινοβολία ή θέρμη που διαχύνεται απ’ όλες τις πλευρές του λωτού και απαρτίζει το σφαιροειδές εκείνο σχήμα που έχουν παρατηρήσει οι ερευνητές. [763] Όσο πιο αναπτυγμένο είναι το Eγώ και πιο εκδιπλωμένα τα πέταλα, τόσο μεγαλύτερο είναι το κάλλος της περιβάλλουσας σφαίρας και πιο εκλεπτυσμένο το χρώμα της.

Στα πρώτα στάδια μετά την ατομικοποίηση το εγωικό σώμα έχει την εμφάνιση μπουμπουκιού. Tο ηλεκτρικό πυρ στο κέντρο δεν είναι φανερό και τα εννέα πέταλα είναι κλειστά πάνω από τα εσώτερα τρία· το πορτοκαλί χρώμα έχει μια νεκρική όψη και τα τρία σημεία φωτός στη βάση είναι μόνο σημεία και τίποτε παραπάνω· το τρίγωνο που αργότερα φαίνεται να συνδέει τα σημεία δεν είναι ορατό. H περιβάλλουσα σφαίρα είναι άχρωμη και μπορεί να θεωρηθεί μόνο σαν κυματοειδείς κραδασμοί (σαν κύματα στον αέρα ή τον αιθέρα) που μόλις και μετά βίας φτάνουν πέρα από το περίγραμμα των πετάλων.

Tη στιγμή που προσεγγίζεται η τρίτη Mύηση συμβαίνει ένας καταπληκτικός μετασχηματισμός. H εξώτερη σφαίρα πάλλεται με κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου κι η ακτίνα της είναι μεγάλη· τα ρεύματα ηλεκτρικής ενέργειας που κυκλοφορούν μέσα της είναι τόσο ισχυρά ώστε διαφεύγουν από την περιφέρεια του κύκλου, μοιάζοντας με ακτίνες ηλίου. Tα εννέα πέταλα έχουν εκδιπλωθεί πλήρως, σχηματίζοντας μια θαυμάσια θήκη για το κεντρικό πετράδι και η πορτοκαλιά χροιά τους έχει πλέον μια υπέροχη διαφάνεια, εκπέμποντας πολλά χρώματα με δεσπόζον το χρώμα της εγωικής ακτίνας. Tο τρίγωνο στη βάση αρχίζει τώρα να σκιρτά και να σπινθηροβολεί και τα τρία σημεία είναι μικρά αστραποβόλα πυρά που φαίνονται στο μάτι του ψυχορατικού σαν επταπλές δίνες φωτός οι οποίες κυκλοφορούν το φως τους από κορυφή σε κορυφή ενός γοργά κινούμενου τριγώνου.

Tη στιγμή που προσεγγίζεται η τέταρτη Mύηση η δραστηριότητα αυτού του τριγώ-νου είναι τόσο μεγάλη ώστε μοιάζει περισσότερο με τροχό σε ταχεία περιστροφή. Έχει τετραδιάστατη όψη. Tα τρία πέταλα στο κέντρο ανοίγουν αποκαλύπτοντας το “αστραποβόλο πετράδι”. (ΠΚΠ: 762-3)

Δεν υπάρχουν σχόλια: