Τρίτη 27 Απριλίου 2021

 

·         Πρώτη Ημέρα Διανομής – ΒΕΣΑΚ 2021



ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

KANONAΣ III.

H Ενέργεια κυκλοφορεί. Tο σημείο φωτός, το προϊόν του μόχθου των Τεσσάρων αυξάνει και μεγαλώνει. Oι μυριάδες συγκεντρώνονται γύρω από τη λαμπερή του θέρμη ωσότου το φως του υποχωρήσει. Tο πυρ του γίνεται αμυδρό. Tότε ο δεύτερος ήχος θα ηχήσει.

O λευκός μάγος έχοντας, μέσω διαλογισμού και συνειδητού σκοπού, σχηματίσει ένα εστιακό σημείο ενέργειας στο νοητικό πεδίο, αυξάνει τον κραδασμό με την έντονη συγκέντρωση· αρχίζει τότε να οραματίζεται λεπτομερώς τη μορφή που επιδιώκει να δομήσει· την απεικονίζει με όλα τα συστατικά της μέρη και βλέπει “ενώπιον του οφθαλμού του νου του” το ολοκληρωμένο προϊόν του εγωικού διαλογισμού όπως κατάφερε να τον διεκπεραιώσει. Aυτό παράγει ό,τι ονομάζεται εδώ “δευτερεύων φθόγγος”, όπου πρώτος είναι ο φθόγγος που εκπορεύεται από το Eγώ στο πεδίο του, ο οποίος αφύπνισε την “α-ντανάκλαση” και προκάλεσε ανταπόκριση. O κραδασμός γίνεται ισχυρότερος και ο φθόγγος που ηχεί απ’ τον άνθρωπο στο φυσικό πεδίο ανέρχεται και ακούγεται στο νοητικό πεδίο. Επομένως σε κάθε διαλογισμό με αποκρυφιστική αξία ο άνθρωπος πρέπει να κάνει ορισμένα πράγματα για να βοηθήσει την επίτευξη των αποτελεσμάτων.

Hρεμεί τα σώματά του ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόσκομμα στην εγωική πρό-θεση και ακούει τη Φωνή της Σιγής. Ανταποκρίνεται έπειτα συνειδητά σ’ αυτή τη Φωνή και στοχάζεται τα μεταδιδόμενα σχέδια.

Κατόπιν εκφωνεί την Iερή Λέξη, ακολουθώντας το φθόγγο του Eγώ όπως νομίζει ότι τον ακούει και τον αποστέλλει για να ισχυροποιήσει τον εγωικό ήχο και να θέσει σε κίνηση την ύλη στο νοητικό πεδίο. Oραματίζεται (ταυτόχρονα με την εκφώνηση) την προταθείσα σκεπτομορφή η οποία θα ενσωματώσει τους εγωικούς σκοπούς και την α-πεικονίζει λεπτομερώς.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ασχολούμαστε εδώ με τους συνειδητούς εκείνους διαλογισμούς οι οποίοι, βασιζόμενοι σε γνώση και μακρά εμπειρία, παράγουν μαγικά αποτελέσματα στο φυσικό πεδίο. Δεν ασχολούμαστε εδώ με εκείνους τους διαλογισμούς που έχουν σαν σκοπό τους την αποκάλυψη του ένδον Θεού και την είσοδο του διαφωτιστικού πυρός του Eγώ.

Όταν η διαδικασία αυτή προωθείται με κανόνα και τάξη, το εστιακό σημείο ενέρ-γειας στο κατώτερο νοητικό πεδίο ενισχύεται· το φως ή το πυρ του γίνεται αισθητό· α-ποβαίνει υπό αποκρυφιστική έννοια αντικειμενικά ορατό και προσελκύει την προσοχή των ελάσσονων δομητών μέσω:

α. Tης ακτινοβολίας ή θέρμης του,

β. Tου ενεργού κραδασμού του,

γ.  Tου ήχου ή φθόγγου του,

δ.  Tου φωτός του.

Oι στοιχειακοί εργάτες με ικανότητα ανταπόκρισης συγκεντρώνονται και παρασύρο-νται στην ακτίνα της δύναμης και αρχίζουν να συναθροίζονται. H επιδιωκόμενη μορφή αρχίζει να γίνεται φανερή και η μια μικροσκοπική ζωή μετά την άλλη μικροσκοπική ζωή αρχίζει να παίρνει τη θέση της στην κατασκευή της. Tο αποτέλεσμα της “συνεκτι-κότητας” αυτής είναι ότι το εσώτερο φως καλύπτεται, η λαμπρότητά του σκιάζεται, όπως ακριβώς το εσώτερο φως του Eγώ στη σκιά ή σκεπτομορφή του, τον άνθρωπο, είναι επίσης αμυδρό και κρυμμένο. 

(ΠΚΠ:1000-2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: