Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

ΒΙΝΤΕΟ 

NEOΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΩΝ/ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι ψυχές τους έγιναν ένα με τα κουπιά και τους σκαρμούς

με το σοβαρό πρόσωπο της πλώρης

με τ' αυλάκι του τιμονιού

με το νερό που έσπαζε τη μορφή τους.

Σεφέρης, "Μυθιστόρημα", Δ', Αργοναύτες

Η Ελληνική Μυθολογία αφηγείται κάτι ριζοσπαστικό. Ξαφνικά δημιουργήθηκε μια εκστρατεία, η αναζήτηση του χρυσόμαλλου δέρατος και οι καλύτεροι όλων των Ελλήνων ηρώων με επικεφαλής τον Ιάσονα επιβιβάστηκαν στην γοργοκίνητη Αργώ. Η σύγχρονη εκδοχή των Αργοναυτών θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ο Νέος Όμιλος Εξυπηρετητών/Λειτουργών του Κόσμου, οι πνευματικά αφυπνισμένοι άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, σε όλα τα πέρατα της γης, ανεξαρτήτως κοινωνικών, θρησκευτικών και εθνικών προσδιορισμών, από όλες τις επιστήμες και φιλοσοφίες, που η συνείδηση τους ωρίμασε τόσο ώστε να δύναται να ανταποκριθεί σταθερά στον κραδασμό μιας συγκεκριμένης σκεπτομορφής. Ποια είναι αυτή η σκεπτομορφή που όποιος συντονίζεται με αυτήν, όποιος γίνεται «ένα με τα κουπιά και τους σκαρμούς» που λέει ο ποιητής, ναυτολογείται στην Αργώ; Η εξυψωμένη αυτή σκεπτομορφή αφορά μια μικρογραφία της Βασιλείας του Θεού, μια αντανάκλαση των ποιοτήτων και των χαρακτηριστικών του βασιλείου των ψυχών, της Ιεραρχίας στα ανώτερα νοητικά πεδία. Ένας κόσμος δικαιοσύνης, ορθών σχέσεων, ειρήνης, ενότητας, απαλλαγμένος από το μίσος, την πτωτικότητα και την χωριστικότητα. Ένας κόσμος που οι πιο φλογεροί οραματιστές του κόσμου προσπάθησαν να το αποτυπώσουν μέσα από τις ουτοπίες τους. Σε αυτόν τον αιθερικό τόπο πολώνονται συνειδησιακά οι σύγχρονοι Αργοναύτες προκειμένου να τον πραγματώσουν, να τον φέρουν από τον Ουρανό στην Γη. Δύναμή τους ο αγνός λογισμός, η περιεκτική, συνθετική σκέψη, η αφίλαυτη προσφορά, η καλή προαίρεση, η αποτελεσματικότητα στην πράξη.

Και ποια είναι η αποστολή; Ποιο είναι το χρυσόμαλλο δέρας που πρέπει να ανευρεθεί και να μεταφερθεί από την Κολχίδα στην Ιωλκό, από τα ανώτερα πεδία στους τρεις κατώτερους κόσμους; Η δημιουργία ενός νέου πολιτισμού που ως θεμέλιο θα έχει την αναγνώριση και καλλιέργεια της θειότητας όλων των όντων.


Σε μια σειρά 12 διαλέξεων στα πλαίσια ενός σεμιναρίου, ο William Meader προσπαθεί, με έναν τρόπο σαφή, ουσιώδη και απλό, να μας εισάγει στην ιστορία, στα χαρακτηριστικά, στα σύμβολα, στην εκπαίδευση και στο έργο αυτού του νέου ομίλου. Και φρονούμε πως πέρα από την γνωριμία με τον Νέο Όμιλο Εξυπηρετητών του Κόσμου ο ομιλητής θέλει να αφυπνίσει μέσα μας την λαχτάρα συμμετοχής σε αυτόν.

(Αρχίζουμε με την δεύτερη διάλεξη καθώς η πρώτη αφορούσε την διαλογιστική ευθυγράμμιση των συμμετεχόντων του σεμιναρίου).

Κείμενο της αδελφής Ε.Σπ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: