Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021


  ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ   


ΛΕΩΝ-ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ-ΙΧΘΥΣ

Μια προσεκτική ανάλυση αυτών των αστερισμών, των πλανητικών κυβερνητών τους και των ακτινικών δυνάμεων που διαβιβάζουν, θα διευκρινίσει τα παγκόσμια ζητήματα με έναν εκπληκτικό τρόπο συν μια εκτίμηση των οίκων στους οποίους γίνονται πρωτίστως αισθητά αυτά τα αποτελέσματα. Ο ακόλουθος σύντομος πίνακας μπορεί ν’ αποδειχθεί χρήσιμος, ακόμη κι αν είναι μόνο μια επανάληψη όσων είπα νωρίτερα:

Αστερισμός     Κυβερνήτης    Ακτίνα              Οίκος

Λέων                Ήλιος               Έβδομη           Ενδέκατος.

                        (Ουρανός)

Αιγόκερως       Αφροδίτη         Πέμπτη            Δεύτερος και Έβδομος.

Ιχθείς               Πλούτων          Πρώτη             Όγδοος.

Επομένως οι ενέργειες που διαχύνονται θα γίνουν πρωτίστως αισθητές σ’ εκείνες τις όψεις της ανθρώπινης ζωής που επηρεάζονται από τους κυβερνήτες ορισμένων οίκων.

Η έβδομη Ακτίνα της Τελετουργικής Τάξης ή Οργάνωσης γίνεται αισθητή στον οίκο των σχέσεων, των οργανώσεων και της αμοιβαίας προσπάθειας και έφεσης (είτε για το καλό είτε για το κακό). Οι δυνάμεις αυτής της ακτίνας πραγματώνονται στο έβδομο ή φυσικό πεδίο – το πεδίο στο οποίο γίνονται οι μεγάλες αλλαγές σ’ όλες τις μορφές και στο οποίο πρέπει να σταθεί σταθερά ο μαθητής καθώς λαμβάνει μύηση.

Η έβδομη αυτή ακτίνα παρασύρει σε οργανωμένη και κατευθυνόμενη δραστηριότητα τον κόσμο των δυνάμεων στην εξωτερική σφαίρα εκδήλωσης και προκαλεί την καταστάλαξη του Κάρμα το οποίο σ’ αυτή την περίπτωση οδηγεί:

1. Στην πραγμάτωση σε έκφραση όλου του υποκειμενικού κακού της ζωής της αν-θρωπότητας, προκαλώντας έτσι τον παγκόσμιο πόλεμο.

2. Στη μύηση του πλανητικού Λόγου και –μαζί μ’ Αυτόν– όλων όσων παίρνουν τη θέση τους στην πλευρά των Δυνάμεων του Φωτός. Αυτή παίρνει διάφορες μορφές όσον αφορά την ανθρωπότητα:

α. Τη μύηση της συνείδησης των μαζών των ανθρώπων στην Υδροχοϊκή Εποχή, που τις φέρνει κάτω απ’ τις νέες επιρροές και δυναμικότητες και τις επιτρέπει να ανταποκριθούν με έναν τρόπο που δε θα μπορούσαν διαφορετικά.

β. Τη μύηση των ζηλωτών του κόσμου στην Ατραπό της Αποδεγμένης Μαθητείας.

γ. Την επίτευξη ορισμένων κύριων μυήσεων στην περίπτωση εκείνων των παγκό-σμιων μαθητών που είναι αρκετά έτοιμοι και ισχυροί για να τις λάβουν.

Παρά την απέραντη καταστροφή παντού το έργο της έβδομης ακτίνας γίνεται αυξανόμενα αισθητό· η καταστροφή των δυνάμεων του κακού συνεχίζεται αν και με μεγάλο τίμημα για τις Δυνάμεις του Φωτός· ταυτόχρονα συμβαίνει μια νέα ομαδοποίηση και αναδιευθέτηση των ανθρώπινων στάσεων και της σκέψης· αυτή προκύπτει σαν αποτέλεσμα της τρομακτικής απαίτησης από τους παγκόσμιους στοχαστές για διεύθυνση και καθοδήγηση. Έτσι η νεφελώδης δομή και τα αμυδρά περιγράμματα του πολιτισμού της Νέας Εποχής μπορούν ήδη να γίνουν ορατά.

Το υποκείμενο πνεύμα της ελευθερίας θα θριαμβεύσει καθώς οργανώνεται και εξεγείρεται ενάντια στη σκλαβιά. Γι’ αυτό το σκοπό η έβδομη ακτίνα θα έχει αυξανόμενη συνεισφορά.

Ο Λέων, ο αστερισμός του οποίου ο βασικός τόνος είναι η πλήρης αυτοσυνείδηση, αρχίζει να δεσπόζει όλο και περισσότερο. Τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στη σημερινή κατάσταση γίνονται σαφέστερα στο νου των μαζών των ανθρώπων· μπορούν και θα δράσουν με πλήρη επίγνωση και προτιθέμενο συνειδητό σκοπό όταν έρθει η σωστή στιγμή και θα κατανοήσουν τις επιπτώσεις και το τίμημα μ’ έναν τρόπο που μέχρι τώρα ήταν ανέφικτος. Απ’ όπου και η έννοια πίσω από την επαναλαμβανόμενη δήλωσή μου ότι οι εκβάσεις και οι αποφάσεις της τωρινής κατάστασης βρίσκονται στα χέρια της ίδιας της ανθρωπότητας. Τα “αστέρια στις τροχιές τους” θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα ή θα φέρουν την καταστροφή ανάλογα με τις ανθρώπινες αποφάσεις. Οι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν την απελευθέρωση και να οργανωθούν για τη Νέα Εποχή με το μοναδικό της πολιτισμό και την εποικοδομητική της σύνθεση, ή μπορούν να αυτοκτονήσουν (αν μπορώ να μιλήσω συμβολικά) και να παραδώσουν το άμεσο μέλλον τους στις δυνάμεις του κακού και του θανάτου. Αυτές εργάζονται για το θάνατο όλων των αληθινών αξιών και για όλα όσα έχει αγωνισθεί το ανθρώπινο πνεύμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: