Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

 

Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 στις 19.30

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


  Ε Υ Θ Υ Γ Ρ Α Μ Μ Ι Σ Η   Μ Ε   Σ Ε Ι Ρ Ι Ο  

Λέοντας, Καρδιά, Διδάσκαλος

Η επιρροή του Σείριου δεν γίνεται συνειδητά αισθητή, όπως γνωρίζετε, παρά μόνο μετά την τρίτη μύηση, όταν η αληθινή φύση της πνευματικής όψης αρχίζει να ανατέλλει πάνω στην απελευθερωμένη, διαισθητική αντίληψη του μυημένου.

Για τον προχωρημένο μυημένο, μετά την τρίτη μύηση, ο Σείριος  αποβαίνει η σπουδαιότερη επιρροή, όπως και ο αστερισμός του Λέοντα. Αρχίζει να ανταποκρίνεται τότε στη δόνηση του και αρχίζει να κυβερνά ή να ελέγχει τον Ήλιο και τη Σελήνη, γιατί γι' αυτόν είναι πλέον απλά πλανήτες, όπως κι οι υπόλοιποι. Αυτό είναι ένα μεγάλο μυστήριο, μας λέγει ο Θιβετανός Διδάσκαλος.

Οι μη ιεροί πλανήτες, όπως είναι ο Ήλιος και η Σελήνη, στην Τρίτη μύηση αποβαίνουν ιεροί. Ίσως στην γνωστή απεικόνιση της Μεταμόρφωσης να παίρνουν την μορφή των Ηλία & Μωϋσή.

Ο Σείριος, ο Λέων, ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Ερμής είναι τώρα οι επιρροές με τις οποίες ασχολείται ο μυημένος. Οι επιρροές του Σείριου, τρεις σε αριθμό, επικεντρώνονται στον Βασιλίσκο (Regulus), στην γνωστή «καρδιά του Λιονταριού». (ΕΑ:300-1)

Ο Ήλιος καλύπτει τον Ποσειδώνα τον Λέοντακαι προκαλεί ένα δυναμικό αποτέλεσμα στην προσωπικότητα, που συμβολίζεται στην περίπτωση αυτή με το αστρικό σώμα Ποσειδών, ενώ ο Ουρανός (που καλύπτεται επίσης από τον Ήλιο) συμβολίζει το αποτέλεσμα της ψυχής πάνω στην προσωπικότητα και την δραστηριότητα της 7ης ακτίνας. Στην Εσωτέρα Αστρολογία (301) λέγεται:

«Απ’ όπου και η δραστηριότητα της έβδομης ακτίνας η οποία –από μια σκοπιά– είναι η κατώτατη όψη της πρώτης ακτίνας. Απ’ όπου κι έχετε επίσης την υποκείμενη ιδέα της:

1. Αφύπνισης της προσωπικότητας στον ψυχικό έλεγχο κι επαφή με μια αληθινή έκφραση τελικά στους τρεις κόσμους της ψυχικής θέλησης, επιθυμίας και πρόθεσης.

2. Αφύπνισης του έβδομου κέντρου, του κέντρου στη βάση της σπονδυλικής στήλης, από την ψυχή που εργάζεται δια του πρώτου ή ανώτατου κεφαλικού κέντρου και προκαλεί (σαν συνέπεια) την προς τα πάνω κίνηση του κουνταλινικού πυρός. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί συγχώνευση με τις ανώτερες δυνάμεις. Όταν συμβεί αυτή, τα τρία κύρια κέντρα στο σώμα είναι:

Επειδή σχετίζεται με το τυπικό της ευθυγράμμισης που επιχειρούμε κάθε δεύτερη Τετάρτη, όπου συντονιζόμαστε με τις ενέργειες του Δία, της Αφροδίτης και του Ήλιου, αντιγράφω ακόμη τα εξής (ΕΑ:Λέων)

«Όταν συνέβη η ατομικοποίηση, ήταν ενεργά αρκετά κύρια τρίγωνα δύναμης και οι “Λέοντες, οι θείες και καστανόξανθες Φλόγες” ήρθαν σε ύπαρξη κι έτσι η ανθρωπότητα έφτασε στον πλανήτη. Θα θίξω εδώ σύντομα ένα άλλο τρίγωνο: τον Ήλιο (δεύτερη ακτίνα), το Δία (δεύτερη ακτίνα) και την Αφροδίτη (πέμπτη ακτίνα). Θα σας είναι φανερό ότι εδώ έχουμε μια άλλη σφαίρα επιρροής μεγάλης σπουδαιότητας, που κυβερνάται από τον Λέοντα. Είναι ένα τρίγωνο στο οποίο αναφέρεται η Ε.Π.Μπ. στη Μυστική Δοξασία, του οποίου την επιρροή προσπάθησε να διευκρινίσει. Η επιρροή αυτού του τριγώνου ήταν τόσο δυναμική, ώστε το αποτέλεσμά του στη Σελήνη ήταν να της αποστερήσει τη ζωή, αντλώντας όλα τα “σπέρματα της ζωής”, καταστρέφοντας έτσι την επιρροή της, γιατί ήταν ανεπιθύμητη όσον αφορά την ανθρωπότητα.»

Μια άλλη όψη της τρίτης μύησης, η οποία σχετίζεται και με το κέντρο ΚΑΡΔΙΑΣ, εκτός του λαιμού (ΜΑΗ:85-6) θα πρέπει να αναφερθεί εδώ ζητώντας την κατανόηση μας.

Η «Καρδιά του Διδασκάλου» είναι ένας τεχνικός όρος, που υποδεικνύει την ίδια την πηγή της ζωής. Υπάρχει σε αυτό το στάδιο επέκτασης της συνείδησης –την 3η μύηση–, μια άμεση γραμμή ενέργειας ή ζωής –καταγεγραμμένη, αναγνωρισμένη, ενεργή και χρησιμοποιούμενη  μεταξύ του συνειδητού μαθητή/τριας και είναι η εξής:

(επίσης σχετίζεται με το τυπικό της ευθυγράμμισης με τον Σείριο που επιχειρούμε τις Τετάρτες, αφού στηρίζεται σε αυτήν την σύνδεση):

Το κέντρο καρδιάς του μαθητή.

Το κέντρο της καρδιάς στο κεφάλι.

Ο εγωικός λωτός, ο οποίος (μέχρι την τέταρτη μύηση) είναι το κέντρο της καρδιάς της μοναδικής ζωής.

Ο Διδάσκαλος στο κέντρο της ομάδας Του.

Ο Χριστός, το κέντρο της Καρδιάς της Ιεραρχίας.

Η ζωή της Μονάδας που αρχίζει να γίνεται αισθητή κατά την τρίτη μύηση.

Ο Κύριος της Ίδια της Ζωής, το κέντρο της καρδιάς της Σαμπάλα.

Η γραμμή της ενέργειας εκτείνεται προς το «alter ego» της Γης μας, την Αφροδίτη, στον Δία και στη συνέχεια στον ίδιο τον Ηλιακό Λόγο και σε ένα σημείο στον Ήλιο κι από εκεί στον Σείριο. (αναγνωρίστε τη σύνδεση στον διαλογισμό μας)

Ο Σείριος εκεί σηματοδοτεί το Ίδιο το Φως της Ψυχής (Λέοντας) μέσα στην πλανητική μας ζωή ως αναπόσπαστο μέρος της καρδιάς και ως ανακλώμενο σημείο λογοϊκού φωτός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: