Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

 

«ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,
ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21.00 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

11 Ιουλίου 2021

Εκφώνηση κειμένου πριν από τον διαλογισμό από την αδελφή Ε.Σ.:


Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα η φύση της μαθητείας και οι διαδικασίες σταθεροποίησης και ορθής διεύθυνσης, πρέπει να προηγηθεί της εμπειρίας της μύησης του Αιγόκερου μια προσεκτική μελέτη των πνευματικών επιπτώσεων του ζωδίου του Σκορπιού και της λειτουργίας του της παροχής “σημείων κρίσης” και “στιγμών αναπροσανατολισμού”, καθώς αυτό θα έχει υπέρτατη αξία για τον ειλικρινή σπουδαστή. Μολονότι προσπαθώ να βάλω τα θεμέλια για τη νέα αστρολογία και να προσφέρω κάποιο μέτρο τεχνικής πληροφόρησης από τη σκοπιά της Ιεραρχίας, το υποκείμενο κίνητρό μου είναι πάντα το ίδιο: να υποδείξω τον τρόπο της ζωντανής διαδικασίας και να διεγείρω τη θεία εκείνη περιέργεια κι εκείνη την αίσθηση της εξωστρεφούς πνευματικής περιπέτειας και της φλογερής έφεσης για πρόοδο που λανθάνει σε όλους τους μαθητές και η οποία όταν διεγερθεί, θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν πιο γαλήνια και φρόνιμα πάνω στην Ατραπό της Επιστροφής. Διαφορετικά η πρακτική αξία εκείνου που ζητώ να μεταδώσω δεν έχει καμιά πραγματική σπουδαιότητα· θα γίνω κατανοητός και η νέα αστρολογία θα έλθει σε ύπαρξη ανάλογα με την εσωτερική ικανότητα εκείνων που διαβάζουν και στοχάζονται τα λόγια μου. Είμαι εξαιρετικά ανυπόμονος αυτές τις μέρες όπου η επίδραση του Σκορπιού και του πλανήτη Άρη γίνεται τόσο ισχυρά αισθητή στις παγκόσμιες υποθέσεις, να μπορέσει να καλλιεργηθεί η αληθινή διόραση, να αναπτυχθεί η αισιοδοξία και η κατανόηση και να μπορέσει να εκτιμηθεί η αληθινή αξία της φύσης των δοκιμασιών στις οποίες υποβάλλεται σήμερα ο παγκόσμιος μαθητής, η ανθρωπότητα κι έτσι να διαχυθεί φως πάνω στο δρόμο του ανθρώπου. Μόνο μέσα από την κατανόηση θα έρθει η λύση και θα επιτευχθεί η διόρθωση του λάθους.

Οι δοκιμασίες του Σκορπιού είναι αναγκαστικά τρεις σε φύση καθόσο αφορούν στενά την ετοιμότητα της τριπλής προσωπικότητας:

 1. Να αναπροσανατολισθεί στη ζωή της ψυχής και αργότερα,

2. Να βεβαιώσει την ετοιμότητα για μύηση.

3. Να καταδείξει ευαισθησία στο Σχέδιο κι έτσι να καταστεί ο προσηλωμένος μαθητής στον Τοξότη.

 Οι τρεις κύριες δοκιμασίες διαιρούνται πάλι σε τρία στάδια και πάνω στην Ατραπό της Μαθητείας ο άνθρωπος μπορεί να βρεθεί να περνά απ’ αυτό το ζώδιο για δοκιμασία και εμπειρία εννέα φορές. Το γεγονός των τριών δοκιμασιών που καθεμιά υπάρχει σε τρία στάδια μπορεί να μεταδώσει έναν υπαινιγμό στους εσωτερικούς αστρολόγους σχετικά με το σκοπό των τριών δεκανών στους οποίους διαιρείται κάθε ζώδιο – ένα σημείο που ελπίζω να θίξω όταν φτάσουμε στη μελέτη της Επιστήμης των Τριγώνων. Κάθε δοκιμασία (κι επομένως κάθε δεκανός) αφορά τις τρεις όψεις τις οποίες σ’ αυτή την Πραγματεία επί των Επτά Ακτίνων ονομάσαμε: ζωή, ποιότητα κι εμφάνιση. Έτσι οι τρεις μεγάλες δοκιμασίες στο Σκορπιό είναι στην πραγματικότητα εννέα δοκιμασίες απ’ όπου και η εννεακέφαλη Ύδρα ή Όφις που συνδέεται πάντοτε με το Σκορπιό κι απ’ όπου επίσης η φύση της εκπληκτικής νίκης που πέτυχε ο Ηρακλής, ο Θεός-Ήλιος, σ’ αυτό το ζώδιο.

Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο καθένας από τους μεγάλους Υιούς του Θεού, των Οποίων τα ονόματα είναι κατεξοχήν στις διάνοιες των ανθρώπων – Ηρακλής, Βούδδας και Χριστός – συνδέονται στα αρχεία της Μεγάλης Λευκής Στοάς με τα τρία ειδικά σημεία του ζωδιακού (που κατά έναν περίεργο τρόπο αποτελούν το “ζωδιακό δεκανό”) στο καθένα απ’ τα οποία πέρασαν απ’ τη δοκιμασία στη νίκη:

Στο Σκορπιό – Ο Ηρακλής έγινε ο θριαμβευτής μαθητής.

Στον Ταύρο – Ο Βούδδας πέτυχε τη νίκη πάνω στην επιθυμία και έφτασε στη φώτιση.

Στους Ιχθείς – Ο Χριστός υπερνίκησε το θάνατο κι έγινε ο παγκόσμιος σωτήρας.

Οι τρεις αυτοί αστερισμοί σχηματίζουν συνεπώς ένα τρίγωνο μύησης και βαθιάς σημασίας, επειδή προσφέρει εκείνες τις συνθήκες κι εκείνη την ενέργεια που θα δοκιμάσει και θα τελειοποιήσει τις τρεις όψεις της προσωπικότητας, έτσι ώστε να γίνουν αληθινές αντανακλάσεις των τριών θείων όψεων· αφορούν κυρίως την ψυχή και το σώμα κι επομένως εκφράζονται μέσω του Μεταβλητού Σταυρού και του Σταθερού Σταυρού, αλλά όχι του Θεμελιώδη Σταυρού. Μπορούμε να προσθέσουμε στα παραπάνω τα εξής:

1. Ο Σκορπιός μεταφέρει τη δοκιμασία μέχρι τη ζωή του φυσικού πεδίου και τότε, όταν αντιμετωπισθεί και χρησιμοποιηθεί εκεί, η ζωή του ανθρώπου ανεβαίνει στον ουρανό και το πρόβλημα που περιλαμβάνει η δοκιμασία λύνεται με τη χρήση του ορθολογικού νου.

2. Ο Ταύρος κυβερνά την επιθυμία και μεταφέρει τη δοκιμασία στο συναισθηματικό ή αστρικό πεδίο και ανυψώνει την επιθυμία-ευαισθησία από τη μορφική πλευρά της ζωής σ’ εκείνο τον κόσμο της ευαίσθητης αντίληψης, τον οποίο ονομάζουμε ενορατικό πεδίο.

3. Οι Ιχθείς μεταφέρουν τη δοκιμασία στην περιοχή των νοητικών διαδικασιών, η οποία είναι η αντανάκλαση της όψης θέληση της θειότητας· το πρόβλημα του μυημένου σ’ αυτό το ζώδιο διατυπώθηκε από τον Χριστό με τα λόγια, “Πάτερ, πλην μη το θέλημά μου, αλλά το σον γινέσθω”. Οι δοκιμασίες εξυψώνουν την αυτοβουλία της προσωπικότητας στην περιοχή της θείας θέλησης και το αποτέλεσμα είναι η έμπνευση και η ανάδυση ενός παγκόσμιου σωτήρα.

Συλλογισθείτε τα παραπάνω και μάθετε τα μαθήματα της όρεξης, της επιθυμίας και της αυτοβουλίας, γιατί είναι πολλά και χρήσιμα.

Οι τρεις δοκιμασίες στο Σκορπιό αφορούν επίσης τις τρεις όψεις του ανθρώπινου όντος καθώς συγχωνεύονται και σμίγουν στο φυσικό πεδίο. Πρώτο, υπάρχει η δοκιμασία της όρεξης. Αυτή η όρεξη είναι οι φυσικές προτιμήσεις και τάσεις που είναι έμφυτες στη ζωώδη φύση κι αυτές είναι κυρίως τρεις: Σεξ, φυσική άνεση και χρήμα σαν συμπυκνωμένη ενέργεια. Δεύτερο, είναι οι δοκιμασίες που συνδέονται με την επιθυμία και το αστρικό πεδίο. Αυτές είναι πιο λεπτοφυείς σε φύση, προκαλώντας αυτόματα αποτελέσματα στο φυσικό πεδίο· δεν είναι έμφυτες στη ζωώδη φύση, αλλά επιβάλλονται από την επιθυμητική φύση και είναι πάλι τρεις σε αριθμό: Φόβος, μίσος και φιλοδοξία ή επιθυμία για δύναμη. Τρίτο, υπάρχουν οι δοκιμασίες του κατώτερου κριτικού νου, οι οποίες είναι: Υπερηφάνεια, χωριστικότητα και σκληρότητα. Να θυμάστε ότι το χειρότερο είδος σκληρότητας δεν είναι η σκληρότητα με φυσική φύση, αλλά εκείνη που είναι περισσότερο νοητική σε χαρακτήρα. Συνεπώς έχετε στην κατηγορία εκείνου που πρέπει να δοκιμαστεί και ν’ αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει, τις ακόλουθες κατηγορίες τις οποίες απαριθμώ πάλι επειδή έχουν βασική σπουδαιότητα:

         1.  Σεξ – η σχέση των ζευγών των αντιθέτων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιδιοτελώς ή να σμίξουν θεϊκά.

(1)    2.  Φυσική άνεση – ζωικές συνθήκες που οικειοποιούνται ιδιοτελώς.

         3.  Χρήμα – που εγκλωβίζεται ιδιοτελώς (αν μπορώ να χρησιμοποιήσω μια τέτοια φράση).

         1.  Φόβος – που σήμερα ρυθμίζει τη δραστηριότητα.

(2)    2.  Μίσος – που είναι ένας παράγοντας στη ρύθμιση των σχέσεων.

         3.  Φιλοδοξία – που ρυθμίζει τους αντικειμενικούς σκοπούς.

         1.  Υπερηφάνεια – που είναι διανοητική ικανοποίηση η οποία καθιστά το νου φραγμό για τον ψυχικό έλεγχο.

(3)    2.  Χωριστικότητα – που είναι η απομονωμένη στάση και η οποία κάνει το νου φραγμό στις

             ορθές ομαδικές σχέσεις.

         3.  Σκληρότητα – που είναι ικανοποίηση των μεθόδων της προσωπικότητας και η οποία καθιστά

             το νου όργανο της αίσθησης της δύναμης.

Όταν αυτά τα λάθη γίνουν αντιληπτά και υπερνικηθούν, το αποτέλεσμα είναι διπλό: η εδραίωση ορθών σχέσεων με την ψυχή κι επίσης με το περιβάλλον. Τα δύο αυτά αποτελέσματα είναι ο στόχος όλων των δοκιμασιών στο Σκορπιό.

Συνεπώς οι βασικοί τόνοι αυτού του ζωδίου είναι εξέταση, δοκιμασία και θρίαμβος. Μπορούν επίσης να ονομασθούν πάλη, δύναμη και στάσεις του Τοξότη. Μια άλλη άποψη της εμπειρίας στο Σκορπιό μπορεί να καλυφθεί από δύο λέξεις: ανακεφαλαίωση και αναπροσανατολισμός. Στο Σκορπιό οι δύο πιο απόκρυφοι παράγοντες αναδύονται από το παρελθόν κι αρχίζουν να απορροφούν την προσοχή του μαθητή. Ο ένας είναι η μνήμη και ο άλλος είναι σαν αποτέλεσμα της μνήμης ο Ένοικος στο Κατώφλι. Η μνήμη με την έννοια που περιλαμβάνεται εδώ, δεν είναι απλά μια ικανότητα του νου, όπως τόσο συχνά υποτίθεται, αλλά είναι ουσιαστικά μια δημιουργική δύναμη. Είναι βασικά μια όψη της σκέψης και – σε συνδυασμό με τη φαντασία – είναι ένας δημιουργικός πράκτορας επειδή, όπως ξέρετε καλά, οι σκέψεις είναι πράγματα. Από τα αρχαία βάθη της μνήμης, από ένα βαθιά ριζωμένο παρελθόν που ανακαλείται οριστικά και απ’ το φυλετικό κι ατομικό υποσυνείδητο (ή τα θεμελιωμένα κι εδραιωμένα αποθέματα σκέψης κι επιθυμιών, κληρονομημένα και έμφυτα) αναδύεται από τις περασμένες ατομικές ζωές κι εμπειρία εκείνο που είναι το άθροισμα όλων των ενστικτωδών αντιδράσεων, όλων των κληρονομημένων γοητειών και όλων των φάσεων των εσφαλμένων νοητικών στάσεων· σ’ αυτές (καθώς συνιστούν ένα συγχωνευμένο σύνολο) δίνουμε το όνομα του Ενοίκου στο Κατώφλι. Αυτός ο Ένοικος είναι το άθροισμα όλων των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας που δεν έχουν ακόμη κατακτηθεί και υποταχθεί και τα οποία πρέπει τελικά να υπερνικηθούν πριν μπορέσει να ληφθεί μύηση. Κάθε ζωή βλέπει να γίνεται κάποια πρόοδος· κάποιες ατέλειες της προσωπικότητας εξομαλύνονται κι επιτυγχάνεται κάποια πραγματική πρόοδος. Αλλά τα μη κατακτηθέντα υπολείμματα και οι αρχαίες ενοχές είναι πολυάριθμες και εξαιρετικά δυναμικές και – όταν η ψυχική επαφή εδραιωθεί επαρκώς – έρχεται μια ζωή στην οποία η πολύ αναπτυγμένη και ισχυρή προσωπικότητα γίνεται η ίδια ο Ένοικος στο Κατώφλι. Τότε ο Άγγελος της Παρουσίας και ο Ένοικος στέκουν αντιμέτωποι και πρέπει κάτι να γίνει. Τελικά το φως του προσωπικού εαυτού σβήνει και μειώνεται στη λάμψη της δόξας που εκπορεύεται από τον Άγγελο. Τότε η μεγαλύτερη δόξα εξαλείφει τη μικρότερη. Όμως αυτό είναι δυνατό μόνο όταν η προσωπικότητα έρχεται διακαώς σε σχέση με τον Άγγελο, αναγνωρίζει τον εαυτό της σαν τον Ένοικο και – σαν μαθητής – αρχίζει τη μάχη μεταξύ των ζευγών των αντιθέτων και μπαίνει στις δοκιμασίες του Σκορπιού. Αυτές οι εξετάσεις και δοκιμασίες είναι πάντα αυτοεισαγόμενες· ο μαθητής βάζει τον εαυτό του στο θετικό ή ρυθμιστικό περιβάλλον όπου οι δοκιμασίες και η πειθαρχία είναι αναπόφευκτες και αναπότρεπτες. Όταν ο νους φτάσει σε ένα σχετικά υψηλό στάδιο ανάπτυξης, εφελκύεται η όψη της μνήμης με ένα νέο και συνειδητό τρόπο και τότε κάθε λανθάνουσα προδιάθεση, κάθε φυλετικό κι εθνικό ένστικτο, κάθε μη κατακτηθείσα κατάσταση και κάθε κυρίαρχο σφάλμα ανυψώνεται στην επιφάνεια της συνείδησης και τότε – αρχίζει η μάχη. Όμως ο βασικός τόνος του Σκορπιού είναι Θρίαμβος. Αυτή είναι η κύρια έκφρασή του στο φυσικό πεδίο. Σαν αποτέλεσμα της μάχης και της νίκης ο όλος θείος άνθρωπος – που δεν εκφράζεται ακόμη τέλεια, αν μπορώ να διατυπώσω έτσι την κατάσταση – αγκυροβολεί στο φυσικό πεδίο με τέτοια ακρίβεια και καθαρότητα ώστε δε διαφεύγει απ’ τα συμπεράσματα του περιβάλλοντος της οικογένειας, των φίλων και της ομάδας του μαθητή ότι είναι μαθητής. Απ’ αυτή τη σκοπιά παρακαλουθείται σχολαστικά· μαθαίνει την έννοια της λέξης “παράδειγμα”· διαπομπεύεται απ’ όσους παρατηρούν και τώρα γίνονται τα πρώτα συνειδητά στάδια προς την ομαδική επίγνωση και την ομαδική ανταπόκριση συν την ομαδική υπηρεσία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα και η ανταμοιβή της εμπειρίας στο Σκορπιό.

Σ’ αυτό το ζώδιο ο άσωτος υιός συνέρχεται κι έχοντας φάει τα ξυλοκέρατα της ζωής κι έχοντας εξαντλήσει τα αποθέματα της εγκόσμιας επιθυμίας και φιλοδοξίας – λέει: “Αναστάς πορεύσομαι προς τον Πατέρα μου”. Υπάρχουν δύο τέτοιες μείζονες κρίσεις στη ζωή του ζηλωτή:

1. Όταν ο νοήμων άνθρωπος του κόσμου συνέρχεται και αναπροσανατολίζεται τότε στην ψυχή και τις απαιτήσεις της. Αυτό οδηγεί στις δοκιμασίες του Σκορπιού.

2. Όταν ο μυημένος του τρίτου βαθμού – σε μια ανώτερη στροφή του σπειροειδούς – αναπροσανατολίζεται στην Ενάδα και περνά από πιο λεπτοφυείς δοκιμασίες για ορισμένες απροσδιόριστες και πνευματικές αναγνωρίσεις. Πάνω σ’ αυτές δε χρειάζεται να επεκταθούμε.

Υπάρχουν λίγα που μπορώ να προσθέσω σε σχέση με το γεγονός ότι ο Σκορπιός βρίσκεται σ’ έναν από τους τέσσερις βραχίονες του Σταθερού Σταυρού. Μελετώντας τα προηγούμενα ζώδια, καλύφθηκαν ήδη πολλά για το Σταθερό Σταυρό και δε χρειάζεται να επαναλάβω εδώ τις πληροφορίες. Η επιθυμία στον Ταύρο γίνεται πνευματική έφεση στο Σκορπιό. Το σκοτάδι της εμπειρίας στο Σκορπιό γίνεται φώτιση στον Ταύρο, γιατί δεν πρέπει ποτέ να λησμονείται ότι όσον αφορά τα ζεύγη των αντιθέτων, κερδίζουν και ωφελούνται αμοιβαία, γιατί υπάρχει μια άμεση γραμμή δύναμης κι επαφής μεταξύ των δύο. Είναι ένα γεγονός που σπάνια αναγνωρίζεται.

                                                       (Αλίκη Μπέιλη, Εσωτερική Αστρολογία, σσ. 202-209)

Δεν υπάρχουν σχόλια: