Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020


 Τα Ζώδια του Κύριου/Θεμελιώδη Σταυρού

Η βασική ποιότητα των ζωδίων του Θεμελιώδη Σταυρού αφορά στη δύναμη να εισάγουν (initiate= εισάγω, εκκινώ, μυώ) ή να θέτουν τα πράγματα σε κίνηση. Τέσσερα είναι αυτά τα ζώδια στον ζωδιακό: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως. (Δημιουργία-Κριός, Εκδήλωση-Καρκίνος, Νομοθεσία-Ζυγός, Μύηση-Αιγόκερως). Αυτά τα τέσσερα ζώδια του ζωδιακού έτους σηματοδοτούν τα σημεία εκκίνησης των εποχών, τις δύο ισημερίες και τα δύο ηλιοστάσια.

Όπως καταδεικνύεται από αυτό, δηλαδή την εναλλαγή των εποχών, τα θεμελιώδη ζώδια παρέχουν την ώθηση για αλλαγή ή νέα κατάσταση ύπαρξης. Ξεκινούν τα πράγματα και κάνουν «τον κόσμο να κυλά». Είναι ζώδια που υποδηλώνουν την ικανότητα δημιουργίας ιδεών και δράσεων, και την υπερίσχυση των οιοδήποτε αντίξοων συνθηκών με την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών. Για τον λόγο αυτό, σχετίζονται με την ηγεσία στην ανθρώπινη κοινότητα.

Η προδιάθεση του Ζυγού για αναβλητικότητα, αναποφασιστικότητα, «στάση στο παγκάκι» , ανάπαυση κ.λπ. – απεικονίζεται στην παράλυση του Arjuna στο πεδίο της μάχης, καθώς οι δύο τεράστιοι στρατοί επρόκειτο να συγκρούσουν. Ο Arjuna πιάστηκε στα δίκτυα του «Αφέντη της Γης του κανενός», καθώς ο Ζυγός είναι «αφέντης» - του διαστήματος «ανάμεσα στις δύο μεγάλες γραμμές δύναμης», δηλαδή του κανενός (ανάμεσα). Ο Ζυγός προΐσταται όλων των διαλειμμάτων –θυμηθείτε το ανώτερο και κατώτερο διάλλειμα στα τυπικά διαλογισμού Πανσελήνων– όλων των κύκλων. (ΜΝΕ, Ι:20)

Παραδειγματικές αρνητικές όψεις των θεμελιωδών ζωδίων στη σύγχρονη πραγματικότητα τόσο στην πολιτική, όσο και στην οικονομία, στην διακυβέρνηση και τον τύπο μπορούν να εντοπιστούν π.χ. στην πολιτική ηγεσία, όπου πολλοί πολιτικοί ηγέτες φαίνεται να απολαμβάνουν τη δύναμη που βρίσκεται στα χέρια τους. Ταυτόχρονα, ένα ισχυρό νέο κύμα ηγεσίας σκέψης έχει προκύψει από τις τάξεις των πολιτών με τη μορφή πλατφορμών ελεύθερης ομιλίας, αλλά συχνά η έμφαση στον ατομικισμό κρύβεται πίσω από λόγια «ειλικρινή και» (Κριός) που προπαγανδίζουν την «αυτονομία» (Αιγόκερως) ή και την πρωτοβουλία (Ζυγός). Πολλά τέτοια άτομα σε θέσεις ηγεσίας στον σύγχρονο κόσμο της επικοινωνίας και της σκέψης είναι άπληστα, αλλά παριστάνουν τα γενναία, τα ειλικρινή παρουσιάζοντας πρωτοβουλίες, οι οποίες προωθούν ακόμη περισσότερο τον ατομικισμό, την παραγωγή ψευδών ειδήσεων, την επιχειρηματικότητα προς όφελος «ιδίων» με παράλληλη καταπάτηση της αλληλεγγύης, αλλά και με σύγχυση της αλήθειας και των ιδεωδών για την ευημερία της ανθρωπότητας.

Συγχρόνως χαρακτηριστικό των θεμελιωδών ζωδίων είναι η δύναμη ή η ικανότητα να σημειώνεται σημαντική πρόοδος στο πνευματικό μονοπάτι. Συνδεδεμένο σταθερά στην εσωτερική αστρολογία της Αλίκης Μπέιλι με το ζήτημα των πνευματικών μυήσεων, τα θεμελιώδη ζώδια υποδηλώνουν την ώθηση και την αφοβία που απαιτείται για να «κοιτάξει» κανείς κατά πρόσωπο τις αποτυχίες του και να τις αντιμετωπίσει, να βάλει υψηλότερα τον πήχη και να καταβάλει όση προσπάθεια απαιτείται για να κατακτήσει νέους κόσμους υποκειμενικής αντίληψης και αντικειμενικής επίδειξης χρησιμότητας στο Θείο Σχέδιο. Ο Κριός και ο Αιγόκερως εμπλέκονται ιδιαίτερα σε αυτήν την εξέλιξη, με το πύρινο σημείο της φωτιάς (Κριός) να αποτελεί τη συμβολή των ηλεκτρικών πυρών που προέρχονται από τον πλανήτη Ουρανό ή τη Μονάδα, και το σημείο της γης (Αιγόκερως), το σύμβολο του τραχύ Όρου της Μύησης, πάνω από τα εμπόδια και τους κινδύνους, των οποίων ο επιτυχημένος αναζητητής θα πρέπει να βγει νικητής. Τόσο ο Κριός όσο και ο Αιγόκερως είναι ζώδια που αντλούν από την ανθρώπινη ψυχή τις ύψιστες δυνατότητές της. Κανένα από αυτά τα ζώδια δεν είναι ικανοποιημένο με την «επιχείρηση» της ανάπαυσης μέσα σε μια ζώνη άνεσης. Και οι δύο προχωρούν σε όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις, ανεξάρτητα από τις ταλαιπωρίες και τις αντιξοότητες. Το γεγονός αυτό είναι το κλειδί για πολλά από όσα που συμβαίνουν σήμερα, γιατί οι δυνάμεις της εξέλιξης προωθούν αδιάκοπα και ακατάπαυστα τις μονάδες μέσα στο Ανθρώπινο Βασίλειο που είναι ικανές να αποδεχτούν την πρόκληση.

Και τα τέσσερα αυτά ζώδια του θεμελιώδη ή κύριου αστρολογικού Σταυρού βρίσκονται με διαφοροποιήσεις υπό την επίδραση των ακτινικών ενεργειών της 1ης και της 7ης ακτίνας, οι οποίες σχετίζονται με την λήψη και την έκφραση της ενέργειας της δύναμης.

Ως εκ τούτου, καθώς σήμερα αυτές οι δύο ακτίνες εκφράζονται μέσω του Κριού και του Αιγόκερω, αναγνωρίζουμε γύρω μας την επιβολή και συχνά την αδίστακτη διαχείριση των εθνών και των λαών. Οι ακτίνες 1η και 7η δεν είναι γνωστές για την ευαίσθητη μεταχείριση των άλλων. Δεν ασχολούνται με τέτοια ζητήματα, και οι δύο είναι πολύ απρόσωπες στις πράξεις τους. Επιδιώκουν ευθυγράμμιση με τον μεγαλύτερο σκοπό και την προσεκτικά συντονισμένη δράση προς αυτόν τον στόχο. Αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να παρερμηνευθεί και να χρησιμοποιηθεί από μια εσκεμμένη εγωιστική πρόθεση. Αυτές τις ακτίνες καταγράφουν/λαμβάνουν και χρησιμοποιούν εύκολα –και αλόγιστα– όλοι οι τυραννίσκοι και οι μεγάλες, παγκόσμιες εταιρικές οντότητες –ακόμη κι αν δεν στοχεύουν στην επιχειρηματικότητα– στην τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση.

Πηγές:

Α. Μπέιλη, Μαθητεία στη Νέα Εποχή, Εσωτέρα Αστρολογία

Μ. Ρίτσμοντ, Φως στην Εσωτερική Αστρολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια: