Κυριακή 26 Απριλίου 2020

«ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,
ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21.00 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

26 Απριλίου 2020

Εκφώνηση κειμένου πριν από τον διαλογισμό από τον αδελφό Η.Τσ.:


Ομαδικές Σχέσεις

Η ατραπός του μαθητή είναι ακανθώδης· αγκάθια φράσσουν κάθε του βήμα και δυσκολίες τον αναμένουν σε κάθε στροφή. Ωστόσο με τη διάνυση της ατραπού, την υπερνίκηση των δυσχερειών και την ολόψυχη προσήλωση στο καλό της ομάδας, με ανάλογη προσοχή στα άτομα και την εξελικτική τους ανάπτυξη, έρχεται στο τέλος η καρποφορία και η επίτευξη του σκοπού. Προβάλλει ένας ΥΠΗΡΕΤΗΣ της φυλής. Είναι υπηρέτης γιατί δεν έχει να υπηρετήσει δικούς του σκοπούς και από τα κατώτερα περιβλήματά του δεν εξέρχονται κραδασμοί που θα τον παραπλανήσουν ως προς την ατραπό που διάλεξε. Υπηρετεί γιατί γνωρίζει τι υπάρχει στον άνθρωπο και γιατί σε πολλές ζωές εργάσθηκε με άτομα και ομάδες, επεκτείνοντας βαθμιαία την εμβέλεια της προσπάθειάς του ώσπου συγκέντρωσε γύρω του εκείνες τις μονάδες συνείδησης που μπορεί να ενεργοποιήσει και να χρησιμοποιήσει και μέσω των οποίων μπορεί να πραγματοποιήσει τα σχέδια των ανωτέρων του. Τέτοιος είναι ο σκοπός, αλλά τα ενδιάμεσα στάδια είναι γεμάτα δυσκολίες για όλους όσους στέκουν στο χείλος της αυτο-ανακάλυψης για να καταστούν η ίδια η Ατραπός.

Θα ήταν εδώ χρήσιμες μερικές πρακτικές συμβουλές:
Μελετήστε με προσοχή τα τρία πρώτα βιβλία της Μπαγκαβάτ Γκίτα. Το πρόβλημα του Αρζούνα είναι πρόβλημα όλων των μαθητών και η λύση είναι αιώνια η ίδια. [76]

Να είστε έτοιμοι και να προσέχετε την καρδιά. Κατά τη μεταφορά του πυρός από το ηλιακό πλέγμα στο καρδιακό κέντρο επέρχεται πολλή οδύνη. Δεν είναι εύκολο να αγαπάτε όπως τα Μεγάλα Όντα με αγνή αγάπη που δε ζητά τίποτε σε αντάλλαγμα· με αγάπη απρόσωπη που χαίρεται όταν βρίσκει ανταπόκριση αλλά δεν την επιδιώκει, που αγαπά σταθερά, ήρεμα και βαθιά παρά τις φαινομενικές διαφορές, γιατί γνωρίζει ότι όταν βρει καθένας το δρόμο του για την κατοικία, θα διαπιστώσει ότι η κατοικία αυτή είναι ο τόπος της ενοποίησης.

Να είστε προετοιμασμένοι για μοναξιά. Είναι ο νόμος. Καθώς ο άνθρωπος αποσπάται απ’ όλα όσα αφορούν το φυσικό, το αστρικό και το νοητικό του σώμα και επικεντρώνεται στο Εγώ, προκαλεί έναν παροδικό χωρισμό. Πρέπει να τον υποστεί και να τον περάσει, γιατί οδηγεί μεταγενέστερα σε στενότερο δεσμό με όλους όσους συνδέθηκαν με το μαθητή μέσω του κάρμα των περασμένων ζωών, της ομαδικής εργασίας και της δράσης του μαθητή (που στην αρχή ήταν σχεδόν ασυνείδητη) για να συγκεντρώσει εκείνους διαμέσου των οποίων θα εργασθεί αργότερα.

Να καλλιεργείτε την ευτυχία, γνωρίζοντας ότι η αθυμία, η νοσηρή έρευνα του κινήτρου και η υπερβολική ευαισθησία στις επικρίσεις των άλλων οδηγεί σε μια κατάσταση κατά την οποία ο μαθητής γίνεται σχεδόν άχρηστος. Η ευτυχία βασίζεται στην εμπιστοσύνη στον ένδον θεό, στην ορθή εκτίμηση του χρόνου και στην αυτοπαραγνώριση. Να δέχεστε όλα τα ευχάριστα πράγματα που μπορεί να έρθουν σαν παρακαταθήκες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να σκορπίσετε χαρά και μην αποκρούετε την ευτυχία και την ευχαρίστηση που σας προσφέρει η υπηρεσία, θεωρώντας την σαν ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Η οδύνη επέρχεται όταν ο κατώτερος εαυτός επαναστατεί. Ελέγξτε τον κατώτερο αυτό εαυτό, εξαλείψτε την επιθυμία και τα πάντα θα είναι χαρά.

Να έχετε υπομονή. Η καρτερία είναι ένα από τα γνωρίσματα του Εγώ. Το Εγώ επιμένει επειδή γνωρίζει ότι είναι αθάνατο. Η προσωπικότητα αποθαρρύνεται, γιατί γνωρίζει ότι ο χρόνος είναι σύντομος. [77]

 (Αλίκη Μπέιλη, Μύηση, Ανθρώπινη και Ηλιακή, σσ. 75-76)

Δεν υπάρχουν σχόλια: