Δευτέρα 6 Απριλίου 2020


(ΦωτογραφίαDynamic Symbols by Duane Carpenter)

ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΗΣ TETAΡΤΗΣ ΑΚΤΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ «ΩΣ ΕΑΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ


«ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ»

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΚΤΙΝΑ. Είναι η πρώτη απόρρροια της δεύτερης γενιάς που προέρχεται από την τρίτη ακτίνα, έτσι συσχετίζεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο με την ενότητα και τη θέληση. Η θέληση της είναι η θέληση για εναρμόνιση και αυτή είναι η γενική μέθοδος με την οποία η τέταρτη επιλύει τα προβλήματα και τις ατέλειες, εξαλείφοντας την διαταραχή και παράγοντας κάλλος στον κόσμο της εκδήλωσης.
    Τέτοια είναι η παγκόσμια σημασία της τέταρτης λειτουργίας που κατατείνει στην τάξη μέσα από το χάος. Σχετίζεται στενά με το ανθρώπινο βασίλειο, τέταρτο στη φύση του πλανήτη, που συστήνει ένα εξάκτινο αστέρι. 
    Η τέταρτη δεν στέκει, όπως οι άλλες ακτίνες, στην περιφέρεια, κατά τον ομαδικό σχηματισμό, αλλά από τη φύση της στέκει στο κέντρο, το οποίο ποτέ δεν καταλαμβάνει ορατά. Είναι το σημείο της αληθινής αποκρυφιστικής πράξης από το οποίο εξαρτάται η συνύπαρξη της ομάδας, του ομίλου, του έθνους…
    Συλλαμβάνει και πραγματοποιεί το Κάλλος αυτού που η πρώτη ακτίνα θέτει, η δεύτερη κατανοεί και η τρίτη επεξεργάζεται. Είναι ο φύλακας και ο κριτής του κάλλους, του καλού και του δίκαιου. Πιστή και αισθαντική, προσλαμβάνει τα χαρακτηριστικά της, σαν σε καθρέφτη, χωρίς να τα διαταράσσει. Ένας αληθινός Κύριος της Αρμονίας, η τέταρτη συνεχώς φέρει την «εικόνα», το «μοντέλο», το «αρχέτυπο» στην πραγματικότητα. Έτσι μπορεί να βοηθά τη δεύτερη ακτίνα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να την υποκαθιστά (η τέταρτη μπορεί άλλωστε να υποκαταστήσει όλες τις άλλες). Αγαπά το κάλλος και σε αυτό έγκειται η σοφία της.
    Η δραστηριότητα της τέταρτης ακτίνας, τόσο μυστικής και τόσο λεπτοφυούς, δεν περιορίζεται σε μια παθητικότητα αντανάκλασης, καθώς αναζητά συνέχεια τη φωτεινότητα και τη διαύγεια της αντανάκλασης και εξετάζει τα αποτελέσματα με νοημοσύνη. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει την ακάματη προσέγγιση της τελειότητας. Είναι ένα δυναμικό σημείο που ελέγχει και εξετάζει ακατάπαυστα την ισορροπημένη διευθέτηση του όλου. Η ελπίδα και επίσης η αντοχή έναντι του σκοπού (οιοσδήποτε κι αν είναι) εξαρτάται από τη σιωπηλό έργο της. Σε ομαδικό σχηματισμό θα λέγαμε ότι είναι η αόρατη, σιωπηλή, επιλύουσα τις συγκρούσεις «κεραία», η οποία διευθετεί τις σωστές ενέργειες την κατάλληλη στιγμή, σε συμμόρφωση με τις φάσεις και τις διαδικασίες του Σχεδίου και, αυτή που πάντοτε στοχεύει στο Σκοπό.
    Η δράση της ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΑΚΤΙΝΑΣ είναι αδιόρατη επειδή η διαπερατότητά της είναι συνολική και κατά συνέπεια δεν ανθίσταται είτε στο φως είτε στη θέληση των τριών ανώτερων ακτίνων και την ίδια στιγμή, η διπλή της φύση τις αντανακλά και τις αναπαράγει όπως ακριβώς είναι.
Αυτή είναι άλλωστε και η αποστολή της ανθρώπινης φυλής που στέκει μεταξύ Ουρανού και Γης, ισορροπόντας τις δυνάμεις και τις ενέργειες με τη δική της θυσία.
    Σε ομαδικό σχηματισμό η τέταρτη είναι τόσο ντελικάτη και ενεργητική που μπορεί να συγκριθεί και με το «ΧΑΜOΓΕΛΟ» και με το «ΞΙΦΟΣ». 
    Είναι το κέντρο όπου η θέληση και η επίτευξη, το πυρ και η αγάπη, το φως και το όραμα συναντώνται σε μια σύνθεση και ειρήνη: όλες οι εντάσεις παύουν, το μέσα και το έξω εναρμονίζονται και μπορεί κανείς να αντιληφθεί το αληθινό ΟΝ (την αληθινή ύπαρξη).
    Οι ορθές σχέσεις μεταξύ των μερών ενός συνόλου, μεταξύ των οργάνων, μεταξύ των στοιχείων, μεταξύ Πνεύματος και Ύλης είναι και παραμένουν ο μόνος γνωστός τρόπος έκφρασης του κάλλους.
    Η τέταρτη ακτίνα περιφρουρεί αυτήν την παραγωγή και επιβλέπει τις σχέσεις κάθε είδους, επιπέδου, σταδίου εσωτερικού και εξωτερικού.
    Η τέταρτη ακτίνα κατανοεί την έννοια των πραγμάτων και των γεγονότων. Γι αυτό γνωρίζει πώς να εκφράζει το περιεχόμενό τους. 
    Εκτελεί και ερμηνεύει μια «σύνθεση» και δεν την επαναλαμβάνει απλά, χωρίς δημιουργική ικανότητα.
    Σε ομαδικό σχηματισμό η δράση της είναι αυτή του αρχηγού, έστω κι αν αυτό δεν είναι φανερό: αν το έργο προχωρά εύκολα και ευτυχισμένα, αν οι ημερομηνίες και οι τελικές υποχρεώσεις γίνονται σεβαστές, αν όλα ακολουθούν μια τάξη και αρμονία, αυτό οφείλεται στην ενεργό ολοκλήρωση του Αρχέτυπου, στην ικανότητα της τέταρτης να το αναπαράγει, όχι αντιγράφοντάς το, αλλά με ζωντανό πνεύμα. Για την ισορροπημένη εσωτερική της ειρήνη, στην οποία όλες οι συγκρούσεις παύουν, η τέταρτη ακτίνα είναι ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ. 

Από: http://theplanetarysystem.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: