Πέμπτη 16 Απριλίου 2020



ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ

από τα κείμενα της Αλίκης Μπέιλη
Ένα γενικό σχόλιο παρουσιάζεται στο ακόλουθο απόσπασμα σχετικά τις επιδημίες και τη σχέση τους με την κατάσταση της αιθερικής ουσίας του πλανήτη:
«Οι ομαδικές ασθένειες και η εξάπλωση των κάθε είδους επιδημιών στις μάζες εδράζονται σε κάποια κατάσταση της αιθερικής ουσίας του πλανήτη. Αυτές οι ασθένειες που είναι γενικές, εθνικές, φυλετικές και πλανητικές βρίσκουν το δρόμο τους στο άτομο μέσω του αιθερικού του σώματος, αλλά δεν είναι τόσο προσωπικές στις συνέπειές τους». Εσωτερική Θεραπευτική (ΕΘ), σ. 25
Η Πνευματική Ιεραρχία είναι σε θέση να παίξει ρόλο στον έλεγχο των επιδημιών ως ένα βαθμό, ανάλογα με μία ευρεία κλίμακα παραγόντων όπως είναι το κάρμα και η ελεύθερη θέληση της ανθρωπότητας.
«Υπάρχει επίσης […] ένα μυστικό […] που σχετίζεται με τις επτά ακτίνες όπως εκφράζονται στο ανθρώπινο βασίλειο· η γνώση του μυστικού αυτού επιτρέπει στο Διδάσκαλο να ελέγχει τις επιδημίες και τις εξαπλωμένες ασθένειες· αυτό δε σας αφορά σήμερα. Συμπτωματικά η σχετική απαλλαγή από τις μάστιγες και τις επιδημίες που συνήθως ακολουθούν έναν πόλεμο, οφείλεται μερικά στη χρήση της επταπλής αυτής γνώσης από την Ιεραρχία και στην επιστημονική γνώση της ίδιας της ανθρωπότητας». (ΕΘ, σ. 598)
Παρόλο που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ως ποιο σημείο η Πνευματική Ιεραρχία μπορεί να ασκήσει έλεγχο σε αυτήν την επιδημία, μας δίνει μια σχετική ανακούφιση να γνωρίζουμε ότι αυτό συμπορεύεται με την ανθρωπότητα όσο το επιτρέπει ο πνευματικός νόμος. Εντούτοις, τα ίδια τα μέλη της Ιεραρχίας βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία εκμάθησης των μυστικών της φύσης συμπεριλαμβανομένου εκείνου του μυστικού που αναφέρεται στο ανωτέρω απόσπασμα:
«[…] υπάρχουν δύο ιεραρχικοί αξιωματούχοι –ο Μαχατσόχαν και ο Αντιπρόσωπός Του επί της έβδομης ακτίνας– οι Οποίοι κατέχουν σήμερα αυτό το μυστικό στην ολότητά του και υποβοηθούνται από πέντε άλλους Διδασκάλους στην εφαρμογή της αποκτηθείσας γνώσης. Οι πέντε αυτοί Διδάσκαλοι εργάζονται κυρίως με τη ντεβαϊκή εξέλιξη κι αυτή, όπως ξέρετε, συνδέεται με τη μορφή και στην ιδιαίτερη αυτή περίπτωση με τους θεραπευτές ντέβα. Τα επτά αυτά Μέλη της Ιεραρχίας βοηθούνται με τη σειρά Τους από έναν από τους Βούδδες Δράσης κι επίσης απ’ τον αντιπρόσωπο του Πνεύματος της Γης. Έτσι έχετε πάλι τους δύο, τους πέντε και κατόπιν τους επτά – μια διαφορετική αρίθμηση η οποία αθροιστικά ισούται με το εννέα που είναι ο αριθμός της μύησης. Η αριθμητική αυτή σχέση φέρνει τον άνθρωπο στο σημείο όπου “μυείται στο βασίλειο της τελειότητας και δε γνωρίζει πια οδύνες ή πόνους και ο νους του εκτρέπεται έτσι από εκείνο που είναι κάτω σ’ εκείνο που είναι πάνω”.
Ανέφερα αυτή τη φάση της σχέσης του ανθρώπινου γένους με το θέμα της υγείας για να σας δείξω πόσο λεπτοφυή κι εσωτερικά είναι τα ζητήματα με τα οποία ασχολούμαστε κι έτσι να δώσω στον ασθενή ατομικά μια αίσθηση αναλογίας όσον αφορά τις σωματικές του ασθένειες ή ακόμη και το θάνατό του». (ΕΘ, σ. 598-9)
Κάποιοι μυημένοι θεραπευτές εργάζονται με τις επιδημίες:  [...]
συνέχεια στο https://www.lucistrust.org/el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: