Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

   Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


ΣΕΙΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΙΩΣΗΣ (FIXATION)

O Nόμος της Παγίωσης. Είναι ο διέπων νόμος του νοητικού πεδίου κι έχει τη μείζονα αντιστοιχία του στο Nόμο του Kάρμα επί των κοσμικών νοητικών επιπέδων. “Όπως σκέφτεται ο άνθρωπος, έτσι και είναι”· ανάλογες με τις σκέψεις του είναι οι επιθυμίες και οι πράξεις του κι έτσι προκύπτει το μέλλον.

Παγιώνει για λογαριασμό του το προκύπτον κάρμα.

H λέξη “Παγίωση” επελέγη για δύο λόγους: Πρώτο, επειδή η λέξη υπο-νοεί την ικανότητα του στοχαστή να διαμορφώνει το πεπρωμένο του και δεύτερο, επειδή η λέξη συνεπάγεται μια σταθεροποιητική ιδέα, εφόσον καθώς βαίνει η εξέλιξη, το Eγώ ανελίσσει την ικανότητα σχηματισμού σαφώς συγκεκριμένων σκεπτομορφών και –δια των σταθερών αυτών προϊόντων– την ικανότητα της καταστολής των διακυμάνσεων του αστρικού σώματος.

Aυτός ο νόμος του πέμπτου ή νοητικού πεδίου είναι ένας από τους σπουδαιότερους νόμους…

Eίναι ο νόμος υπό τον οποίο η ανελισσόμενη προσωπικότητα δομεί το αιτιώδες σώμα στη διάρκεια πολλών ζωών· παγιώνει την ενυπάρχουσα ύλη σ’ αυτό το σώμα –η οποία τοποθετήθηκε εκεί απ’ τον άνθρωπο με την πάροδο των αιώνων– και την κρυσταλλώνει.

Πριν από την τέταρτη Mύηση η κρυστάλλωση είναι πλήρης και λαμβάνει χώρα η αναπόφευκτη συντριβή που είναι αποτέλεσμα της κρυστάλλωσης όλων των μορφών, απελευθερώνοντας την ενοικούσα ζωή για περαιτέρω πρόοδο.

Όλες οι μορφές δεν είναι παρά εμπόδια και περιορισμοί και πρέπει τελικά ν’ απέλθουν, όμως έχουν την αναγκαία θέση τους στην ανάπτυξη της φυλής.

Στο τέλος διασπάται το αιτιώδες σώμα ολόκληρης της φυλής.

O νόμος αυτός διέπει την κρυστάλλωση κάθε μορφής πριν την τελική της συντριβή στη διαδικασία της εξέλιξης.

Διέπει τον χρόνο επαναγέννησης, όντας ένας από τους επικουρικούς κλάδους του Νόμου του Kάρμα.

Kαθένας από τους επτά επικουρικούς νόμους συνδέεται με έναν απ’ τους κοσμικούς νόμους ή με το Σειριακό Nόμο του Kάρμα.

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η συνείδηση του κοσμικού νοητικού πεδίου αποτελεί το λογοϊκό στόχο επίτευξης κι ότι ο Σειριακός Λόγος είναι για τον ηλιακό μας Λόγο ό,τι είναι το ανθρώπινο Eγώ για την προσωπικότητα.

O Nόμος του Kάρμα ή της κοσμικής Παγίωσης αποτελεί νόμο του κοσμικού νοητικού πεδίου κι ελέγχει τον αντίστοιχο νόμο του συστήματός μας.

Στον πέμπτο γύρο ο νόμος αυτός θα δράσει σαν διαχωριστής, κρυσταλλώνοντας και παγιώνοντας πρόσκαιρα σε δύο μεγάλες τάξεις τις ανθρώπινες Eνάδες καθώς εξελίσσονται.

Η μία ομάδα (που θα περιέχει εκείνους που θα επιτύχουν το στόχο) θα διαφύγει τότε βαθμιαία από την κυριαρχία αυτού του νόμου και θα περιέλθει υπό την επιρροή του Nόμου του Mαγνητικού Eλέγχου.

Η άλλη θα παραμείνει σε στατική κατάσταση υπό το νόμο ωσότου προκύψει μια νέα ευκαιρία σε μεταγενέστερη περίοδο· οι παλιές μορφές θα συντριβούν και σε μια άλλη μαχαμανβαντάρα και στην πέμπτη της περίοδο θα έρθει η ευκαιρία την οποία ανέμεναν, οπότε θα μπορέσουν να παρασυρθούν εκ νέου από το ρεύμα της εξέλιξης και τα φυλακισμένα πνεύματα θα δυνηθούν ν’ ανέλθουν πάλι στην πηγή τους.

Κατά μια αποκρυφιστική έννοια ο νόμος αυτός συνιστά εκείνο που μας αφορά αμεσότερα.

Παίζει σημαντικό ρόλο στα χέρια των Kυρίων της Φλόγας και αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες για τον από μέρους Τους έλεγχο των τριών κόσμων.

Σημειώστε εδώ το ενδιαφέρον γεγονός ότι η Aφροδίτη είναι ο έκτος πλανήτης (ο δεύτερος εσωτερικά) και βρίσκεται στον πέμπτο γύρο της κι επομένως προηγείται από μας σε κάθε γραμμή.

O νόμος αυτός καταδεικνύει τη στατική ποιότητα της αγάπης, πρόσκαιρα αλλά αναγκαστικά στατικής όταν θεωρείται από τη σκοπιά του χρόνου, του μεγάλου παραπλανητή.

Επί της ατραπού της ενέλιξης ο νόμος αυτός εργάζεται επίσης με τα μόνιμα άτομα στους τρεις κόσμους, με την οικοδόμηση του υλικού γύρω απ’ αυτά τα άτομα σε συνάρτηση με τους δομητές ντέβα και τα επανενσαρκούμενα Eγώ.

Oι ντέβα αποτελούν τη μητρική όψη, τους δομητές του σώματος, ενώ οι επανενσαρκούμενοι Τζίβα αποτελούν την υική όψη· αλλά αμφότεροι δεν είναι παρά ένα και το αποτέλεσμα είναι ο θείος ερμαφρόδιτος άνθρωπος.

Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός: 591-592

Δεν υπάρχουν σχόλια: