Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

   Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


ΣΕΙΡΙΟΣ & ΙΧΘΥΣ

Ο Σείριος εισρέει στην πλανητική μας ζωή, σύμφωνα με τον Διδάσκαλο Θιβετανό, μέσω έξι αστερισμών και μέσω 6 πλανητών και μέσω μιας όψης του ίδιου του Ήλιου. Οι έξι αστερισμοί και πλανήτες που μεταφέρουν Την Σειριακή ενέργεια και επιρροή είναι: Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Σκορπιός, Αιγόκερως και Ιχθείς.

Οι πλανήτες είναι: Ερμής, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας.

Ο μέγας Ιχθύς που αλιεύεται και δίδεται ως παράδειγμα προς μίμηση, ν΄ αφήνουμε τα μικρά ψάρια και να διαλέγουμε χωρίς σκέψη τον έναν και μόνο μέγα ιχθύ.

Ο Κάλλιχθυς –ο μέγας και καλός Ιχθύς που ταυτίζεται με το ένα και μοναδικό μαργαριτάρι– μαργαρίτη, που ξεχωρίζει όπως ο ένας, ο μέγας Ιχθύς ανάμεσα στους πολλούς ιχθύες.

Ο Ιχθύς με την έννοια του  κινούμενου προς θυσία, ή αυτού που φτάνει μαινόμενος, φουσκωμένος, ή αυτός που φθάνει συρίζοντας, ή φυσώντας δυνατά, ή κλαίγοντας με οδυρμό, θρήνο και γοώντας…

Ο Ιχθύς  ως σύμβολο του Βάκχου ή τον βούκερω 'Ιακχου (κατα τον  Στράβωνα στα Γεωγραφικά του) ταυτίζεται όχι μόνο με τον ίδιο τον Διόνυσο-Βάκχο αλλά και  τον ιερέα του Διονύσου αλλά και  τον Κλάδο  – γνωστό στις τελετές, τον θύρσο, το Κωνάριο, το κουκουνάρι στην κορυφή του κλάδου.

Ο Ιχθύς ως υιός της Αφροδίτης και ως Έρως, ο μέγας Δαίμων, ο Απεσταλμένος ο ουράνιος, ο ιερός και  ερωτικός, ο ανήκων στον έρωτα,  (στην έσω+ροή)    γεννημένος συγχρόνως,  και μαζί  με την Αφροδίτη. Ο Άδωνης, κατά τον Ερατοσθένη.

Ο Ιχθύς ως σύμβολο του μίσους –κατά τους Αιγυπτίους– γιατί προέρχεται από την θάλασσα και θεωρούν αυτήν ως μιασμένη, από τον αφρό του Τυφώνος ή το δάκρυ του Κρόνου.

ΙΧΘΥΣ = ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ,

= ΓΑΛΑΚΤΟΔΟΧΟΝ δοχείο,

= ΗΓΗΤΩΡ (ηγήτωρ, ή αγήτωρ, αρχηγός, οδηγός, ηγέτης, ηγεμών, ηγεμόνας, αρχηγός στρατού, άρχοντας, κυβερνήτης),

= ΘΥΝΝΟΣΚΟΠΟΣ (θυννοσκόπος, επίθετο του Ποσειδώνα, του Ερμή και του Ηρακλή),

= ΙΘΥΩ (ιθύω, τρέχω ίσια το δρόμο μου, πορεύομαι σε ευθεία πορεία, πάω κατευθείαν, ορμώ κατευθείαν, κινούμαι ίσια κατεπάνω, σπεύδω, επιμελούμαι, καταγίνομαι με προθυμία, επιχειρώ με έντονη προσπάθεια, πέφτω με τα μούτρα σε κάτι, ετοιμάζω κάτι, επιθυμώ, εύχομαι),

= ΚΟΣΜΟΠΛΑΣΤΗΣ,

= ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ (νεφεληγερέτης, επίθετο του Διός),

= ΠΑΙΗΩΝΟΣ (Παιήων, γιατρός των θεών, Απόλλωνας),

=  ΠΑΥΣΤΗΡΙΟΝ (παυστήριος, κατάλληλος να σταματά ή να καταπραΰνει, καθησυχαστικός, καταπραϋντικός, παυστικός – Φαυστήριος, επίθετο του Διονύσου),

 = ΠΕΝΤΑΣΥΛΛΑΒΟΝ,

=  ΠΟΣΕΙΔΩΝ,

=  ΣΩΘΙΣ (Σώθις, Ίσις, Αστροκύων, αστήρ Κυνός, Σείριος, Σώθις είναι η ελληνική απόδοση του αιγυπτιακού ονόματος Σεπτ, που σημαίνει εγκυμοσύνη ή το κυείν, δηλαδή, Σεπτ - Σώθις - Σείριος Κύνας. Πρόκειται για την ονομασία του άστρου του Κυνός, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Άνθεια - Αθηνά - Ίσιδα

= ΕΙΣ ΑΣΤΗΡ ΣΕΙΡΙΟΣ,

= ΙΣΙΔΑ ΣΥΝΟΔΟΣ,

= Ο ΛΟΓΟΣ ΕΚ ΠΑΤΡΟΣ (Ο Χριστός ως υιός και Λόγος του Θεού),

= ΤΟ ΩΜΕΓΑ

 

Πηγές

Α.Α.Μπέιλη, «Εσωτέρα Αστρολογία»

Maureen Richmond

https://www.facebook.com/notes/esoteric-astrology-wisdom-retreat-center/esoteric-astrology-papers-by-maureen-richmond/2690001451107651/

Κείμενα Αταργάτιδος - http://ellinikiglossa-lexarithmoi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: