Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ, 

ΠΕΜΠΤΗ 22/12/, ΩΡΑ 21.00

Έχει ενδιαφέρον να μελετήσουμε τα τρία ζώδια που παριστάνονται με κερασφόρα ζώα: Τον Κριό με τα στριφογυριστά κέρατα που δηλώνουν την κάθοδο σε εκδήλωση, τον ενελικτικό κύκλο και την εμπειρία του Θεμελιώδη Σταυρού καθώς εκφράζει τη θέληση-για-εκδήλωση του Θεού. Τον Ταύρο με τα υψωμένα κέρατα κι έναν κύκλο από κάτω, που εικονίζει την ώθηση του ανθρώπου, του Ταύρου του Θεού, προς το στόχο της φώτισης και της ανάδυσης της ψυχής απ’ τα δεσμά, ενώ τα δύο κέρατα (δυαδικότητα) περιφρουρούν τον “οφθαλμό του φωτός” στο κέντρο του μετώπου του Ταύρου· είναι “ο απλούς οφθαλμός” της Καινής Διαθήκης, με τον οποίο “όλο το σώμα φωτεινόν έσται”. Τέλος, τον Aιγόκερω που συνδέεται ιδιαίτερα και στενά με τον Κριό, αλλά κρύβει (σαν εσωτερική κάλυψη) το συμβολισμό του Μονόκερου στον οποίο τα κέρατα κι ο απλός οφθαλμός συγχωνεύθηκαν και εικονίζονται με το μακρύ ευθύ κέρας του μονόκερου στο κέντρο του μετώπου.

Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται το διπλό μυστήριο του Λέοντα, γιατί ο Λέων αποτελεί – όσον αφορά την ανθρωπότητα – το κλειδί ολόκληρου του ζωδιακού και γύρω από τον αστερισμό του Λέοντα βρίσκονται δύο μεγάλα μυστήρια:

1. Το μυστήριο της Σφίγγας, που συνδέεται με τη σχέση Λέοντα και Παρθένου και σχετίζεται με το μυστικό των ηλιακών Αγγέλων. Δεν πρόκειται για το μυστήριο της ψυχής και της μορφής, αλλά για το μυστήριο του ανώτερου και του κατώτερου νου και της μεταξύ τους σχέσης.

2. Το μυστήριο του Λέοντα και του Μονόκερου. Αυτό το μυστικό διατηρείται στο αρχαίο παιδικό ποίημα για “το λιοντάρι και το μονόκερω που ανέβαιναν στην πόλη” και περιέχει με ιδιάζοντα τρόπο το μυστικό της μύησης και την “άνοδο” του ανθρώπινου όντος στην πύλη εισόδου της Ιεραρχίας, καθώς και τη “μυστική ανύψωση” της οποίας το κλειδί κρατά ο Τεκτονισμός. Αναφέρεται στην ανάδυση της συνείδησης του μυημένου (λευκής και προσηλωμένης) και στην ήττα του βασιλιά των θηρίων (της προσωπικότητας), που οδηγεί στο θρίαμβο της ομαδικής και παγκόσμιας συνείδησης, της ανιδιοτέλειας και της φώτισης πάνω στην αυτοσυνείδηση και την ιδιοτέλεια. Στην ορθή απόδοση του αρχαίου αυτού μύθου ο βασιλιάς των θηρίων τυφλώνεται και φονεύεται από το μονόκερω που διατρυπά με το μακρύ του κέρατο τον οφθαλμό και την καρδιά του.

Το σύμβολο αυτού του ζωδίου σκόπιμα δεν αποκρυπτογραφήθηκε. Μερικές φορές αποκαλείται η “υπογραφή του Θεού”. Δεν πρέπει να προσπαθήσω να σας το ερμηνεύσω, τόσο γιατί ποτέ δε σχεδιάστηκε σωστά, όσο και γιατί η ορθή περιγραφή του και η ικανότητα του μυημένου να το εικονίσει, προκαλεί μια εισροή δύναμης που δε θα ήταν επιθυμητή, εκτός κι αν προηγηθεί κατάλληλη προετοιμασία και κατανόηση. Είναι πολύ πιο ισχυρό απ’ το πεντάγωνο κι αφήνει το μυημένο “απροστάτευτο”.

(Εσωτέρα Αστρολογία, Αλίκη Μπέιλη, σελίδες 154-5)


Δεν υπάρχουν σχόλια: