Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

 

Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

και ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ   

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης 




   Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο   Η Λ Ι Ο Σ Τ Α Σ Ι Ο  2 0 2 2   

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο για το Βόρειο Ημισφαίριο, ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου , ώρα για την Ελλάδα 23.47.

Ο όρος Ηλιοστάσιο ετυμολογικά προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων Ηλιος + στάση που σημαίνει ότι «ο ήλιος στέκεται ακίνητος», υφίσταται λοιπόν μια φαινομενική στάση του ηλίου που κρατά τρεις (3) μέρες, οπότε και η χρονική διαφορά μεταξύ ημέρας και νύκτας.

Σε αυτήν την φαινομενική στάση  του ήλιου, καθώς ο χρόνος αποτελεί μιαν απάτη κι η μετάπτωση των ισημεριών και συνακόλουθα όλου του κύκλου θεωρείται ένα επιβεβαιωμένο αστροφυσικό γεγονός, ο μυούμενος ΣΤΕΚΕΙ.

Μας φέρνει στον νου την Βεβαίωση του Μαθητή:

Είμαι ένα σημείο φωτός μέσα σ' ένα μεγαλύτερο Φως.

Είμαι ένα νήμα στοργικής ενέργειας μέσα στο ρεύμα της θείας Αγάπης.
Είμαι ένα σημείο θυσιαστικού Πυρός, εστιασμένο στην πύρινη Θέληση του Θεού.

Και έτσι στέκω.

Είμαι ένας δρόμος τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να βαδίσουν.
Είμαι μια πηγή δύναμης που τους επιτρέπει να στέκουν.
Είμαι μια δέσμη φωτός που φέγγει στο δρόμο τους.

Και έτσι στέκω.

Και στέκοντας, γυρίζω
Και βαδίζω κατ’ αυτόν τον τρόπο τους δρόμους των ανθρώπων
Γνωρίζοντας τους δρόμους του Θεού.

Και έτσι στέκω.

Οι τροπές του Ήλιου είναι οι Θύρες της Μύησης.

ΕΚΕΙ Ο ΜΥΗΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΕΚΕΙ. Κάνει μιαν παύση, όπως και σε κάθε διάλειμμα και ενοράται.

Η Μεγάλη ευθυγράμμιση της Γης και του Ήλιου σηματοδοτεί αυτά τα τέσσερα  σημεία που ενεργοποιούν τον άξονα ΑΙΓΟΚΕΡΩ-ΚΑΡΚΙΝΟΥ για τα ηλιοστάσια και τον άξονα ΖΥΓΟΥ-ΚΡΙΟΥ για τις ισημερίες.

Τα Ηλιοστάσια αντιστοιχούν στο Κατώτερο (Χειμερινό) και στο Ανώτερο (Θερινό) Διάλλειμα του διαλογιστικού μας έτους. Στο Κατώτερο Διάλειμμα που αντιστοιχεί επίσης στην φάση της Νέας Σελήνης επισυμβαίνει η ευθυγράμμιση ΝΟΥ-ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. Έχει προηγηθεί το Ανώτερο Διάλλειμα, που αντιστοιχεί επίσης με την Πανσέληνο, κι όπου έχει πραγματοποιηθεί η ευθυγράμμιση ΨΥΧΗ-ΝΟΥΣ-ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. (το επισυναπτόμενο σχεδιάγραμμα θα διευκρινίσει καλύτερα τα παραπάνω.)



Οι 4 τροπές του Ήλιου αποτελούν  ‘στιγμές’ (χρόνος) και ‘σημεία’ (χώρος) μύησης από τα αρχαιότερα χρόνια.

Κατά την Καββαλά αποκαλύπτουν την ιστορική εξέλιξη της Μητέρας Γης με τα 4 γνωστά στοιχεία Γη,Υδωρ,Αέρας,Πυρ να αντιστοιχούν στις 4 εποχές Φθινόπωρο η Γη,Χειμώνας το Υδωρ, Άνοιξη ο αέρας και Πυρ το Θέρος. Τα στοιχεία αυτά απεκάλυπταν την διαφορετική σύσταση της Γης που υπέστη 4 συνολικά μεταμορφώσεις, που καθόρισαν και το τελικό σχήμα του πλανήτη.

Τα ελληνικά μυστήρια απεκάλυπταν ότι μετά την διαμορφωσή της Γης, των κινήσεων και την σύσταση των μορφών στην επιφάνειά της παρήχθη με την συνδρομή του Θείου Ήλιου η Ψυχή της Γης η Περσεφόνη.

Οι Ορφικοί τελούσαν 4 μυήσεις κατ `έτος. Η πρώτη κατά την Φθινοπωρινή Ισημερία, όπου υποδέχονταν τους νεοεισερχόμενους. Τιμάτο η Κόρη Πρωτογόνη, η Φύση. Αυτήν διεξέρχεται και το έργο του Πλάτωνα Τίμαιος.

Η δεύτερη, κατά την χειμερινή τροπή του Ήλιου, εορτάζονταν η πορεία του υποψήφιου προς το Φως και η Γέννηση του Βράχμα, του Ίακχου , του Ιησού, του Μίθρα, του Ώρου, του Απόλλωνα, του Διόνυσου και όλων των «χρηστών» Υιών του Θεού. Σε αυτόν τον βαθμό εικονίζεται η εμφάνιση της ψυχής του ανθρώπου.

Η Εαρινή τροπή του Ήλιου αντιστοιχεί στην Ανάσταση.

Κατά το Θερινό Ηλιοστάσιο εορτάζονταν η  τέλεια θέωση της Ψυχής και  η πορεία του Τέλειου Μύστη προς τα Μακάρια (Μάκαρες/κροκόδειλοι/Αιγόκερως) πεδία.

Ας ταξιδέψουμε λοιπόν  δια του μύθου προς τον Ήλιο της Μύησης, τον ξανθό βασιλιά και τα Ηλιοστάσιά του.

Αυτός λοιπόν  ο Ύψιστος και Υπερυψωμένος , κατά τον Ιάμβλιχο, είναι το ίδιο το πυρ, η φωτιά και η φλόγα. To CH (Τσι) από το οποίο   η ιαπετική ρίζα CHEVEL και η λέξη CHELIOS, πριν το βαθύ CH να γίνει δασύ πνεύμα, μας άφησε το Σέλας, την θεία λαμπρή φλόγα του Πυρός. Από αυτήν, γεννήθηκε η Σελήνη στον Ουρανό και οι Σελλοί στην Γη, οι πρώτοι κάτοικοι της Δωδώνης, εκεί όπου προσάραξε η Κιβωτός του Δευκαλίωνος, σύμφωνα με τον μύθο. Οι Σελλοί, οι Chellines ή Έλληνες που εκ τούτου ονομάζονται ‘τέκνα φωτός’. Σύμφωνα με την παραπάνω ανάγνωση, η χώρα που ονομάζεται Ελλάς=λάας του Έλιου=γη ή πέτρα (λαας) του Ήλιου. Αυτός λοιπόν είναι ο CHELIOS-Solius , Ηέλιος-Άλιος-Ήλιος, ο λατινικός Sol, Soleil, Sun, Sohne που σαν άρχοντας του Ουρανού και του Φωτός, είναι όπως και όλοι οι βασιλιάδες ΜΟΝΟΣ= Solus.

Πατέρας του, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία είναι ο Τιτάνας ΥΠΕΡΙΩΝ=υπερ Ίων-κι αυτός Ήλιος, ο Ήλιος Σείριος.Μητέρα του η ευρυ φάως-φως , η Τιτανίδα Ευρυφάεσσα ή Θεία. Αδελφές του είναι η Ηώ=η ροδοδάκτυλη, κροκοπέταλη αυγή και η Σελήνη, που φυλάει την θέση του αδελφού της στο στερέωμα. Το σπίτι Του βρίσκεται στα Ηλύσια ή Μακάρια πεδία. Κάθε πρωί ζεύει στο χρυσαφένιο άρμα του 4 άλογα, όπως 4 είναι και τα στοιχεία της φύσης, αλλά και 4 είναι οι τροπές του Ήλιου μέσα στο έτος. Τα χρώματα των αλόγων είναι αντίστοιχα και τα αποκαλύπτουν τα ονόματα: Αιθίοπας ή Ερυθραίος, Εώος ή Ξάνθος, Βρόντη ή Πυρόει και Στερόπης ή Φλεγόμενος. Εκκινούν από το παλάτι των Ηλυσίων, στην Ιωνία  Γη και φτάνουν ως τα πέρατα του Ωκεανού.

Στο θερινό Ηλιοστάσιο ο Ήλιος απολαμβάνει την μεγαλύτερη δόξα Του κι εμείς εορτάζουμε το κλέος του, τον Ήλιο Κλήδονα, τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Τότε ο Κύριος Ιησούς, μέσω του Χριστού, βαπτίζεται και από  εκεί εκκινεί η Αποστολή του.

Kατά το χειμερινό Ηλιοστάσιο εορτάζεται το άλλο πρόσωπο του Ιανού, ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής,  ο ουρανοφάντορ και μυστολέκτας των αρρήτων. Αυτός που αντικρύζει τον Κύριο στον σαρκικό Του Θάνατο, καθώς στον Θείο δεν υπάρχει θάνατος.

Την περίοδο αυτή  προσπαθήστε να αποκτήσετε επίγνωση αυτού που έχει προβάλλει στη συνείδησή σας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, από την Φθινοπωρινή Ισημερία έως  το Ηλιοστάσιο. Δημιουργείστε ένα σύμβολο, μια σπερματική σκέψη, μια εικόνα που θα συμβολίζει την ποιότητα που έχει προβάλλει στη συνείδησή σας το τελευταίο τρίμηνο. Αποφασίστε κατά πόσο είστε αποφασισμένοι να επιτρέψτε στην ποιότητα αυτή να ριζώσει στη ζωή της  ψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: