Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ - Πέμπτη 11/8 στις 21.00 

(Ακριβής ώρα 12/8 στις 04.35 – Είναι η στιγμή του έτους που οι Σειριακές ενέργειες είναι άπλετα διαθέσιμες και μέσω της Ιεραρχίας μπορεί να γίνει επαφή και να διανοίξουμε τον αγωγό)

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΛΕΟΝΤΑ/ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΩΝ ΗΛΙΩΝ, ΣΕΙΡΙΟ

 Στον αληθινά αναπτυγμένο αυτοσυνείδητο άνθρωπο δεν υπάρχει μόνο διεύθυνση, σκοπός και σχέδιο, αλλά και μια συνείδηση του ενεργού πράκτορα του σχεδίου και της δράσης. Συλλογιστείτε το αυτό. (ΕΑ:288-9)

Ο Αύγουστος που κυβερνάται από το Λέοντα, είναι ο μήνας του άστρου του Κυνός ή του Σειρίου, φέρνοντας έτσι σε στενή σχέση το Σείριο με το Λέοντα. Ο Λέων κυβερνάται με κοσμική έννοια (κι εντελώς ξέχωρα από το ηλιακό μας σύστημα) από το Σείριο. Ο Σείριος είναι ο οίκος της μείζονος εκείνης Στοάς στην οποία εισάγει τον άνθρωπο η πέμπτη μύηση και τον εισάγει σαν ταπεινό μαθητή. Αργότερα όταν ιδρυθεί και λειτουργήσει η νέα παγκόσμια θρησκεία, θα βρούμε ότι το μεγάλο μηνιαίο φεστιβάλ του Αυγούστου, που γίνεται τον καιρό της πανσελήνου, θα είναι αφιερωμένο στην επίτευξη επαφής με τη Σειριακή δύναμη μέσω της Ιεραρχίας. Κάθε μήνας του χρόνου θα αφιερωθεί αργότερα (μέσω ακριβούς αστρολογικής και αστρονομικής γνώσης) στον αστερισμό των ουρανών που κυβερνά τον ιδιαίτερο μήνα, όπως ο Σείριος κυβερνά το Λέοντα. Αυτό θα το διευκρινίσω αργότερα στα κείμενα που θα γραφούν σχετικά με τις νέες “Προσεγγίσεις” στην πνευματική πραγματικότητα.

Σ’ αυτό το σημείο έρχεται πάλι ο Ερμής στη συζήτησή μας κι έτσι έχετε το σχηματισμό μιας εσωτερικής τετράδας που επηρεάζει ισχυρά την κύρια τετράδα του ανθρώπου – πνεύμα, ψυχή, νου κι εγκέφαλο. Αυτή η ενέργεια επιφέρει μια αλληλοσχέτιση και μια εσώτερη αφύπνιση που ετοιμάζει το ζηλωτή για μύηση. Η ανώτερη τετράδα είναι Σείριος-Λέων-Ερμής-Κρόνος. Συνεπώς έχετε:

Σείριος                        Λέων                             Ερμής                      Κρόνος

Πνεύμα...................... Ψυχή............................ Νους....................... Εγκέφαλος.

Ζωή........................... Ποιότητα...................... Φώτιση ................... Εμφάνιση.

Εισπνοή..................... Διάλειμμα.................... Εκπνοή.................... Διάλειμμα. [300]

Ο παραπάνω πίνακας σας δίνει το κλειδί για τη βασική πραγματικότητα και αναγκαιότητα του διαλογισμού όπως εφαρμόζεται από το μαθητή και το μυημένο. Αυτό μπορεί να μη σας είναι φανερό με την πρώτη ματιά και δεν πρόκειται να επεκτείνω περαιτέρω αυτές τις εισηγήσεις, αλλά ο κατευθυνόμενος στοχασμός του φωτισμένου νου μπορεί να σας φέρει με τον καιρό τη διόραση. Η επιρροή του Σειρίου δε γίνεται συνειδητά αισθητή μέχρι την τρίτη μύηση όταν η αληθινή φύση της όψης πνεύμα αρχίζει να χαράζει πάνω στην απελευθερωμένη, ενορατική αντίληψη του μυημένου. Για τον προχωρημένο μυημένο σ’ αυτό το ζώδιο και μετά την τρίτη μύηση ο Σείριος γίνεται ένας κύριος ζωικός παράγοντας. Αρχίζει ν’ ανταποκρίνεται στον κραδασμό του, επειδή πλέον κυβερνά τον Ήλιο και τη Σελήνη κι ελέγχει τους δύο αυτούς πλανήτες, γιατί αυτό έγιναν ο Ήλιος και η Σελήνη γι’ αυτόν – απλώς πλανήτες που πρέπει να κυβερνηθούν. Είναι ένα μεγάλο μυστήριο κι εγώ απλώς αναφέρω το γεγονός. Τώρα ο Σείριος, ο Λέων, ο Ήλιος, η Σελήνη κι ο Ερμής είναι οι επιδράσεις με τις οποίες σχετίζεται ο μυημένος. Οι επιδράσεις του Σειρίου, που είναι τρεις, εστιάζονται στο Bασιλίσκο ο οποίος, όπως γνωρίζετε, είναι ένα αστέρι πρώτου μεγέθους και συχνά αποκαλείται “καρδιά του Λέοντα”. Κρύβεται περισσότερος πραγματικός αποκρυφισμός στα ονόματα που δόθηκαν στα διάφορα αστέρια από τους αστρονόμους ανά τους αιώνες απ’ ό,τι έγινε ως τώρα αντιληπτό κι εδώ έχετε μια τέτοια περίπτωση.

Θα σας είναι φανερό (αν αφιερώσετε λίγη σκέψη) ότι καθώς ο Ήλιος καλύπτει τον Ποσειδώνα, προκαλεί ένα δυναμικό αποτέλεσμα στην προσωπικότητα, που συμβολίζεται για μας εδώ με το αστρικό σώμα, ενώ ο Ουρανός (που καλύπτεται επίσης από τον Ήλιο) συμβολίζει το αποτέλεσμα της ψυχής πάνω στην προσωπικότητα. Απ’ όπου και η δραστηριότητα της έβδομης ακτίνας η οποία – από μια σκοπιά – είναι η κατώτατη όψη της πρώτης ακτίνας. Απ’ όπου κι έχετε επίσης την υποκείμενη ιδέα της: [301]

1.  Αφύπνισης της προσωπικότητας στον ψυχικό έλεγχο κι επαφή με μια αληθινή έκφραση τελικά στους τρεις κόσμους της ψυχικής θέλησης, επιθυμίας και πρόθεσης.

2.  Αφύπνισης του έβδομου κέντρου, του κέντρου στη βάση της σπονδυλικής στήλης, από την ψυχή που εργάζεται δια του πρώτου ή ανώτατου κεφαλικού κέντρου και προκαλεί (σαν συνέπεια) την προς τα πάνω κίνηση του κουνταλινικού πυρός. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί συγχώνευση με τις ανώτερες δυνάμεις. Όταν συμβεί αυτή, τα τρία κύρια κέντρα στο σώμα είναι:

                   Κεφάλι                                       Καρδιά                  Βάση Σπονδυλικής Στήλης

.... Κεντρικός πνευματικός Ήλιος........ Καρδιά του Ηλίου............ Φυσικός Ήλιος.

.... Σείριος............................................. Ερμής................................ Κρόνος.

.... Ήλιος............................................... Ουρανός............................ Ποσειδών.

Καθώς η παραπάνω ευθυγράμμιση αντιστοιχεί σε ένα πολύ υψηλό στάδιο μύησης, δε θα σας είναι δυνατό να συλλάβετε όλες τις σημασίες, αλλά αρκετά μπορεί να είναι φανερά για ν’ αποκαλύψουν το υποκείμενο θέμα και το σκοπό του μεγάλου έργου.

Όταν συνέβη η ατομικοποίηση, ήταν ενεργά αρκετά κύρια τρίγωνα δύναμης και οι “Λέοντες, οι θείες και καστανόξανθες Φλόγες” ήρθαν σε ύπαρξη κι έτσι η ανθρωπότητα έφτασε στον πλανήτη. Θα θίξω εδώ σύντομα ένα άλλο τρίγωνο: τον Ήλιο (δεύτερη ακτίνα), το Δία (δεύτερη ακτίνα) και την Αφροδίτη (πέμπτη ακτίνα). Θα σας είναι φανερό ότι εδώ έχουμε μια άλλη σφαίρα επιρροής μεγάλης σπουδαιότητας, που κυβερνάται από το Λέοντα. Είναι ένα τρίγωνο στο οποίο αναφέρεται η Ε.Π.Μπ. στη Μυστική Δοξασία, του οποίου την επιρροή προσπάθησε να διευκρινίσει. Η επιρροή αυτού του τριγώνου ήταν τόσο δυναμική, ώστε το αποτέλεσμά του στη Σελήνη ήταν να της αποστερήσει τη ζωή, αντλώντας όλα τα “σπέρματα της ζωής”, καταστρέφοντας έτσι την επιρροή της, γιατί ήταν ανεπιθύμητη όσον αφορά την ανθρωπότητα. (ΕΑ: 299-301)

 Όλοι οι κόσμοι δοκιμάζονται,

και τα Αρχεία του Δημιουργού είναι γεμάτα από καταγραφές δοκιμασιών.

               Και ο Ήλιος των Ήλιων λάμπει στο ατελεύτητο τραγούδι του Μεγάλου Έργου .

                                                                          (Φύλλα από τον Κήπο του Μορύα, Κάλεσμα: § 200)

Δεν υπάρχουν σχόλια: