Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ - Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 

(ακριβής ώρα 12/8 στις 04.35)


ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

(ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΑΓΚΝΙ ΓΙΟΓΚΑ)

Άγκνι Γιόγκα

86. Πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι όταν τα κέντρα του είναι ανοιχτά , έχει την ικανότητα απάλειψης της ατέλειας του περιβάλλοντος του. Το άνοιγμα αυτό επιφέρει την ανάπτυξη της ευαισθησίας αλλά και της προσφοράς δυνάμεων στο άτομο με σκοπό την βελτίωση του περιβάλλοντος κόσμου. Μπορεί κανείς να παρατηρήσει τις δυνάμεις που εκπορεύονται και απορροφούνται από τον χώρο. Αυτός ο βαθμός ανοίγματος των κέντρων ονομάζεται «Λυχνία της Ερήμου». Ακολουθεί η βαθμίδα του «ΛΕΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ».

91…Για την κατανόηση των ιδεών για τον χώρο έχουμε Εμείς θέσει ‘οδοδείκτες’. Αλλά η κατανόηση θα πρέπει να  επιτευχθεί ατομικά. Αυτό αντιστοιχεί στην βαθμίδα του «ΛΕΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ». Καταδείχνει την απαλλαγή του ατόμου από την Γη και τα γήινα αποκτήματα…

110. Η βαθμίδα του «ΛΕΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ» επιτρέπει ιδιαίτερα την εκπλήρωση της σκέψης. Πρέπει να είναι κανείς συνεπώς ιδιαίτερα προσεκτικός. Η βαθμίδα του «ΛΕΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ» δεν γνωρίζει προσβολή .Ποιον θα μπορούσε να προσβάλλει; Η μεγάλη καρδιά τα περικλείει όλα…

438. Η επονομαζόμενη εντολή της θέλησης είναι μια αποστολή ψυχικής ενέργειας, η οποία, ως προϊόν του πύρινου στοιχείου, χτυπά τις ασθενέστερες ακτινοβολίες μέσω μιας πύρινης περικύκλωσης. Αυτό σημαίνει ότι για την ενίσχυση της αύρας δεν χρειάζεται μόνο μια καθαρή συνείδηση. κάποιος πρέπει επίσης να προσελκύσει το ΠΥΡ του Διαστήματος.

Το περιστέρι θεωρούνταν το σύμβολο της αγνότητας, το φίδι σύμβολο της σοφίας και το λιοντάρι το σύμβολο ΤΟΥ ΠΥΡΌΣ της αφοβίας. Το πυρ του Διαστήματος γεμίζει τον άνθρωπο με έκδηλο θάρρος, χωρίς προσκόλληση σε οποιαδήποτε παροδική συνθήκη. Το στοιχείο  του πυρός είναι το πιο κινούμενο προς τα μπρος. Όταν πραγματοποιηθεί, δεν βρίσκει κανείς την χαρά στο παρελθόν. Αυτός που έχει συνειδητοποιήσει το παντοδύναμο ΠΥΡ θα δει εύκολα ότι κοινωνούμε μέσω ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ.

Οι Δάσκαλοι δεν είχαν ποτέ πολλούς μαθητές. Μπορεί κανείς να θυμηθεί τον μικρό αριθμό - δεκαέξι, ή δώδεκα, ή ακόμα λιγότεροι. Αυτό επιβεβαιώνει με πόση δυσκολία προσεγγίζεται και αφομοιώνεται το ΠΥΡ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ. Όμως, για τον εμποτισμό του χώρου,  ΤΟ ΠΥΡ είναι μια ζωτική αναγκαιότητα. Αυτός που  στοχάζεται την ψυχική ενέργεια πρέπει να γνωρίζει για το Πυρ του Διαστήματος. Θα ήταν ανόητο να υποθέσουμε ότι το στοιχείο του ΠΥΡΟΣ βρίσκεται κάπου έξω από εμάς και ότι η  εκπλήρωσή του μπορεί νωχελικά να αναβληθεί. Όχι, το ΠΥΡ μαίνεται γύρω μας! Μπορεί κανείς να το έχει φίλο ή εχθρό του.

481…Απαρνηθήκαμε και έτσι επιτύχαμε. Δώσαμε και έτσι πήραμε. Στερηθήκαμε και έτσι ελευθερωθήκαμε από τον πειρασμό. Αυτός που ταξιδεύει στο μονοπάτι της γνώσης περπατά σαν το «λιοντάρι της ερήμου». Ποιος θα απαντήσει στο βρυχηθμό ενός λιονταριού; Μόνο ένα άλλο λιοντάρι, χωρίς φόβο.

Πού είναι τότε τα ομόλογα; Πού είναι τότε οι αλυσίδες; Η γνώση των μακρινών κόσμων θα σφυρηλατήσει το στέμμα των επιτευγμάτων.

Άπειρο Ι

17. Έχετε δίκιο όταν μιλάτε για τη Μία Καταγωγή. Εδώ ακριβώς περιέχεται ο πυρήνας της εξέλιξης. Σε αυτή τη γνώση βρίσκεται το υψηλότερο επίτευγμα του Άρχατ στη Γη. Όταν η ανθρωπότητα θα συνειδητοποιήσει τη μεγάλη ενότητα μεταξύ του Άπειρου και των ατομικών σωματιδίων και θα γνωρίσει την αμοιβαία σχέση μεταξύ φωτός και σκότους, τότε θα διανοιγεί το μονοπάτι του «Λιονταριού της Ερήμου»…

194…Η καρδιά σας φέρει την εκδήλωση του Φωτός. Το Λιοντάρι της Ερήμου κουβαλάει πολλά. Η Τάρα της Καρδιάς, η Τάρα του Φωτός—έτσι ονομάζουμε την Ουρουσβάτι στην Αδελφότητα. Βεβαιώνω ότι μπορείτε να αισθανθείτε την εγγύτητά μας.

200. Τα κέντρα του Κόσμου ταυτίζονται με τα κέντρα του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος φέρει μέσα του όλες τις εκδηλώσεις του Κόσμου…Ο Άγκνι Γιόγκι –Λιοντάρι της Ερήμου– φέρει στην καρδιά του όλους τους ανθρώπινους θρήνους. Αντέχει όλες τις εκρήξεις του Κόσμου και αισθάνεται όλες τις μετατοπίσεις της συνείδησης. Αντέχει όλα τα ρεύματα των κοσμικών ρευμάτων. Κατέχει εκείνη την συνθετική γνώση που πιστοποιεί την συγκέντρωση εκδηλωμένων πνευμάτων για την αναγέννηση της συνείδησης. Όταν  δομείται μια σύνθεση πνεύματος, από τα κοσμικά πυρά και την ψυχοζωή της καρδιάς, τότε μπορούμε να πούμε ότι στον άνθρωπο τα κέντρα των κοσμικών πυρών δείχνουν αναλογία με τα κέντρα του Κόσμου, ότι αυτή η παράλληλη σχέση μπορεί να δώσει μια καλύτερη ζωή. και ότι η αρχή της δημιουργικότητας καθιερώνεται ως άπειρη φωτιά, ως άπειρη όραση, ως άπειρη ακοή, ως η καρδιά που περιέχει τα πάντα.

Προσπαθήστε να βεβαιώσετε το Πυρ του Απείρου!

Πύρινος κόσμος III

75. Ο ισχυρότερος δείκτης επίτευξης είναι η αυτο-απάρνηση. Πράγματι, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε αυτήν την κοσμική ιδέα σε όλη της την ομορφιά. Πράγματι στο πεδίο της μάχης το πνεύμα στολίζεται με τη δύναμη της ανιδιοτέλειας. Το να διασχίσει κανείς ορμητικά το μονοπάτι της ζωής, να διασχίσει όλες τις ζωές σαν πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, να περάσει πάνω από όλες τις αβύσσους τραγουδώντας, είναι δυνατό μόνο για το ανιδιοτελές πνεύμα. Όλες οι επιτεύξεις που ακολουθούν την κοσμική απόφαση δομούνται στον πύρινο αγώνα.

Ας δούμε τη ζωή ενός ήρωα του πνεύματος. Από τα πρώτα χρόνια το πνεύμα γνωρίζει τον Ύψιστο Οδηγό. Η εκδήλωση ενός ιερού Φύλακα είναι το πεπρωμένο της ζωής του. Η σωματική και πνευματική υπεροχή δεν θολώνει την συνείδηση. Η αυτοεκπαίδευση είναι μια εκδήλωση της σύνθεσης. Η συνειδητοποίηση της δικής του ανωτερότητας έχει δώσει στο πνεύμα σταθερότητα και ανεκτικότητα απέναντι στην κοινωνία. Όλα τα εκδηλωμένα ταλέντα του επιδείχνονται στην έμπνευση,  για τους πλούσιους και τους φτωχούς,  για τους αναζητητές και τους φωτισμένους. Ο ήρωας του πνεύματος έχει γνωρίσει τον Ανώτερο Προστάτη, επομένως έχει δώσει δύναμη σε άλλους. Ο Ανώτερος Νόμος τον έχει κατευθύνει στο τιμόνι, και ορατά ή αόρατα έχει γίνει ένας πύρινος ήρωας. Έτσι έχει προχωρήσει το πανίσχυρο «Λιοντάρι της Ερήμου».

Έτσι έχει ενισχυθεί ο μεγάλος νόμος της αυταπάρνησης. Η προσπάθεια προς την ανώτερη δυνατή συνεργασία έχει επιφέρει την άμεση επαφή με τις κοσμικές δυνάμεις και με την Ανώτατη Πύρινη Αδελφότητα. Αυτή η άμεση σύνδεση έχει δοθεί μόνο μέσω Ανώτερης Απόφασης. Όταν ανάμεσα στις ζούγκλες της ζωής το πνεύμα γνωρίζει τον προσανατολισμό, τότε πραγματικά οι κόσμοι αντηχούν. Στο μονοπάτι προς τον Πύρινο Κόσμο, ας καταδείξουμε την κατανόηση της αληθινής ανιδιοτέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: