Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης



ΛΕΩΝ, ΣΕΙΡΙΟΣ, ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ, 5η ΑΚΤΙΝΑ

 

Αργότερα όταν ιδρυθεί και λειτουργήσει η νέα παγκόσμια θρησκεία, θα βρούμε ότι το μεγάλο μηνιαίο φεστιβάλ του Αυγούστου, που γίνεται τον καιρό της πανσελήνου, θα είναι αφιερωμένο στην επίτευξη επαφής με τη Σειριακή δύναμη μέσω της Ιεραρχίας.

263. Πραγματικά, ο Κύριος Βούδας μπόρεσε να φανερώσει τον εαυτό Του. Ο Κύριος εμφανίστηκε σε πολλούς, αλλά ήθελε να κάνει τη Διδασκαλία Του μοναδική πηγή, και επομένως απέκλεισε τις προσωπικές εκδηλώσεις.Η λατρεία δεν είχε θέση στη Διδασκαλία του Κυρίου. Αλλά η γνώση και ο ατομικός αγώνας. Αυτό ακριβώς ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Διδασκαλίας του Κυρίου. Γι' αυτό το σύμβολό Του ήταν το λιοντάρι. Συχνά αποκαλούμε τον Κύριο, «Ο Βασιλιάς της Σκέψης». (Φύλλα από τον Κήπο του Μορύα ΙΙ)

Ο αστερισμός του Λέοντα φέρει στο ηλιακό μας σύστημα τις ενέργειες της 1ης ακτίνας της Δύναμης, της 5ης ακτίνας της Συγκριμένης Γνώσης ή Επιστήμης και της 2ης ακτίνας της Αγάπης-Σοφίας μέσω του τριπλου κυβερνήτη του Ήλιου.

Η 5η ακτίνα-ακτίνα Ηλιακών Αγγέλων- , όπως λέγεται στο βιβλίο της Α.Α.Μπέυλη, Ακτίνες και Μυήσεις, κυβερνά την Τρίτη μύηση της Μεταμόρφωσης.

Η ενέργεια εκείνου που τόσο ιδιόμορφα ονομάζεται “συγκεκριμένη επιστήμη” είναι η ποιότητα ή η ρυθμιστική φύση της 5ης ακτίνας.(σελ.590)

Η 5η ακτίνα είναι κατεξοχήν η ουσία του νοητικού πεδίου. Το πεδίο αυτό αντιστοιχεί στο τρίτο υποπεδίο του φυσικού πεδίου (από κάτω μετρώντας και στο πέμπτο μετρώντας από επάνω προς τα κάτω) και είναι συνεπώς αεριώδους φύσης. Είναι πτητική ουσία/ενέργεια, εύκολα μεταδιδόμενη και συνιστά τον πράκτορα της φώτισης.

Μας λέγεται ακόμη ότι αυτή η ενέργεια σχετίζεται με μιαν ιδιάζουσα έννοια με τους τρεις Βούδες της Δράσης.

Ως ανθρώπινη νοητική ενέργεια συνιστά την ανώτερη αντιστοιχία του φυσικού εγκεφάλου που είναι ο νους.

Μπορεί να ειπωθεί ότι ο εγκέφαλος υπάρχει επειδή υπάρχει ο νους και χρειάζεται έναν εγκέφαλο σαν εστιακό σημείο στο φυσικό πεδίο.(591)

Η ενέργεια της 5ης ακτίνας είναι η ποιότητα αυτή που μας κάνει να ανταποκρινόμαστε σε ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ  από κάθε πηγή εκπόρευσης, Ιεραρχία,Σαμπάλλα,Ήλιος, Σείριος, αλλά και τα ανώτερα Ντέβα, τα κατώτερα βασίλεια, τους άλλους ανθρώπους, την ίδια την Γη/Γαία, κλπ.

Αυτή η ποιότητα (νους)  προβάλλεται άμεσα σε μορφές -εξ ου και η ικανότητα χειρισμού των μορφών της 5ης ακτίνας, που ανταποκρίνονται στην ληφθείσα -συνειδητά ή ασυνείδητα- εντύπωση.               

Έτσι εξηγείται το φαινομενικά παράδοξο: ο Θεματοφύλακας για την Γη και την Ανθρωπότητα της 5ης ακτίνας, ο Τσόχαν της 5ης ακτίνας , ενώ γνωρίζουμε ότι ρυθμίζει την επιστήμη και την γνώση, ασχολείται  με την ενόραση (η οποία σχετίζεται ΆΜΕΣΑ με την 5η ακτίνα, καθώς , όπως ειπώθηκε παραπάνω, ο νους ανταποκρίνεται σε εντυπώσεις τις οποίες στην συνέχεια προβάλλει σε μορφές)  και με τους αληθινά ψυχικούς του πλανήτη, όπως διαβάζουμε σε ένα ακόμη βιβλίο της Αλίκης Α. Μπέυλη στην Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας:

«O Διδάσκαλος Ιλαρίων ασχολείται ενεργά στο πεδίο της Αμερικής, διεγείροντας την ενορατική αντίληψη των λαών της. Έχει υπό την επίβλεψή Του όλους όσους είναι αληθινοί ψυχικοί κι αναπτύσσουν τις δυνάμεις τους για το καλό της κοινότητας. Ελέγχει και μετουσιώνει τα μεγάλα ενεργά κινήματα που προσπαθούν να βγάλουν το πέπλο από τον κόσμο του αόρατου. Εντυπώνει το νου εκείνων των οποίων το όραμα θα δικαιώσει την προσπάθειά Του. Κι έχει να κάνει πολλά με τα διάφορα κινήματα φυσικής έρευνας σ’ όλο τον κόσμο. Με τη βοήθεια ορισμένων ομάδων αγγέλων εργάζεται για να διανοίξει για τον ερευνητή τον κόσμο των ψυχών που αναχώρησαν και πολλά απ’ όσα έπεισαν πρόσφατα τον υλιστικό κόσμο για τη μετέπειτα ζωή, έχουν εκπορευθεί απ’ Αυτόν.» (506)

Επιστρέφουμε στον Ήλιο των Ήλιων, όπως ονομάζεται ο Σείριος, ο οποίος αποτελεί φορέα της 2ης και της 5ης Ακτίνας.

Εδώ υπάρχει ένα ‘δήθεν’ μυστήριο, το οποίο η ενόραση μπορεί να λύσει: η σχέση 5ης και 4ης ακτίνας ή Αφροδίτης και Ερμή - Ερμαφρόδιτος.

Αφού ρυθμίζει και ρυθμίζεται από την 5η ακτίνα ο Σείριος, γιατί το Μονοπάτι/Οδός της Ανώτερης Εξέλιξης προς τον Σείριο είναι η 4η Οδός?

Θυμίζεται ότι, όπως μας λέγεται , η ατομικοποίηση του ζω-ανθρώπου επιτεύχθηκε μέσω της τριγωνική επίκλησης των πλανητών Αφροδίτη, Ερμή, Γη (5η,4η,3η ακτίνα).

Με όρους ηλεκτρικής ενέργειας, η μαγνητική σύνδεση του ηλιακού μας συστήματος, του ήλιου, της Γης και των παραπάνω πλανητών με τις Σειριακές ενέργειες είναι που ‘έφερε’ την ΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Είναι ίσως ακόμη  υπεύθυνη για την αύξηση της ταχύτητας της τροχιάς της Γης και φυσικά για την μετατόπιση του άξονα της Γης, καθώς η Γη προετοιμάζεται για μύηση, όπως μας λέγει ο  Δ.Θ. μέσω της Α.Α.Μπέυλη.

Και γι` αυτό η Γη επαναπροσανατολίζεται και με όρους ανθρώπινης μύησης θα λέγαμε ότι ‘αλλάζει το σημείο της πόλωσής της’ -αποβαίνει ιερός πλανήτης, επομένως προετοιμάζεται για την 3η μύηση της Μεταμόρφωσης.

Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τη φύση του γαλαξία μας και ειδικά το μαγνητικό του πεδίο -την αύρα του, με μια έννοια- γνωρίζουμε ότι τα ρεύματα ενέργειας από τα άστρα ταξιδεύουν προς διάφορες κατευθύνσεις, ανάλογα με την θέση και την τροχιά τους.

Τα άστρα ανταλλάσσουν ενέργεια κι έτσι συσχετίζονται μεταξύ τους. Κάποια άστρα αποτελούν πολικά σημεία για κάποια άλλα. Άλλα λαμβάνουν ενέργεια, άλλα την διοχετεύουν  ή την αποστέλλουν κατά μήκος των ποικίλων καναλιών  του μαγνητικού πεδίου.

Πρόσφατα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται στο τμήμα εκείνο του γαλαξιακού βραχίονα στο οποίο ‘εκβαίνει’ ή ‘εκβάλλει’ η Σειριακή ενέργεια.

Αν λοιπόν ο Θεός είναι αυτός που «φέρει την ζωή» (ενέργεια), ο Ήλιος των Ήλιων Σείριος μεταδίδει την ενέργειά του (υψηλά φορτισμένα σωματίδια) σε ολόκληρο το σύστημά μας μέσω των ενεργειακών γραμμών του μαγνητικού πεδίου του γαλαξία μας. Κυριολεκτικά λαμβάνουμε ενέργεια από τον Σείριο! (www.planetary.org)

Οι αρχαίοι μύστες γι` αυτό ονόμαζαν αυτόν τον σταθερό αστέρα ‘Θεό’;

Αυτός ο Θεός συνέστησε την 5η Ιεραρχία του Πλανήτη, την Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα (γιατί άραγε Λευκή?) που αποτελεί μια αντανάκλαση της Μεγάλης Στοάς του Σείριου (που ονομάζεται και Κυανή -2η ακτίνα).

Οι Διδάσκαλοι, τα απελευθερωμένα Πνεύματα, όσοι έχουν λάβει την 5η Μύηση, είναι θεματοφύλακες της Σειριακής ενέργειας.

«Η μεγάλη Λευκή Στοά στον Σείριο είναι το πνευματικό πρωτότυπο της μεγάλης Λευκής Στοάς στη Γη, της οποίας ο σύγχρονος Τεκτονισμός είναι η παραμορφωμένη αντανάκλαση, όπως η προσωπικότητα είναι μια παραμορφωμένη αντανάκλαση της ψυχής», μας λέγεται στο βιβλίο Εσωτέρα Αστρολογία. (299)

Ο Τεκτονισμός ρυθμίζεται από τις ενέργειες της 7ης ακτίνας , της ακτίνας της τελετουργίας ή της μαγείας, εξ ου και τα τυπικά που χρησιμοποιεί.

Η νέα εισερχόμενη αυτή ακτίνα που εισάγει ουσιαστικά και τον Υδροχοϊκό κύκλο των 2000 επόμενων ετών που θα επηρρεάσει θετικά τον Τεκτονισμό και θα αποκαλύψει την πραγματική Υδροχοϊκή φύση του, η οποία μοιάζει προς το παρόν ‘απωλεσθείσα’.

Τότε θα αποκατασταθούν τα Αρχαία Μυστήρια, θα ιδρυθούν οι Νέες Σχολές Εωτερισμού, θα θεμελιωθεί η Νέα Παγκόσμια Θρησκεία, που δεν είναι παρά η Επιστήμη της Επικκλησης και Εφέλκυσης.

Τότε το κάλλος του Τεκτονισμού θα προβάλλει , καθώς θα ηχεί τον Δημιουργικό Λόγο της απελευθέρωσης, όπως αναφέρει στον Πρόλογο του βιβλίου του  Το Πνεύμα του Τεκτονισμού ο Φώστερ Μπέυλη:

«Ανοίξτε την θύρα σε όλους τους γιούς και τις θυγατέρες των ανθρώπων, που έρχονται από τις σκοτεινές κοιλάδες και ας αναζητήσουν τον Ναό του Κυρίου. Δώστε τους το Φως. Αποκαλύψτε το Εσώτερο Ιερό και με την εργασία όλων των Οικοδόμων του Κυρίου αυξήστε τον Ναό και ακτινοβολείστε τους κόσμους. Ηχήστε τον Δημιουργικό Λόγο και ανυψώστε τους νεκρούς στην Ζωή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: