Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

 

Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


Η ΤEΤΑΡΤΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ATΡΑΠΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΚΑΙ OI ΔΙΔΥΜΟΙ

  «Μέσα στον ήλιο του μεγάλου Ήλιου»  

O αστέρας του Σείριου είναι ένα από τα βασικά αστέρια στην εξέλιξη της ανθρωπότητας στον πλανήτη Γη αυτή τη στιγμή. Η σειριανή ενέργεια μεταφέρει και τις επτά θεϊκές ακτίνες στις 7 θυγατρικές ιεραρχικές ομάδες της, εξ ου και τα 7 χρώματα του ουράνιου τόξου. Η κύρια έκφρασή του είναι κατά μήκος της γραμμής προσέγγισης των ακτίνων 2. (2-4-6)

Σε κάποια από τα αδημοσίευτα κείμενα του Θιβετανού για την Εσωτερική Αστρολογία, μαθαίνουμε ότι ζήτησε από τον μαθητή που προετοιμάζονταν για κάποια συγκεκριμένη ανώτερη μύηση να βγει τη νύχτα και σε βαθύ διαλογισμό να αισθανθεί τις ακτίνες του Σείριου να πέφτουν πάνω του μέσα από τα ανώτερα κέντρα της κεφαλής και της καρδιάς του. (D. Carpenter)

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η στιγμή της πανσελήνου των Διδύμων, καθώς οι Δίδυμοι αποτελούν ένα σημαντικό σημείο εισόδου για την κοσμική ενέργεια από τον Σείριο, οι σειριανές ενέργειες θα διαχυθούν πάνω μας και σε όλες τις εσωτερικές ομάδες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Οι Δίδυμοι είναι η Κεφαλή του Κοσμικού Χριστού, του Ήλιου Σείριου.

«Έχω συχνά υπαινιχθεί στα διάφορα βιβλία μου ότι ο Ήλιος Σείριος, είναι στενά συνδεδεμένος με την πλανητική μας Ζωή. Πολλά είναι γνωστά στην Ιεραρχία γι` αυτήν την σύνδεση, και η ιδιαίτερη σχέση αυτής της τέταρτης Ατραπού με την ανθρωπότητα, το τέταρτο βασίλειο στη φύση, αλλά λίγα μπορούν να κοινοποιηθούν στο ευρύ κοινό. Μπορώ, ωστόσο, να σας πω ορισμένα πράγματα που μπορεί να κάνουν τις ευφάνταστες σκέψεις σας (αν μου επιτρέπετε να χρησιμοποιήσω μια τόσο παράξενη φράση) δημιουργικά αποδοτικές για εσάς.»

Αυτός ο μεγάλος Ήλιος που είναι για τον ηλιακό μας Λόγο αυτό που είναι η Μονάδα για τον πνευματικό άνθρωπο, έχει έναν ιδιόμορφο ρόλο να παίξει όσον αφορά στη Γη μας. Θα μπορούσε να θεωρηθεί από εκείνους, με μια υγιή αίσθηση αποκρυφιστικής αναλογίας, ότι ο μικροσκοπικός πλανήτης μας με τον πλανητικό του Λόγο (έναν από τους «ατελείς Θεούς» του Μυστικού Δόγματος) θα ήταν πολύ μικρός για να εισέλθει στην συνείδηση αυτής της Υπέρτατης Οντότητας που είναι μεγαλύτερη ακόμη και από τον Ηλιακό μας Λόγο, ότι αυτό δεν είναι δυνατόν.

Κι όμως, αυτό είναι δυνατόν και συμβαίνει. Υπάρχει μια σχέση πολύ αρχαίου ραντεβού μεταξύ του Άρχοντα του Κόσμου, Σανάτ Κουμάρα, και του Άρχοντα του Σείριου, και αυτό παρά το γεγονός ότι ο πλανήτης μας δεν είναι ιερός πλανήτης. Θα μπορούσε να προστεθεί ότι ο πλανήτης μας, στον άμεσο κύκλο περνάει γρήγορα από αυτήν την κατηγορία, και στα εσώτερα πεδία και σε υποκειμενικό επίπεδο θεωρείται ήδη ιερός πλανήτης. Τα αποτελέσματα αυτής της μετάβασης από το μη ιερό σε ιερό δεν έχουν αποδειχθεί πλήρως αντικειμενικά. Το μυστήριο αυτής της σχέσης αποκαλύπτεται εν μέρει σε μιαν από τις ανώτερες μυήσεις και στην συνέχεια πραγματοποιείται από τους μυημένους, καθώς:

1. Η πλειοψηφία της απελευθερωθείσας ανθρωπότητας, και ως εκ τούτου ένας μεγάλος αριθμός των μυημένων που πρέπει να λάβουν απόφαση, επιλέγουν αυτήν την Οδό προς το κοσμικό κέντρο.

2. Η σχέση όπως εκφράζεται είναι μεταξύ της Ιεραρχίας και του Σείριου, και όχι μεταξύ της Σαμπάλα και αυτού του εκπληκτικού Ήλιου. Η ενέργεια του Σείριου εισέρχεται στην Ιεραρχία μέσω της Καρδιάς του Ήλιου, δημιουργώντας κατά συνέπεια ένα τρίγωνο πνευματικής ενέργειας τεράστιας ισχύος. Ως εκ τούτου, έχετε:

 Σείριος ++ Η Ιεραρχία * * Η Καρδιά του Ήλιου

3. Καθώς σημειώνεται πρόοδος κατά τη διάρκεια της λήψης των ανώτερων μυήσεων, καθίσταται προφανές ότι αρχικά δύο μεγάλα ρεύματα ενέργειας εισέρχονται στην πλανητική μας ζωή:

 Ένα ρεύμα ενέργειας που προέρχεται από το κοσμικό νοητικό πεδίο και από εκείνο το εστιακό σημείο που είναι για τον Σανάτ Κουμάρα αυτό που είναι ο εγωικός λωτός ή η ψυχή, για τον πνευματικό άνθρωπο. Φέρει την αρχή της ζωής του πλανήτη μας και επικεντρώνεται στη Σαμπάλα. Από εκεί διαχύνεται πάνω σε όλες τις μορφές και ζωές στον πλανήτη και το ονομάζουμε ΖΩΗ. Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή η αρχή της ζωής ενσαρκώνει την, ή εμποτίζεται από, την θέληση και το σκοπό, αυτού που επισκιάζει τον Σανάτ Κουμάρα, καθώς η ψυχή επισκιάζει την προσωπικότητα.

 Ένα άλλο ρεύμα ενέργειας προέρχεται από τον ήλιο, Σείριο. Αυτό εισέρχεται απευθείας στην Ιεραρχία και φέρει μαζί του την αρχή του Βούδδι, της κοσμικής αγάπης. Αυτό, με έναν μυστηριώδη τρόπο, είναι η αρχή που βρίσκεται στην καρδιά του κάθε ατόμου. Το ρεύμα της συνείδησης.

Η αρχή της ζωής ακολουθεί τη γραμμή του 1.3.5.7 , ενώ η βουδιστική ροή ακολουθεί τη γραμμή 2.4.6. Έτσι το άτμα-βούδι γίνεται η μικτή πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται πλήρως καθώς προχωρά η εξέλιξη. Η ενέργεια του Σείριου περνάει δια της Σαμπάλας και επικεντρώνεται στην Ιεραρχία.

4. Ολόκληρο το έργο της Μεγάλης Λευκής Στοάς ελέγχεται από τον Σείριο, τα Άσραμ υποβάλλονται στην κυκλική εισροή της ενέργειάς του, ανάλογα με τον κύκλο της κάθε ακτίνας· οι ανώτερες μυήσεις λαμβάνονται υπό την προώθησή του. Η αρχή του βούδδι, της αγνής αγάπης (δηλ. αγάπης-σοφίας) πρέπει να είναι ενεργός στην καρδιά κάθε μύστη πριν από την έναρξη της μεγάλης απόφασης. Ως εκ τούτου, διαπερνά την πέμπτη, έκτη και τις ανώτερες μυήσεις και λειτουργεί συνειδητά στην ισχυρή βουδιστική «διαβίωση» που διαπερνά όλα τα Άσραμ, αν και δεν αναγνωρίζεται από τον μέσο μαθητή.

5. Η σειριανή επιρροή δεν αναγνωρίστηκε, και μέρος της μόνο εστιάστηκε στην Ιεραρχία, μέχρις ότου ήρθε ο Χριστός και αποκάλυψε την αγάπη του Θεού στην ανθρωπότητα. Ο Χριστός είναι μια, κατ' εξοχήν, έκφραση σειριανής ενέργειας, και σε αυτήν την υψηλή θέση τελικά θα πάει – ανεξάρτητα από τα καθήκοντα ή τις ιεραρχικές υποχρεώσεις που μπορεί να Τον μεταφέρουν αλλού μεταξύ εκείνης της εποχής και του τώρα. Ο Βούδας επρόκειτο αρχικά να επιλέξει την Τέταρτη Ατραπό, όμως άλλα σχέδια αντιμετωπίζει τώρα και πιθανότατα θα διεκδικήσουν την επιλογή Του.

6. Ο Σανάτ Κουμάρα δεν βρίσκεται πάνω στην γραμμή των Σειριανών αλλά –για να μιλήσουμε με σύμβολα, όχι πολύ βαθιά– ο Εωσφόρος, ο Υιός της Πρωίας (Αφροδίτη), είναι στενά συνδεδεμένος, και ως εκ τούτου μεγάλος αριθμός των ανθρώπων θα γίνουν μαθητές της Σειριανής Στοάς. Αυτή είναι η αληθινή "Μπλε Στοά", και όλες οι αληθινές και υπέρτατες μυήσεις τον περιμένουν "μέσα στον ήλιο του μεγάλου Ήλιου". (Α+Μ: 414-16)

Δεν υπάρχουν σχόλια: