Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

 


Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


  ΣΕΙΡΙΟΣ , ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ & ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ  

 (Από την Βηθλεέμ στον Γολγοθά: 62)

Την εποχή της γέννησης του Χριστού, ο Σείριος, το Άστρο στην Ανατολή, βρισκόταν στον μεσημβρινό, ο Ωρίωνας, που ονομαζόταν «Οι Τρεις Βασιλιάδες» από τους ανατολίτες αστρονόμους, βρισκόταν κοντά. Ως εκ τούτου, ο αστερισμός της Παρθένου, η Παρθένος, αυξάνονταν στα ανατολικά, και η γραμμή της εκλειπτικής, του ισημερινού και του ορίζοντα συναντήθηκαν σε αυτόν τον αστερισμό.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το φωτεινότερο και μεγαλύτερο αστέρι στον αστερισμό της Παρθένου ονομάζεται Spica. Βρίσκεται στο «αυτί του καλαμποκιού» (σημάδι γονιμότητας) που κατέχει η Παρθένος.

Βηθλεέμ σημαίνει ο « οίκος του άρτου», και ως εκ τούτου υπάρχει μια προφανής σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο λέξεων.

Αυτός ο αστερισμός αποτελείται επίσης από τρία αστέρια σε σχήμα φλιτζανιού. Αυτό είναι το αληθινό Άγιο Δισκοπότηρο, αυτό που περιέχει το αίμα της ζωής, το αποθετήριο του ιερού και αυτό που κρύβει τη θεότητα. Αυτά είναι αστρονομικά γεγονότα.

Η ερμηνεία του συμβολισμού που συνδέεται από την αρχαιότητα με αυτούς τους αστερισμούς είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η θρησκεία. Το από πού ήρθαν τα ζώδια και πώς οι έννοιες [σελίδα 64] και τα σύμβολα που σχετίζονται με αυτά ήρθαν σε ύπαρξη, χάνονται στη νύχτα του χρόνου. Υπάρχουν στο νου των ανθρώπων και στις σκέψεις και τα γραπτά εδώ και χιλιάδες χρόνια, και είναι η κοινή μας κληρονομιά σήμερα.

Ο αρχαίος ζωδιακός κύκλος της  Dendera (προγενέστερος του Χριστιανισμού κατά αρκετές χιλιάδες χρόνια) αποτελεί απόδειξη. Στο ταξίδι του ήλιου γύρω από το ζωδιακό κύκλο, ο «Άνθρωπος των Ουρανών» φτάνει τελικά στους Ιχθείς.

Αυτός ο αστερισμός είναι ακριβώς απέναντι από την Παρθένο, και είναι ο αστερισμός όλων των παγκόσμιων Σωτήρων. Έχουμε ήδη δει ότι η εποχή του Χριστιανισμού είναι η Ιχθυακή Εποχή, και ο Χριστός ήρθε στους Αγίους Τόπους όταν ο ήλιος μας πέρασε σε αυτόν τον αστερισμό. Ως εκ τούτου, αυτό που ξεκίνησε και είχε την ύπαρξή του στην Παρθένο (η γέννηση του Χριστικού Παιδιού) ολοκληρώνεται στους Ιχθείς όταν αυτό το Χριστικό Παιδί, έχοντας φτάσει στην ωριμότητα, εμφανίζεται ως Παγκόσμιος Σωτήρας.

(183)Οι πρώτοι Πατέρες αναγνώρισαν αυτήν την αλήθεια και συνειδητοποίησαν ότι η ιστορία που γράφτηκε στους ουρανούς είχε σαφή σχέση με την ανθρωπότητα και την εξέλιξη των ανθρώπινων ψυχών. Ο Κλήμης o Αλεξανδρείας μας λέει ότι «ο δρόμος των ψυχών προς την ανάβαση περνάει μέσα από τα δώδεκα σημεία του ζωδιακού κύκλου» και οι εορτασμοί της εκκλησίας σήμερα βασίζονται, όχι σε ιστορικές ημερομηνίες σε σχέση με τις εξαιρετικές θρησκευτικές προσωπικότητες στις οποίες αναφέρονται, αλλά σε σχέση με τις εποχές στις οποίες γίνονται. Είδαμε πώς στην Γέννηση στην Βηθλεέμ η ημερομηνία καθορίστηκε αστρονομικά σχεδόν τέσσερις αιώνες μετά την γέννηση του Χριστού. Ο συνδυασμός της Παρθένου με το Άστρο της Ανατολής (Σείριος) και των Τριών Βασιλέων (που συμβολίζεται από τη ζώνη του Ωρίωνα) ήταν ο καθοριστικός παράγοντας. Η Παρθένος εθεάθη στα ανατολικά, με τη γραμμή του ορίζοντα να περνάει από το κέντρο της, και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν το δόγμα της γέννησης της Παρθένου.

 Η πέμπτη πλανητική μύηση αντιστοιχεί στον "μαθητευόμενο" στον τεκτονισμό.

Η έκτη πλανητική μύηση αντιστοιχεί στον δεύτερο βαθμό στον τεκτονισμό.

Η έβδομη πλανητική μύηση είναι η πρώτη Σειριακή (του Σείριου) μύηση ή ο Δάσκαλος Μέισον.

 (ΕΞ.Ι:17) Εκείνοι που περνούν από τη γη μετά την πέμπτη μύηση, ή εκείνοι που δεν γίνονται Δάσκαλοι σε φυσική ενσάρκωση, παίρνουν τις επόμενες μυήσεις τους αλλού στο ηλιακό μας σύστημαΌλοι είναι στη Λογοϊκή Συνείδηση.  Ένα μεγάλο γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι, ότι οι μυήσεις του πλανήτη ή του ηλιακού συστήματος δεν είναι παρά οι προπαρασκευαστικές μυήσεις της εισόδου στην ευρύτερη Στοά του Σείριου.  Έχουμε τον συμβολισμό που μας διευκρινίζεται  αρκετά καλά στον Τεκτονισμό, και συνδυάζοντας τη μασονική μέθοδο με αυτά που μας λένε για τα βήματα στο Μονοπάτι της Αγιότητας έχουμε μιαν κατά προσέγγιση εικόνα.  Ας διευρύνουμε κάπως:—

 Οι πρώτες τέσσερις μυήσεις του ηλιακού συστήματος αντιστοιχούν στις τέσσερις «μυήσεις του Κατωφλίου», πριν από [Σελίδα 18] την πρώτη κοσμική έναρξη.  Η πέμπτη μύηση αντιστοιχεί στην πρώτη κοσμική μύηση, αυτή του «μαθητευόμενου» στον Τεκτονισμό. και κάνει έναν Δάσκαλο «μαθητευόμενο» της Στοάς στον Σείριο.  Η έκτη μύηση είναι ανάλογη με τον δεύτερο βαθμό του Τεκτονισμού, ενώ η έβδομη μύηση καθιστά τον Adept Διδάσκαλο Μέισον της Αδελφότητας στον Σείριο.

 Ένας Κύριος, επομένως, είναι αυτός που έχει πάρει την έβδομη πλανητική μύηση, την πέμπτη ηλιακή μύηση και την πρώτη Σειριακή ή κοσμική μύηση.

 (98) Κοσμικές επιρροές και ηλιακές μυήσεις.

Το μόνο που μπορεί να γίνει εδώ για την αντιμετώπιση αυτού του βαθιού θέματος είναι να απαριθμήσουμε εν συντομία ορισμένες από τις κοσμικές επιρροές που σίγουρα επηρεάζουν τη Γη μας και παράγουν αποτελέσματα στην συνείδηση των ανθρώπων παντού και οι οποίες, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της μύησης, προκαλούν ορισμένα συγκεκριμένα φαινόμενα.

 Πρώτα απ' όλα είναι η ενέργεια ή η δύναμη που προέρχεται από τον ήλιο Σείριο.  Αν μπορούσε να εκφραστεί έτσι, η ενέργεια της σκέψης, ή της δύναμης του νου, στο σύνολό της, φτάνει στο ηλιακό μας σύστημα από ένα μακρινό κοσμικό κέντρο μέσω του Σείριου.  Ο Σείριος ενεργεί ως πομπός, ή ως κέντρο εστίασης, από όπου προέρχονται εκείνες οι επιρροές που παράγουν αυτοσυνείδηση στον άνθρωπο... Αυτή η αύξηση της ενέργειας του νου οδηγεί σε επέκταση και ανησυχία της αλήθειας ως έχει και διαρκεί στα αποτελέσματά της.  Είναι αισθητή κυρίως στο κέντρο του λαιμού, το μεγάλο όργανο της δημιουργίας μέσω του ήχου.

 Ένας άλλος τύπος ενέργειας φτάνει στον άνθρωπο από τους Πλειάδες, περνώντας από το Αφροδιτιανό σχήμα σε εμάς, ακριβώς όπως η Σειριακή ενέργεια περνά μέσα από τον Κρόνο.  Έχει σαφή επίδραση στο αιτιώδες σώμα του ανθρώπου και χρησιμεύει για την τόνωση του κέντρου της καρδιάς.

 Ένας τρίτος τύπος ενέργειας εφαρμόζεται στον μυημένο και επηρεάζει το κέντρο κεφαλής του.  Προέρχεται από ένα από τα επτά αστέρια της Μεγάλης Άρκτου, του οποίου η ζωή έχει την ίδια σχέση με τον Πλανητικό μας Λόγο που το Εγώ έχει με έναν άνθρωπο.  Αυτή η ενέργεια, επομένως, είναι επταπλάσια και διαφέρει ανάλογα με την ακτίνα ή τον τύπο ενός ανθρώπου. 

(99)  Δεν είναι δυνατόν εδώ να δηλώσουμε την σειρά εφαρμογής αυτών των διαφορετικών τύπων ενέργειας, ούτε να δώσουμε την μύηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο άνθρωπος επικοινωνεί με τους διαφορετικούς αυτούς τύπους (ενέργειας).  Αυτά τα γεγονότα περιλαμβάνονται στα μυστικά των μυστηρίων, και κανένας σκοπός δεν εξυπηρετείται με την αποκάλυψή τους.  Άλλοι τύποι δύναμης από ορισμένα από τα πλανητικά σχήματα, καθώς και από κοσμικά κέντρα, τίθενται στο παιχνίδι από τον Μυητή  και μεταδίδονται μέσω της Ράβδου Του στα διάφορα κέντρα στα τρία οχήματα του μυούμενου, το νοητικό, το αστρικό και τα αιθερικά κέντρα.  Στην τέταρτη μύηση εφαρμόζεται ένας εξειδικευμένος τύπος δύναμης από ένα κέντρο, που πρέπει να παραμείνει ανώνυμο, στο αιτιώδες σώμα ενός ανθρώπου και είναι μία από τις αιτίες της τελικής αποσύνθεσης του.

Σκεπτόμενοι αυτό το θέμα της επίτευξης των Υιών των Ανθρώπων, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι καθώς η ανθρωπότητα ολοκληρώνει την μία ενοποίηση μετά την άλλη, οι «Ουράνιοι Άνθρωποι» στα διαισθητικά (βουδικά) και στα πνευματικά επίπεδα (ατμικά) ολοκληρώνονται, και με τη σειρά τους και ωθούνται προς τα κέντρα  των μεγάλων «Ουράνιων Ανθρώπων» του ηλιακού συστήματος.  Αυτοί οι επτά Ουράνιοι Άνθρωποι, στα σώματα των οποίων κάθε  ανθρώπινη Μονάδα και κάθε Ντέβα βρίσκει την θέση του, σχηματίζουν τα επτά κέντρα στο σώμα του Λόγου (ηλιακού).  Αυτός, με την σειρά Του, σχηματίζει το κέντρο καρδιάς (γιατί ο Θεός είναι Αγάπη) μιας ακόμα μεγαλύτερης Οντότητας.  Η ολοκλήρωση όλων για αυτό το ηλιακό σύστημα θα επέλθη όταν ο Λόγος πάρει την πέμπτη μύησή Του.  Όταν όλοι οι Υιοί των Ανθρώπων επιτύχουν την πέμπτη μύηση, τότε Εκείνος το επιτυγχάνει.  Αυτό είναι ένα μεγάλο μυστήριο και ακατανόητο για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: