Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ - 

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Φεστιβάλ του Πάσχα: Κριός 

(από το φυλλάδιο του Lucis Trust «Τρία Πνευματικά Φεστιβάλ 2022»)

Από το 1945, ο πνευματικός όμιλος που είναι γνωστός ως οι Δυνάμεις της Αποκατάστασης έχει συνεισφέρει σημαντικά στις εισερχόμενες ενέργειες κατά τη διάρκεια της Εορτής του Πάσχα. Η επίδρασή του επιτελείται πρωτίστως πάνω στη μαζική συνείδηση της ανθρωπότητας.

     Τί είναι αυτό που χρήζει αποκατάστασης; Με απλά λόγια, είναι η εμπιστοσύνη μας στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Ακριβώς, όπως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπάρχει σήμερα μια μεγάλη λαχτάρα για ένα αίσθημα ολοκλήρωσης και ενδυνάμωσης μέσα στην κοινωνία, η οποία έχει υποφέρει βαθιά όχι μόνο από φυσική ασθένεια και τις συναφείς οικονομικές επιπτώσεις αλλά και από ένα τσουνάμι προπαγάνδας με στόχο την παραπληροφόρηση και την πόλωση. Αυτό που λείπει είναι η αξιοπιστία –η συλλογική εμπιστοσύνη– σε εκείνους που έχουν αναλάβει τον ρόλο της ηγεσίας. Ως ένα βαθμό, αυτό συνιστά αναπόφευκτο αποτέλεσμα της μετάβασης από έναν Ιχθυακό σε έναν Υδροχοϊκό τρόπο σκέψης, καθώς η αυξανόμενη νοημοσύνη των ανθρώπων παντού λειτουργεί ως προβολέας ανίχνευσης επάνω σε κάθε δομή σκέψης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των πολιτικών, νομικών και πολιτιστικών συμφωνιών στις οποίες δίνουμε το όνομα «κοινωνία». Αυτές οι συμφωνίες είναι που χρειάζονται αναζωογόνηση και αποκατάσταση, ώστε να καταστούν ασφαλείς χώροι εναπόθεσης μιας ανανεωμένης εμπιστοσύνης του κοινού.

     Έτσι, αυτή την εποχή του Πάσχα, η συνειδητή συνεργασία με τις εισερχόμενες Δυνάμεις της Αποκατάστασης μπορεί να ενεργοποιήσει ιδιαίτερα έντονα «την θέληση-για-ζωή και την θέληση-για-το-καλό» στον νέο όμιλο των παγκόσμιων εξυπηρετητών και μαθητών σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντάς τους με το όραμα που θα επιφέρει ορθές σχέσεις σε κάθε κοινωνικό επίπεδο και με κάθε βασίλειο της φύσης. Ο μερισμός και η δυναμική εφαρμογή αυτού του οράματος μπορούν να αποκαταστήσουν την έννοια της Θέλησης-για-το-Καλό, η οποία «υπόκειται στα συμβάντα του χρόνου». Η ανθρωπότητα μπορεί στη συνέχεια να πορευτεί προς μια κοινωνία φωτισμένη από το Επουράνιο Φως.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: