Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

 

Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.30

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


Ο Σείριος χτυπά στην καρδιά /είναι η καρδιά του Κοσμικού Λόγου

 ή του «Ενός για τον οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα».

 

ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΣΕΙΡΙΟΣ

«Κάθε ζωή –μεγάλη ή μικρή– εξυπηρετεί τους δικούς της σκοπούς, αλλά υποτάσσεται στους μεγαλύτερους σκοπούς της Ύπαρξης στο σώμα της οποίας αποτελεί μέρος.»

Ποια είναι τα  7 κοσμικά κέντρα που απαρτίζουν την Οντότητα του «Ενός για τον οποίο τίποτε δεν μπορεί να λεχθεί»---υπόθεση

1) Κοσμικό κέντρο κεφαλής - Μεγάλη Άρκτος

2) Κοσμικό κέντρο Άζνα - Πολικός Αστέρας ή η Μικρή Άρκτος

3) Κοσμικό Κέντρο Λαιμού - Πλειάδες

4) Κοσμικό Κέντρο Καρδιάς - Ο Σείριος και το Ηλιακό μας Σύστημα

5) Κοσμικό ηλιακό πλέγμα - Μπέτελεγκεζ ή Ωρίωνας

6) Κοσμικό Ιερό Κέντρο - Άγνωστο

7) Κοσμική Βάση σπονδυλικής στήλης - Αστερισμός του Δράκοντα


ΤΑ ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι υπεραστέρες  βρίσκονται σε μια μάλλον συμπαγή περιοχή της ουράνιας σφαίρας, ξεκινώντας από την Μεγάλη Άρκτο και τον Πολικό στον ουράνιο βόρειο πόλο, με μια καμπύλωση ευδιάκριτη  προς τις Πλειάδες και τον Σείριο στον Αστερισμό του Μεγάλου Κυνός,  μετά στον Μπετελγκέζ, στον Ωρίωνα, και  τελικά  σαν να παρατηρείται μια περιτύλιξη και πάλι γύρω από τον βόρειο ουράνιο πόλο στον Αστερισμό του Δράκοντα.  

Η συνολική διαδρομή  μοιάζει με ένα παραμορφωμένο σχήμα ΟΚΤΩ, ένας έλικας και αποτελεί μια ξεχωριστή, ευδιάκριτη μορφή σε μια μάλλον μικρή περιοχή στον απέραντο ουρανό που δεν ανευρίσκεται σε όλη την υπόλοιπη τεράστια ουράνια σφαίρα.  

Έτσι το περίγραμμα που ενώνει αυτά τα κέντρα σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ως μια συνεκτική μονάδα. Αυτή η μονάδα αρχίζει (με την Μεγάλη Άρκτο ως κεφάλι) και τελειώνει (με τον Δράκοντα ως βάση της σπονδυλικής στήλης)  στις πολικές περιοχές του ουρανού, που προσδιορίζονται από τις μυθολογίες και τις θρησκείες σε όλο τον κόσμο ως ζωτικής σημασίας για την ένωση ή/και την επανένωση με την Θεότητα μετά από τον θάνατο.

Συγκεκριμένα, η Μεγάλη Άρκτος, ο Σείριος, και ο Ωρίωνας (που περιέχει τον Μπέλτεγκεζ) απαριθμούνται στην Αιγυπτιακή Βιβλίο των Νεκρών ως προορισμοί για τις απερχόμενες ή αποθανούσες ψυχές.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι προσανατόλιζαν τους ναούς τους προς αυτούς τους υπεραστέρες και έδιναν μεγάλη αστρονομική και πνευματική σημασία σε αυτούς. Λόγω της μεταβαλλόμενης θέας του ουρανού που προκλήθηκε από την μετάπτωση των ισημεριών, τέτοιοι ναοί σε διάφορες χρονικές στιγμές προσανατολίζονταν προς  διάφορους αστερισμούς, όπως προς την Μεγάλη Άρκτο, τον Σείριο ή τον Δράκοντα.

Αυτές οι αστρονομικές οντότητες αναφέρονται συνεπώς τόσο ως κοσμικά κέντρα από το Θιβετανό όσο και ως κέντρα στα οποία οι αναχωρημένες ψυχές ταξιδεύουν για επανένωση με την Θεότητα και την αθάνατη ζωή από τους αρχαίους Αιγύπτιους.

Παρατηρώντας προσεκτικά τον ουράνιο θόλο , βλέπουμε ότι η Μεγάλη Άρκτος και ο Πολικός αστέρας βρίσκονται κοντά μεταξύ τους, ίσως αντικατοπτρίζοντας την εγγύτητα  κεφαλής και άζνα, όπως και στον άνθρωπο. Ο Σείριος και ο Μπετελγκέζ ή η καρδιά και το ηλιακό πλέγμα, βρίσκονται επίσης σε εγγύτητα, κάτι που θυμίζει την στενή τοποθέτηση και λειτουργία των δύο αυτών κέντρων στον μικρόκοσμο. Τέλος, ο Δράκοντας, η ουρά ή η βάση του κέντρου της σπονδυλικής στήλης, επιστρέφει στο σημείο προέλευσής του, το κεφάλι, γιατί ο Δράκων βρίσκει τη θέση του πολύ κοντά στην Μεγάλη Άρκτο.

Έρχεται έτσι στο νου μας το γνωστό μεταφυσικό σύμβολο του Ουροβόρου, το φίδι που καταπίνει την ουρά του, σύμβολο της αιωνιότητας και του απείρου, ο Ουροβόρος αποτελεί πράγματι  την πιο κατάλληλη απεικόνιση των κοσμικών κέντρων του «Ενός για τον Οποίο Τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί.»

Μελετώντας το ένδυμα αυτής της Μεγάλης Ζωής, εκτιμούμε περισσότερο την εσωτερική συνείδηση που εκδηλώνεται μέσω της εξωτερικής μορφής.

Αν και η πλήρης γνώση των κοσμικών κέντρων είναι δυνατή μετά την Έβδομη Μύηση, είναι στο χέρι μας να αναλογιστούμε το γεγονός ότι ο Σείριος χτυπά στην καρδιά /είναι η καρδιά του Κοσμικού Λόγου ή του «Ενός για τον οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα

 Επιλεκτική απόδοση με προσθήκες  από άρθρο «Ο Σείριος και τα Κοσμικά Κέντρα», Maurine Richmond, Ιούνιος 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: