Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

 


ΜΕΓΑΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, 5+2

Με ρώτησες (Α.Α.Μπ.) ποια θεωρώ σαν τα σπουδαιότερα και σημαντικότερα γεγονότα από πνευματική άποψη αυτή την εποχή. Η ερώτηση αυτή φωτίζει ένα θέμα που είναι εξαιρετικά επίκαιρο, γιατί συνεχίζει ό,τι μόλις έδωσα για τη Μεγάλη Απάρνηση (βλέπε σελ. 602-614) και την επακόλουθη αποκάλυψή της ή (όπως τις ονομάζουν οι Χριστιανικές εκκλησίες) τη Σταύρωση και την Ανάσταση. Η Χριστιανική ανάσταση είναι ωστόσο – απ’ τη σκοπιά της Μεγάλης Στοάς στο Σείριο – μόνο μια μικρή και περαστική ανάσταση, παρότι η μετέπειτα χορηγούμενη αποκάλυψη είναι διαρκής και μόνιμη στα αποτελέσματά της.

Υπάρχουν πέντε μεγάλα πνευματικά γεγoνότα στα οποία συμμετέχει σήμερα ολόκληρη η ανθρωπότητα και δύο που θα συμβούν αργότερα, όταν τα πρώτα πέντε εδραιώσουν τα μόνιμα αποτελέσματά τους…

Ποια είναι τα πέντε πνευματικά γεγονότα στα οποία συμμετέχουμε όλοι συνειδητά ή ασυνείδητα; Ας τα απαριθμήσω:

1. Η κρίση των ιδεολογιών.

2. Η σταθερή αφύπνιση των ανθρώπων παντού σε μια καλύτερη κατανόηση.

3. Η ανάπτυξη της καλής θέλησης καθώς αποκαλύπτει τα χάσματα.

4. Η μερική σφράγιση της θύρας όπου ενοικεί το κακό.

5. Η χρήση της Μεγάλης Επίκλησης.

Αυτά είναι τα πέντε βαθύτατα πνευματικά γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο. Τα δύο που βρίσκονται μπροστά στο όχι πολύ μακρινό μέλλον (τα οποία όμως εξαρτώνται απ’ το κατά πόσο θα επωφεληθεί η ανθρωπότητα απ’ την τωρινή ευκαιρία) είναι:

6. Η ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.

7. Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. (Α+Μ:741-759)

Festival for the New Group of World Servers - Hellas


Δεν υπάρχουν σχόλια: