Κυριακή 30 Μαΐου 2021


«ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,
ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21.00 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

30 Μαΐου 2021

Εκφώνηση κειμένου πριν από τον διαλογισμό από την αδελφή Κ.Β.: 


ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΙΘΕΡΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV  -  ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Θα εξετάσουμε τώρα τα κέντρα σαν ελεγκτικούς παράγοντες στη ζωή της προσωπικότητας στους τρεις κόσμους και την αμοιβαία σχέση τους μελετώντας το θέμα πάντοτε από τη σκοπιά της σχέσης τους με κάποιο από τα τρία κύρια πλανητικά κέντρα – τη Σαμπαλα την Ιεραρχία και την Ανθρωπότητα σε συνδυασμό με:

1.  To Σημείο στο Κέντρο
2. Τις Σχετιζόμενες Ενέργειες
3. Τη Σφαίρα Ακτινοβολίας
4. Το Τρίγωνο Ενέργειας
Το δυσνόητο αυτού του θέματος  είναι πολύ μεγάλο.
Όμως μια  βασική δήλωση θα χρησιμεύει για να διασαφηνίσει κάπως το ζήτημα.
Είναι μια δήλωση που σπάνια εκφράστηκε αλλού. Ας τη διατυπώσω όσο μπορώ πιο απλά:
Tα κέντρα κάτω από το διάφραγμα π.χ. το ηλιοπλεγματικό κέντρο, το ιερό κέντρο και το κέντρο στη βάση της σπονδυλικής στήλης, ελέγχονται από τους τέσσερις αιθέρες του πλανητικού φυσικού πεδίου.
            1ος αιθέρας πρώτο υποπεδίο του φυσικού (από πάνω)
                     Κ. Κεφαλής  Λογοϊκή Συνείδηση, ποιότητα της θέλησης.
            2ος αιθέρας δεύτερο υποπεδίο φυσικού (από πάνω )
                     Κ. Καρδιάς Μοναδιαία Συνείδηση της Αγάπης
            3ος αιθέρας τρίτο υποπεδίο φυσικού (από πάνω)
                      Κ. Λαιμού  Ατμική Συνείδηση Νοήμονος Δραστηριότητας
            4ος αιθέρας  τέταρτο υποπεδίο φυσικού (από πάνω
                      Κέντρο Ηλιακού Πλέγματος, Κέντρο Ιερού, Κέντρο Βάσις. Βουδική   1            
                       Συνείδηση Αρμονίας μέσα από διάκριση.
 Τα κέντρα πάνω από το διάφραγμα π.χ. το καρδιακό κέντρο, το κέντρο λαιμού, το κέντρο άζνα και το κέντρο κεφαλής ελέγχονται από τους τέσσερις κοσμικούς αιθέρες στους οποίους δίνουμε το όνομα των ενεργειών :
            Tου Βουδικού πεδίου    4ος Κοσμικός αιθέρας
            Του Ατμικού πεδίου       3ος Κοσμικός  αιθέρας
            Του  Εναδικού πεδίου    2ος Κοσμικός αιθέρας
            Του Λογοικού πεδίου     1ος Κοσμικός αιθέρας
Η δήλωση αυτή συνεπάγεται μια κάπως νέα έννοια. Δημιουργεί μια βασική σχέση  που καθιστά εφικτό το γεγονός ότι  <ως άνω ούτω και κάτω>.
Σκεφτείτε το.  Έχει σοβαρά επακόλουθα.

  • Τα κέντρα κάτω από το διάφραγμα –στη διάρκεια της εξελικτικής διαδικασίας– διευθύνονται από τον πρώτο, τον δεύτερο και τον τρίτο αιθέρα μετρώντας από κάτω προς τα επάνω (δηλαδή από τον αιθέρα του φυσικού βουδικού υποπεδίου 4ος αιθέρας, του φυσικού ατμικού υποπεδίου 3ος αιθέρας και του φυσικού μοναδιαίου υποπεδίου 2ος αιθέρας).

     Όταν η εξέλιξη φέρει τον ζηλωτή, στο σημείο της προσωπικής ολοκληρώσεως, τότε οι ενέργειες του ανωτάτου, του αιθερικού ατομικού πεδίου 1ος αιθέρας (φυσικό πρώτο υποπεδιο - Κ. Κεφαλής στο φυσικό –φυσικό μόνιμο άτομο –Λογοική Συνείδηση) μπορούν και πράγματι ελέγχουν.
Όταν  συμβεί αυτό, τότε υπάρχει η δυνατότητα οι ενέργειες των κοσμικών αιθερικών πεδίων να φέρουν τα κέντρα πάνω από το διάφραγμα σε πλήρη έκφραση.
Αυτό λαμβάνει χώρα στην Ατραπό της Μαθητείας και στην Ατραπό της Μύησης.
Η ενδιαφέρουσα αυτή διαδικασία της μεταφοράς των ενεργειών ονομάζεται με διαφόρους τρόπους όπως  <ακτινοβόλος αντικατάσταση >  <ενεργοποιός ενοποίηση> και <εμπνευστικό ανακλώμενο φως της ενέργειας>.
Εκφράζουμε με λέξεις αυτό που συμβαίνει, όταν οι ανώτερες ενέργειες, αντικαταστήσουν τις κατώτερες, όταν η μαγική < έλξη > των πνευματικών ενεργειών, σύρει προς τα επάνω και απορροφά τις κατώτερες ενέργειες που αφορούν πρωτίστως τη ζωή της προσωπικότητας, ή όταν το ανακλώμενο φως της Πνευματικής Τριάδας  και της Εναδικης Δόξας,  μεταφέρεται στα ανώτερα ενεργειακά κέντρα, στον τελικό φορέα που χρησιμοποιείται από το αναπτυγμένο ανθρώπινο ον.
Λίγα  δόθηκαν προς το παρόν αναφορικά με τη σχέση των τεσσάρων  φυσικών  αιθέρων και των τεσσάρων κοσμικών.
Υπάρχει ωστόσο μια άμεση σχέση μεταξύ τους και αυτή την αποκαλύπτει η μυητική διαδικασία.
Αυτή επιφέρει επίσης σημαντικές αλλαγές στους φορείς της ανθρωπότητας.
Υπάρχει επίσης μια άμεση σχέση μεταξύ των τεσσάρων όψεων του κάρμα (του Νόμου του Αιτίου  και Αποτελέσματος) και των τεσσάρων φυσικών αιθέρων καθώς και των τεσσάρων κοσμικών  αιθέρων.
Η σχέση αυτή θα αποτελέσει αργότερα τη βάση μιας νέας αποκρυφιστικής επιστήμης.
Συνεπώς υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να συληφθούν από τους σπουδαστές αναφορικά με την ενέργεια, τις εκπορεύτηκες πηγές της, τον τρόπο μεταφοράς της, ή των μεταβατικών διαδικασιών της και το αγκυροβόλιο της, μέσα στο πλανητικό σώμα ή το φυσικό σώμα του ατόμου.
Το μέσο πρόσωπο ελέγχεται από τα κέντρα κάτω από το διάφραγμα, που ανταποκρίνονται στους αιθέρες του φυσικού πεδίου καθώς διαβιβάζουν ενέργειες από τους τρεις κόσμους της ανθρώπινης εξέλιξης
Και ότι  ο μυημένος  ανταποκρίνεται στους κοσμικούς αιθέρες καθώς επιδρούν και αφυπνίζουν τα κέντρα πάνω από το διάφραγμα.
Πρέπει ταυτόχρονα να θυμάστε ότι τα επτά κέντρα του αιθερικού φορέα του ανθρώπου απαρτίζονται πάντα από τους φυσικούς αιθέρες αλλά αποβαίνουν –στην Ατραπό της Μαθητείας– φορείς των κοσμικών αιθέρων.
Για να διατηρήσουμε με σαφήνεια την εικόνα, θα ήταν καλό να εξετάσουμε πολύ σύντομα τις τέσσερις όψεις των κέντρων όπως της απαρίθμησα παραπάνω, ή εκείνη την ολότητα που παρουσιάζουν στον οφθαλμό του Ορώντος. Αυτές είναι:

      1. Tο σημείο στο κέντρο.
Είναι < το πετράδι στο λωτό >. 
Είναι το αγκυροβόλιο της Ενάδας στο φυσικό πεδίο. Είναι το σημείο της ζωής. Περιέχει όλες τις δυνατότητες, όλες τις δυναμικότης, όλες τις εμπειρίες και όλες τις κραδασμικές δραστηριότητες.
2. Οι σχετιζόμενες ενέργειες.
Η έκφραση αυτή αναφέρεται σε ότι αποκλήθηκε < πέταλα του λωτού>
3. Σφαίρα ακτινοβολίας.
Αφορά την ακτίνα επιρροής ή το εξερχόμενο κραδασμικό αποτέλεσμα των κέντρων, καθώς βαθμιαία και αργά, έρχονται σε δραστηριότητα. Είναι αυτό που συνιστά την λεγόμενη αύρα του ανθρώπου, ακόμη και αν αυτή η αύρα συγχέεται συχνά με την αύρα της υγείας.
4. Το Κεντρικό Τρίγωνο Ενεργειών.
Αυτό εκφράζει τις τρεις ακτίνες που ρυθμίζουν τους περιοδικούς φορείς του ανθρώπου .
Αυτές είναι η ακτίνα της Ενάδας, η ακτίνα της ψυχής και η ακτίνα της προσωπικότητας.
Συχνά διαβάζουμε στη διδασκαλία πως ο μαθητής όταν αφυπνίσει τα αιθερικα του κέντρα δεν υπάρχει ασθένεια γι' αυτον. Οι ενέργειες μεταφέρονται από τους αδένες στα όργανα και σε κάθε κύτταρο του σώματος και υπάρχει υγεία στην πυκνή ύλη του ανθρώπου.

(Αλίκη Μπέιλη, Τηλεπάθεια και ο Αιθερικός Φορέας, σελ. 167)

Δεν υπάρχουν σχόλια: