Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

                                                                                          Nεφέλωμα Υδροχόου

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

 Σε αναφορά με τον Υδροχόο θα μπορούσε να αναφερθεί κανείς σε ορισμένα ζητήματα που το σημείο θέτει: 

     Πρώτον τη Θέληση, καθώς ο Υδροχόος σχετίζεται με την δυάδα των ενεργειών της έβδομης-πρώτης. Πολλά για τη φύση της θέλησης, τους επτά τύπους της θέλησης που αντιστοιχούν στις 7 μεγάλες ενέργειες και ακτίνες που είναι υπεύθυνες  για το σύστημά μας και το πρόγραμμα της τελικής πνευματοποίησης του εαυτού μέσα από την επταπλή διαίρεση του σύμπαντος μπορεί κανείς να βρει στο τελευταίο κεφάλαιο της εσωτέρας αστρολογίας.

     Δεύτερον την οικουμενικότητα και την παγκοσμιότητα. Είναι από τα σημεία που συστήνουν μια συνθετική έκφραση των προηγούμενων, όπως κι οι Ιχθείς. Η οικουμενικότητα κι η ομαδικότητα στην περίοδο αυτή γίνεται φανερή στη φυλή, καθώς ο μικρός κύκλος του Υδροχόου που άρχισε το 1945 και θα συνεχιστεί μέχρι το 2160 συμπίπτει με τον ‘μεγάλο κύκλο’ των 25.000 χρόνων κι αυτό συνεπάγεται πολλές αναπτύξεις στον πολιτισμό και στην κουλτούρα, στην πνευματική εξέλιξη του πλανήτη, την αποκάλυψη μυστηρίων, όπως αυτό του ηλεκτρισμού, στην προσέγγιση οντοτήτων και εξελίξεων εξωσυστημικών, όπως ο ΑΒΑΤΑΡ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ,  σε αναφορά με την αύξουσα ισχύ της έβδομης ακτίνας. Επίσης λέγεται πώς η υδροχοϊκή εποχή θα δει την ανάμειξη της εσωτερικής γνώσης με την επιστήμη. Ο Ιεροφάντης Ουρανός (7η) με το Δία, οποίος είναι ο εσωτερικός κυβερνήτης του υδροχόου, ο Δίας που αποτελεί τον μεταδότη της 2ης Ακτίνας στο ηλιακό μας σύστημα.

     Τρίτον το Νόμο των Κύκλων. Ο Υδροχόος, μας λέει ο Θιβετανός, είναι ένα σημείο της συνεχούς κίνησης, της επαναλαμβανόμενης αλλαγής, της δράσης και των μετακινήσεων, είναι ένα σύμβολο που εκφράζει αυτήν την κατάσταση δραστηριότητας. Για αυτό και στον Υδροχόο γίνεται κατανοητή η σημασία των κύκλων, αλλά και επιτυγχάνεται ο έλεγχός τους. Μια κατανόηση, η οποία σχετίζεται με την τρίτη ακτίνα που διανέμει ο Υδροχόος, εκτός από την πέμπτη, της οποίας είναι ένας από τους τρεις άλλους διανομείς της· οι άλλοι είναι ο Λέοντας και ο Τοξότης. Κατά τη διάρκεια της υδροχοϊκής εποχής οι άνθρωποι αποκτούν, μας λένε, ευρύτερη γνώση. Ο σερ Φράνσις Μπήκον ήταν ένας Υδροχόος (με ήλιο και ωροσκόπο), ο οποίος είχε διατυπώσει την σκέψη: «Έχω όλη τη γνώση ως παρακαταθήκη».

     Τέταρτον, το Νόμο της Δράσης και της Αντίδρασης, δια του οποίου συσχετίζεται με το σημείο του Ζυγού, στο οποίο η όψη του παραπάνω νόμου αναγνωρίζεται ως Νόμος του Κάρμα. Ο Νεύτωνας που διατύπωσε το Νόμο της δράσης και της αντίδρασης ήταν Ζυγός στον Ωροσκόπο του και η Αφροδίτη του, η οποία φέρει την ενέργεια της πέμπτης ακτίνας, βρισκόταν στον Υδροχόο.

     Πέμπτον, ο ήλιος μειώνει τη δύναμή του στον Υδροχόο, μας λέγουν, γιατί η προσωπικότητα με τα τρία ενδύματά της μεταμορφωμένα στο όρος του Αιγόκερω έχει ‘εξαληφθεί’ ή «χαθεί στο φως του υποκειμενικού Ήλιου που επηρεάζει την ψυχή». Ο ‘μάγος’ υδροχόος, που έχει στρέψει τα νώτα στο υπερουράνιο φώς, φέρει το ύδωρ στους διψώντες. Η τρίτη μύηση έχει επιτευχθεί κι ο λέοντας, το πολικό αντίθετο του υδροχόου, με έναν πλανήτη για τον τριπλό έλεγχο, υποδηλώνει το μέγεθος της επίτευξης της ανθρώπινης ψυχής.

     Στον Υδροχόο ο μυημένος ολοκληρώνει όσα πέτυχε στο Λέοντα μέσω της επίδρασης του Ηλίου, γιατί στο Λέοντα υπάρχει μια σχεδόν μοναδική κατάσταση για την ανθρωπότητα, καθόσον ο Ήλιος κυβερνά κάθε έκφραση – εξωτερική, εσωτερική και ιεραρχική. Κυβερνά την προσωπικότητα, την ψυχή και την τέταρτη Δημιουργική Ιεραρχία. Γι' αυτό ο Ήλιος (ο φυσικός Ήλιος) μειώνεται σε δύναμη στον Υδροχόο. Η τρίτη μύηση έχει ληφθεί και το φως της προσωπικότητας έχει “σβήσει” ή αμαυρωθεί από το φως του υποκειμενικού Ηλίου που επηρεάζει την ψυχή. Υπάρχουν εδώ πολλά για να σκεφθείτε, αλλά λίγα για να υποδειχθούν άμεσα καθώς το περίεργο γεγονός του τριπλού ελέγχου από έναν πλανήτη συνιστά ένα απ’ τα μυστήρια της μύησης. Συνδέεται με τη σχέση Λέοντα και Υδροχόου, γιατί είναι ασυνήθιστο για τον Λέοντα να συγκεντρώνει όλες τις κυρίαρχες επιδράσεις του μέσω ενός πλανήτη. Ο Λέων υποδηλώνει το ύψος της επίτευξης της ανθρώπινης ψυχής. Έχουμε την τάση να νομίζουμε ότι η μύηση και η απελευθέρωση είναι επίτευξη του ανθρώπινου βασιλείου και κατόρθωμα της ανθρωπότητας. Δεν συμβαίνει αυτό. Η μύηση είναι επίτευξη και κατάκτηση της ψυχής, όταν κατορθώσει επιτέλους να κυριαρχήσει την προσωπικότητα και να εκδηλώσει την αληθινή της φύση και χαρακτήρα, παρά την προσωπικότητα και τον ανταγωνισμό του ανθρώπινου όντος που επιδιώκει τους σκοπούς του. Είναι κυριολεκτικά η επίτευξη ορισμένων επιθυμητών σκοπών για τους οποίους οι μονάδες του πέμπτου βασιλείου της φύσης αγωνίσθηκαν επί αιώνες κι εκφράζει το τέλος του επιβαλλόμενου χρέους και θυσίας και πλανητικής υπηρεσίας. Η επίτευξη αυτή φθάνει το στόχο της στην τρίτη μύηση και από εκείνη τη στιγμή ο άνθρωπος, αδέσμευτος κι ελεύθερος, υπηρετεί στο φυσικό πεδίο με ελεύθερη εκλογή και σαν ψυχή με συνειδητή πρόθεση και σκοπό.

                                                                                                                          (Από Εσωτέρα Αστρολογία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: