Τρίτη 23 Ιουνίου 2020



ΤΟ ΠΥΡ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Αγκνι Γιόγκα
424. Το μέτρο της επιτυχίας τεκμηριώνεται από το βαθμό της αναγκαιότητας. Να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα περάσει τον γκρεμό, αν δεν υπάρχει ανάγκη. Όσο πιο αναπόφευκτη είναι η αναγκαιότητα τόσο πιο κοντά είναι το βήμα της νίκης. Είθε να προβάλλει η πιο επιτακτική ανάγκη!
Το μέτρο της κατανόησης υποδείχνει το βαθμό της αγάπης. Μπορεί κανείς να απομνημονεύει λέξεις και λόγια, αλλά αυτά να παραμένουν νεκρά, αν η γνώση δε θερμαίνεται από την αγάπη.
Αληθινά, όταν μάθει κανείς να διακρίνει τις εκπορεύσεις του συναισθήματος, τότε θα αντιληφθεί ότι η αγάπη πάνω από όλα έλκει το Πυρ του Διαστήματος. Εκείνος που είπε: «Αγαπάτε αλλήλους» ήταν ένας αληθινός Γιόγκι. Γι' αυτό καλωσορίζουμε κάθε έκφραση αγάπης και αυτό-θυσίας. Όπως ακριβώς ο μοχλός θέτει σε κίνηση τους τροχούς, έτσι κι η αγάπη εμπνέει ισχυρή ανταποκριτικότητα. Συγκρινόμενο με την ακτινοβολία της αγάπης, το μίσος δεν είναι παρά ένα αποκρουστικό αποτύπωμα. Γιατί η αγάπη είναι η αληθινή πραγματικότητα κι ο θησαυρός.
Δεν μιλώ για την αγάπη αφηρημένα, αλλά ως φυσιολόγος. Θωρώ ότι όπως η αναγκαιότητα είναι η ώθηση, έτσι Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΣΗ.

425. Από πού προέρχεται η εφαρμογή και η δράση του πυρός της ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ; Από την ίδια πηγή – ΤΟ ΠΥΡ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Η εικόνα της ουσίας που προβάλλεται στις οθόνες Μας αποκαλύπτει την αλήθεια. Είναι τόσο χαρμόσυνο να βλέπεις τα κύματα του αυξανόμενου πυρός! Είναι σαν ένας μαγεμένος κήπος. Χαίρομαι όταν το πυρ της αγάπης ακτινοβολεί και μπορεί κανείς να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: